A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Alıştırma – Hal Değişimleri
Advertisements

A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
SU HALDEN HALE G İ RER Ya ğ murun olu ş mas ı nda 2 i ş lem gerçekle ş iyor. Yo ğ unla ş ma ve buharla ş ma. Güne ş ışığı n ı n etkisi ile her gün yüz.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
MADDEN İ N AYIRT ED İ C İ ÖZELL İ KLER İ. MADDEN İ N AYIRT ED İ C İ ÖZELL İ KLER İ  Bir maddeyi di ğ erlerinden ay ı rmam ı za ve ay ı rd ığı m ı z maddeyi.
MADDEN İ N DE ĞİŞİ M İ MADDEN İ N ISI ETK İ S İ İ LE DE ĞİŞİ M İ.
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
GİRİŞ ETKİNLİĞİ Aşağıdaki sorularla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yağmur niçin yağar? Sıcak havalarda yağmur yağarken, soğuk havalarda kar yağmasının.
ÖLÇME TEKNİĞİ HAFTA 3. ÖLÇME TEKNİĞİ HACİM ÖLÇME Bir maddenin uzayda kapladığı yere onun hacmi denir. Hacim, ölçülebilen bir büyüklüktür. Cisimlerin hacimleri.
KİMYA: YİRMİBİRİNCİ YÜZYIL BİLİMİ. KİMYA BİLİMİ BİLİMSEL METOD.
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
YARIŞMADA 20 ADET FEN SORUSU SORULACAKTIR. HER SORU İÇİN YANITLAMA SÜRESİ 40 SANİYEDİR.
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
Fen tutum. Fen eğitimi ve fene karşı tutum ile ilgili araştırmalar incelendiğinde öğrencilerin, öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin fene karşı tutumları,
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI. SU HALDEN HALE GİRER İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar az almaya başlar.Eriyen karlar.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
1) Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden değildir? A) Boşaltım B) Sindirim C) Oksijenli Solunum D) Üreme E) Metabolizma.
KAZA VE KADER.
NECATİ DUMAN NO: FEN /GÜNDÜZ /32
Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
YENİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ÖĞRETİM YILI “SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Maddenin Ayırt Edici Özellikleri
Isı Yalıtımı.
HAVA PERSPEKTİFİ Doğada yakınımızda bulunan varlıklar gözümüze gerçek renk ve boyutlarıyla net olarak görünür. Oysa bizden uzaklaştıkça nesnelerin boyutları.
ÜNİTE SONU ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI
5.Konu: Kimyasal Tepkimeler.
Hal değişimi.
Isının Yayılma Yolları
MADDE’NİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİMLER
Kırınım, Girişim ve Müzik
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
BÖLÜM 9 Faz Değişimi ve Isı Transferi. BÖLÜM 9 Faz Değişimi ve Isı Transferi.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
ISI MADDELERİ ETKİLER.
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer.Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner.Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle buharlaşır.
Madde ve Maddenin Özellikleri
MADDENİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
Fİzİksel ve Kİmyasal Değİşİmler
5.ISI VE SICAKLIK Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır bunları ayırt edebilmeliyiz. Isı iki madde arasındaki enerji alışverişidir. Sıcaklık ise bu maddelerin.
Ağustos 2009 Eğitim Merkezi Seminerleri
ISI MADDELERİ ETKİLER.
Aynaya nasıl yazı yazdığımı merak ediyor musunuz?
Hergün Güncellenen Sunu Arşiviniz:
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
BÖLÜM 13 STATİK ELEKTRİK. BÖLÜM 13 STATİK ELEKTRİK.
Hazırlayan: B. Rabia Aslan
SIVILAR Sıvıların genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir.
Maddenin taneciklerini öğrenci durumları gibi düşünebilirsiniz.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
(6.Ünite 2.Konu) 6.SINIF YENİ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MADDENİN DEĞİŞİMİ FEN VE TEKNOLOJİ.
Maddeyi Tanıyalım.
Maddeyi Tanıyalım Madde ve Cisim Maddenin Özellikleri Maddenin Haller
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Sıcaklık Meyve ağaçlarının gelişmesi ve verimliliği sıcaklık ile yakından ilgilidir. Sıcaklığın yüksekliği veya düşüklüğü metabolik olayları farklı şekillerde.
Limit L i M i T 1981 yılından günümüze, bu konuyla ilgili 17 soru soruldu. Bu konu, türev ve integral konusunun temelini oluşturur. matcezir.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİklerİ
Fiziksel ve Kimyasal Değişim
Sunum transkripti:

