NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Advertisements

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
TUR İ ZM FAKÜLTES İ GASTRONOM İ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
MODA TASARIMCILIĞI.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İ KL İ M DENGEL İ TASARIM SICAK-NEMLİ İKLİM: SICAK-KURU İKLİM: Hazırlayan: Mergül KARABAYIR NO: SOĞUK İKLİM: ILIMAN KURU-NEMLİ İKLİM :
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ Restoran Yönetimi ve Mutfak Tasarımı İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ Gastronomi bölümü için içecekler de yiyecek kadar önemli yer tutmaktadır ve mutfak işletme planı yapılırken servis yapılacak içecekler ve bunların servisinin nasıl yapılacağı da planlanmalıdır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ İÇECEK ÇEŞİTLERİ İçecekler birçok çeşide ayrılır ve değişik şekillerde sınıflamalarla karşılaşılır. Genel olarak aşağıdaki gibi sınıflandırılırlar.; Servis edildikleri ısıya göre; 1. Sıcak içecekler 2. Soğuk içecekler NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ Alkol durumuna göre; 1. Alkolsüz içecekler 2. Alkollü içecekler Yapılışına göre içecekler; 1. Mayalı içecekler 2. Damıtık içecekler İçindeki alkol oranına göre içecekler; 1. Hafif alkollü içecekler 2. Yüksek alkollü içecekler NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ Alkol durumuna göre; 1. Alkolsüz içecekler 2. Alkollü içecekler Yapılışına göre içecekler; 1. Mayalı içecekler 2. Damıtık içecekler İçindeki alkol oranına göre içecekler; 1. Hafif alkollü içecekler 2. Yüksek alkollü içecekler NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

İçecek servİs sİstemlerİ ve mutfak tasarımına etkİsİ Bu sınıflamalara bakıldığında birbirleriyle iç içe olduklarını görülür. Bütün olarak inceleyecek olursak aşağıdaki gibi bir sınıflama daha yapılabilir. -Sıcak içecekler -Alkolsüz içecekler -Alkollü içecekler -Yüksek alkollü içecekler Bu farklı çeşitteki içeceklere göre servis şekilleri de değişmektedir. Her içecek için farklı servis şekilleri ve bunlar için de farklı servis sistemleri mevcuttur. Planlama yapılırken bunlar da göz önünde bulundurulmalıdır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©