Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
FAALİYET RAPORLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA 2007.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
DESTEK EĞİTİM ODASI.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
USTANASORPROJESİ. GEREKÇE 10. Kalkınma Planı’nda;  İşgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
EĞİTİMİN YASAL -YÖNETSEL TEMELLERİ
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ILGAZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
ÖZ GELİRLER.
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Yapısıyla 3797 Sayılı Kanun ile 652 KHK Karşılaştırılması EĞİTİM HUKUKU DERSİ DOÇ. DR. MURAT GÜRKAN GÜLCAN REGAİB DOLAŞIK.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
İstihdam Seferberliği 2019
İŞVERENLERE SUNULAN TEŞVİKLER
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
Yükseköğretim Kurumları Bütçelerinin Yeniden Yapılandırılması
Sunum transkripti:

Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı Dr. Recep ALTIN 21 Eylül 2016

Sunu Planı Görevlerimiz Bütçe TÜRKMETES Kanun Tasarısı II. Eğitim Kongresi

Görevlerimiz Eğitim ve öğretimde politika ve stratejileri geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak, kararlaştırılan politika ve stratejileri ilgili daire başkanlıkları ile işbirliğinde uygulamak, Mesleki ve teknik eğitimin yerel, ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara uygunluğunu sağlayacak tedbirler almak, Mesleki ve teknik eğitimi yaygınlaştıracak ve erişimi artıracak planlama ve geliştirme çalışmalarında bulunmak, Eğitimde imkân ve fırsat eşitliğini artıracak planlama ve geliştirme çalışmalarında bulunmak, Mesleki ve teknik eğitime yönelik ihtiyaç ve beklentileri karşılamak üzere araştırma, planlama ve geliştirme çalışmalarında bulunmak, Mesleki ve teknik eğitim ile istihdam ilişkisini güçlendirecek politika ve stratejileri geliştirmek, planlama ve geliştirme çalışmalarını koordine etmek, 3308 sayılı Kanunun 32’nci maddesi kapsamındaki özel gelirleri yönetmek,

Görevlerimiz Genel Müdürlüğe bağlı okul ve kurumlarda görevli personel giderleri ile diğer cari giderlere ilişkin iş ve işlemleri yürütmek, Mahkeme kararları gereğince yapılacak ödemeler ile ilgili iş ve işlemleri yapmak, Yeni politika ve uygulamalarla ilgili yasal düzenlemeleri hazırlamak, Genel Müdürlük görev alanına giren konularla ilgili mevzuat çalışmalarını yürütmek ve diğer resmi ve özel kurum ve kuruluşların mevzuat düzenlemelerine ilişkin ilgili başkanlıklar ile koordineli olarak görüş bildirmek, Ulusal ve uluslararası eğitim kuruluşları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek, Genel Müdürlüğün görev alanına giren soru önergelerini cevaplamak, k)Kalkınma planları, hükümet programları, stratejik planlar ve eylem planları ile diğer üst politika belgelerinde görev alanına giren konulara ilişkin çalışmaları ilgili birimlerle koordineli olarak yerine getirmek, Genel müdür tarafından verilen benzeri görevleri yapmaktır. 

Bütçe

Bütçe Ödeneklerinin Dağılımı (2016) Ekonomik Kod Harcama Türü Mevcut Ödenek Oran (%) 01 Personel Maaşları 7.996.805.700 72,68 82,21 02 SGK Ödemeleri 1.048.397.870 9,53 03.2 Tüketim Harcamaları (Elektrik, Su, Yakıt vb.) 245.512.300 2,23 5,14 03.3 Yolluklar-Hizmetiçi Eğitim 9.401.400 0,09 03.4 Görev Giderleri 89.600 0,00 03.5 Hizmet Alımları (Hizmetli, Tlf., İnternet vb.) 51.664.700 0,47 03.7 Taşınır Onarımları 1.658.100 0,02 05.4 Burslar 50.356.000 0,46 Pansiyon Harcamaları 203.030.000 1,85 06.2 Proje ve TÜSİDE Harcamaları 4.240.000 0,04 05.3 MYK Aidatı 390.000 12,65 06.5 Eğitim Binası Yapım Harcamaları 1.391.751.000  TOPLAM 11.003.296.670 100 Başlangıç ödeneği toplamı 11.003.000.000,TL iken yıl içinde ekleme ve düşmelerden kaynaklı olarak ödenek miktarı 8.748.236.740,- TL. olmuştur. 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında elde edilen gelirler (fonlar) dahil edilmiştir.

TÜRK-METES Politika Ekseni Öncelikler Tedbirler MTE STRATEJİ BELGESİ ve EYLEM PLANI ERİŞİM 1- Mesleki ve Teknik Eğitime Erişim İmkanları Geliştirilecektir. 4 Tedbir KAPASİTE 1- Mesleki ve Teknik Öğretim Programları Geliştirilecek ve Yeterlilik Sistemi Güçlendirilecektir. 5 Tedbir 2- Mesleki ve Teknik Eğitimde Mesleki Rehberlik ve Kariyer Gelişimi Güçlendirilecektir. 1 Tedbir 3- Mesleki ve Teknik Eğitimde Etkin ve Verimli Bir Yönetim Sistemi Oluşturulacaktır. 4- Mesleki ve Teknik Eğitimde Etkin ve Sürdürülebilir Bir Finansman Yönetimi Sağlanarak Okul ve Kurumların Eğitim Ortamları Geliştirilecektir. 3 Tedbir 5- Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Kurulacaktır. 2 Tedbir İSTİHDAM 1- Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumlarının Öğrenci ve Mezunlarının İş Piyasasına Geçişleri Desteklenecektir. 2- Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurum Öğrenci ve Mezunlarının Ulusal ve Uluslararası Hareketliliği Etkinleştirilecektir.

Kanun Tasarısı Mesleki eğitimin iyileştirilmesi ile ilgili TBMM’ye sunulan kanun tasarısı doğrultusunda; işletmelerde mesleki eğitim yapan öğrencilere verilecek ücretin işletme büyüklüğüne göre 2/3 ile 1/3’lük kısmının devlet desteği olarak ödenmesi, staj yapan öğrencilerin, işletmelerdeki mesleki eğitim yapan öğrencilerle aynı haklara sahip olması (ücret, sınav, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ), öğrencilerin mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında uygulamalı eğitim yaptıkları 10, 11 ve 12. sınıfta iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları kapsamında sigortalanmaları, çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve böylece istihdamın önemli unsurlarından birisi olan usta-çırak ilişkisinin yeniden kurulması, sağlanacaktır.

II. Eğitim Kongresi Mesleki ve teknik eğitimin güncel sorunları ve geleceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak, belirlenen konulardaki bilimsel çalışmaları paylaşmak, bu sayede de mesleki ve teknik eğitimi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için ortak bir bilinç oluşturmak amacıyla 24-25 Ekim 2016 tarihlerinde, Antalya ilinde, 750 kişinin (Kamu kurumları, üniversiteler, odalar, birlikler, vakıflar, dernekler, esnaf ve sanatkarlar, sendikalar, kalkınma ajansları, organize sanayi bölgeleri, işletme ve firma temsilcileri, bakanlığımızın merkez ve il yöneticileri, okul yöneticileri, öğrenci-öğretmen ve veliler) katılımı ile “Eğitimden Üretime Sektörle İş Birliğine” temalı II. Eğitim Kongresinin yapılması planlanmıştır

Teşekkür Ederim. Arz Ederim