A Adı ve Soyadı : Şubesi : No : 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET LİSESİ 12. SINIFLAR FİZİK DERSİ 1.DÖNEM 2. YAZILI SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hal değiştirme olayı değildir? A) Suyun kaynaması B) Sütün kaymak tutması C) Şekerin suda erimesi D) Buluttan yağmur oluşması E) Buzun erimesi 6. 9. Sıcaklık Zaman Buz 2. Aşağıdaki olayların hangisi olurken madde dışarıya ısı verir? A) Suyun donması B) Buzun erimesi C) Sütün kaynaması D) Mumun erimesi E) Naftalinin süblimleşmesi Isıca yalıtılmış bir kaba konulan su ve buzun, ısı alışverişleri sonucunda sıcaklıklarını zamana bağlayan grafik şekildeki gibidir. Buna göre; I. Suyun tamamı donmuştur. II. Suyun bir kısmı donmuştur. III. Buzun bir kısmı erimiştir. yargılarından hangileri doğru olabilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III 10. 3. Isı aldığı halde, aşağıdakilerden hangisinin sıcaklığı değişmez? I. Erimekte olan kalay II. Soğumakta olan su III. Yoğunlaşmakta olan su buharı IV. Kaynamakta olan alkol A) Yalnız I B) II ve III C) II ve IV D) I ve IV E) I, II ve III 7. Bir kapta bulunan sıvının kaynamaya başlamasına kadar geçen süre aşağı- dakilerden hangisine bağlı değildir? A) Sıvının miktarı B) Ortamın sıcaklığı C) Kaynama noktası D) Özısı E) Buharlaşma ısısı 4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sıvılar donarken ısı verirler. B) Katı bir maddenin gaz haline geçmesine süblimleşme denir. C) Basınç, donma sıcaklığını etkiler. D) Kaynamakta olan bir sıvının sıcaklığı değişmez. E) Bir maddenin kütlesi arttıkça erime noktası da artar. 11. 8. 5. Bir bardaktaki sıcak suya metal kaşığı daldırıp bir süre bekledikten sonra kaşı- ğa elimizi dokundurduğumuzda algıladı- ğımız sıcaklık, ısının hangi yayılma bi- çimi ile elimize ulaşmıştır? A) Yalnız konveksiyon B) Yalnız iletim C) Yalnız ışıma D) Işıma ve iletim E) Işıma ve konveksiyon

www.fizikpenceresi.com 12. 16. 17. 13. 18. 14. 15. 19. Not Baremi : Her soru 10 puandır. Başarılar dilerim. Mustafa Ünver Fizik öğretmeni

B www.fizikpenceresi.com Adı ve Soyadı : Şubesi : No : 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI CUMHURİYET LİSESİ 12. SINIFLAR FİZİK DERSİ 1.DÖNEM 2. YAZILI SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi hal değiştirme olayı değildir? A) Buzun erimesi B) Buluttan yağmur oluşması C) Şekerin suda erimesi D) Sütün kaymak tutması E) Suyun Kaynaması 6. 9. Sıcaklık Zaman Buz 2. Aşağıdaki olayların hangisi olurken madde dışarıya ısı verir? A) Naftalinin süblimleşmesi B) Buzun erimesi C) Sütün kaynaması D) Mumun erimesi E) Suyun donması Isıca yalıtılmış bir kaba konulan su ve buzun, ısı alışverişleri sonucunda sıcaklıklarını zamana bağlayan grafik şekildeki gibidir. Buna göre; I. Suyun tamamı donmuştur. II. Suyun bir kısmı donmuştur. III. Buzun bir kısmı erimiştir. yargılarından hangileri doğru olabilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) II ve III E) I ve II 10. 3. Isı aldığı halde, aşağıdakilerden hangisinin sıcaklığı değişmez? I. Soğumakta olan su II. Erimekte olan kalay III. Yoğunlaşmakta olan su buharı IV. Kaynamakta olan alkol A) Yalnız I B) II ve III C) II ve IV D) I ve IV E) I, II ve III www.fizikpenceresi.com 7. Bir kapta bulunan sıvının kaynamaya başlamasına kadar geçen süre aşağı- dakilerden hangisine bağlı değildir? A) Sıvının miktarı B) Ortamın sıcaklığı C) Buharlaşma ısısı D) Özısı E) Kaynama noktası 4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Sıvılar donarken ısı verirler. B) Katı bir maddenin gaz haline geçmesine süblimleşme denir. C) Basınç, donma sıcaklığını etkiler. D) Bir maddenin kütlesi arttıkça erime noktası da artar. E) Kaynamakta olan bir sıvının sıcaklığı değişmez. 11. 8. 5. Bir bardaktaki sıcak suya metal kaşığı daldırıp bir süre bekledikten sonra kaşı- ğa elimizi dokundurduğumuzda algıladı- ğımız sıcaklık, ısının hangi yayılma bi- çimi ile elimize ulaşmıştır? A) Yalnız iletim B) Yalnız konveksiyon C) Yalnız ışıma D) Işıma ve iletim E) Işıma ve konveksiyon

www.fizikpenceresi.com 12. 16. 17. 13. 18. 14. 15. 19. Not Baremi : Her soru 10 puandır. Başarılar dilerim. Mustafa Ünver Fizik öğretmeni