KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRİLİĞİNDE KOSGEB’İN KOBİ’LERE SAĞLADIĞI DESTEKLERİN ÖNEMİ 21.03.2019 AMASYA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOSGEB’İN YENİ DÖNEM VİZYONU VE DESTEKLERİ
Advertisements

KOSGEB DESTEKLERİ.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
KOSGEB DESTEK ve HİZMETLERİ
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
Tematik Proje Destek Programı
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
4 : Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
KOSGEB’TEN VERİLECEK OLAN YENİ DESTEKLER. GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGB) bugüne kadar.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
DESTEK PROGRAMLARI Mayıs 2015.
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER KAYSERİ TİCARET ODASI
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
KOSGEB KONYA SELÇUK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER) 2006.
YENİ DÖNEM VİZYONU VE DESTEKLER Hüseyin TÜYSÜZ KOSGEB Başkan Yardımcısı 28 OCAK 2011, DİYARBAKIR.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
KOBİGEL-KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
KOSGEB DESTEK VE HİZMETLERİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
KOSGEB DESTEK VE HİZMETLERİ
Sunum transkripti:

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRİLİĞİNDE KOSGEB’İN KOBİ’LERE SAĞLADIĞI DESTEKLERİN ÖNEMİ 21.03.2019 AMASYA

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi Ve Eylem Planı (2015-2018)' doğrultusunda kurulan KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurullarının Amacı; Ülkemizde Kamu - Üniversite – Sanayi İşbirliği’nde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal yenilik ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen ileri teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaktır.

Türkiye’de KOBİ tanımı 250’den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 125 milyon TL’yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı Bilanço (Milyon TL) Net Satış Mikro <10 ≤ 3 Küçük <50 ≤ 25 Orta <250 ≤ 125

KOBİ’lerin Ekonomik ve Sosyal Açıdan Önemi KOBİ’lerin ekonomideki payı; Toplam işletmelerin %99,82’i Toplam istihdamın %74,2’i Toplam katma değerin %52,8’si Toplam satışların %63,8’ü Toplam yatırımların %53,3’sini Toplam ihracatın %56,4’sini %99,82 (3.524.331) %0,15 (5.210) Ölçeksel Dağılım 0,9 Orta(50-249) 1-249 Toplam KOBİ 5,4 Küçük (10-49) 250+ Büyük İşletme 93,6 Mikro (1-9) Kaynak: BDDK ; TUİK (İş kayıtları 2018 - Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri 2018 - Girişimlerde Dış Ticaret İstatistikleri)

KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’lerin) Payını ve etkinliğini artırmak, Rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek Sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “ilgili kuruluşu”dur. KOSGEB’in hedef kitlesini; 2009/15431 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler oluşturmaktadır. Sanayi Madencilik İmalat Enerji Hizmet ve Ticaret Su İnşaat Ticaret Ulaştırma Turizm Bilgi ve İletişim Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler İdari ve destek hizmet faaliyetleri Diğer hizmet faaliyetleri

KOSGEB Hizmet Ağı 81 ilde 92 Müdürlük → 80 ilde KOSGEB Temsilcilikleri 35 Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) → 35 Üniversite’de Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruldu. → 84 Üniversite ile Ar-Ge - İnovasyon İşbirliği yapıldı.

KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI ARGE, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI Proje Esaslı, 1,5 Milyon TL, %75 Destek İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI En az 5 İşletme veya Büyük İşletme birlikteliği 2 milyon TL Hibe, 3 milyon TL Geri Ödemeli = Toplam 5 Milyon TL / Oran %60-75 OY/Y Teknoloji’de En az 2 veya 3 işletme 2 milyon TL Hibe, 3 milyon TL Geri Ödemeli KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI Proje esaslı, Geri Ödemesiz 300.000 TL, Geri Ödemeli 700.000 TL Toplam 1 Milyon TL’ye kadar destek verilebilmekte. Çağrıya göre rakamlar değişmekte. 1. ve 2. bölgelerde 60, 3.4.5.6 bölgelerde 80 İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI 9 Farklı Destek içermekte, Başvur-Al, Oran %60 GİRİŞİMCİLİĞİ GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI Düşük / Orta Yüksek / ileri teknoloji de 160 Bin / 260 Bin / 360 TL HİBE Oran %75-90 STRATEJİK ÜRÜN DESTEK PROGRAMI Proje Esaslı, 5 milyon TL Toplam Destek, Destek Oranı: %100 (%60 Hibe -%40 Geri Ödemeli) TEKNO YATIRIM DESTEK PROGRAMI 100 Bin TL %75-%100 ULUSLARARASILAŞMA DESTEK PROGRAMI 300 Bin TL Hibe, KOBİ lerin İhracatını artırmasında verilen destek / Oran %75

ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI AR-GE, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEK PROGRAMI Destek Üst Limiti (TL) Destek Oranı (%) AR-GE VE İNOVASYON PROGRAMI İşlik Desteği İşliklerden bedel alınmaz Kira Desteği ( Girişimciler için) Teknopark sınırları içinde 30.000 75 Teknopark sınırları dışında 24.000 Makine-Teçhizat, Donanım, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Alımı Giderleri Desteği 150.000 Desteği (Geri Ödemeli) 300.000 Personel Gideri Desteği Başlangıç Sermayesi Desteği 20.000 100 Proje Geliştirme   Proje Danışmanlık Desteği 25.000 Eğitim Desteği 10.000 Sınai ve Fikri Mülkiyet Hakları Desteği Proje Tanıtım Desteği 5.000 Yurtiçi ve Yurtdışı Kongre/Konferans/Fuar Ziyareti/Teknolojik İşbirliği Ziyareti Desteği 15.000 Test, Analiz, Belgelendirme Desteği ENDÜSTRİYEL UYGULAMA PROGRAMI  Kira Desteği ( Girişimciler için) 18.000 Makine-Teçhizat, Donanım, Sarf Malzemesi, Yazılım ve Tasarım Gid. Desteği Makine-Teçhizat, Donanım, Sarf Malzemesi, Yazılım ve Tasarım Giderleri 500.000

Stratejik Ürün Destek Programı: Cari Açığı Azaltacak Ürünlerin Yerli Üretiminin Desteklenmesi

STRATEJİK ÜRÜN DESTEK PROGRAMI Bilim, Sanayi ve Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü PROGRAMIN AMACI İthalatı yüksek olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesi ve millileştirilmesi, Üretimde daha yüksek oranda yerli girdi kullanımının sağlanması, KOBİ’lerin teknolojik üretim yeteneklerinin geliştirilmesi ve teknolojinin tabana yayılması, KOBİ ile büyük işletmelerin birlikte proje gerçekleştirme yeteneklerinin geliştirilmesi, Cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacak yatırımların desteklenmesidir. Destek Rakamı 5 MİLYON TL, Oran: %100

KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı: Yüksek Teknolojinin Yerli ve Milli KOBİ’ler Vasıtasıyla Tabana Yayılması

Destek Rakamı 5 MİLYON TL, Oran: %100 KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI PROGRAMIN AMACI Öncelikli teknoloji alanlarında yer alan Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün/ürünleri ticarileştirmek, Ülke ekonomisine katma değer oluşturmak, Uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatını artırmak için işletmelerin yapacakları teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesidir. Destek Rakamı 5 MİLYON TL, Oran: %100

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ASELSAN TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ A.Ş SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİİ İMALATÇILAR DERNEĞİ SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ASELSAN TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ A.Ş SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİİ İMALATÇILAR DERNEĞİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI A.Ş. ODTÜ TEKNOKENT YÖNETİM A.Ş

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı: Bölgesel, Sektörel ve İşletmeye Özgü Destek Modeli Tasarlanması ve Uygulanması

KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI (BÖLGESEL, SEKTÖREL, ÖLÇEKSEL VE İŞLETMEYE ÖZGÜ DESTEK MODELİ) Strateji Varılmak istenen sonuç Sanayide yapısal dönüşümün aktörü KOBİ’ler oluşturulacak (kapasite ve beceri düzeyinin geliştirilmesi) Katma değerli, ileri teknolojili üretim yapısına geçiş Ulusal öncelikler ve bölgesel potansiyellere odaklanan Proje Esaslı Destek Modeli Sınai aktivitenin ülke geneline yayılması, her bölgenin kendi potansiyelinin ulusal öncelikleri destekleyecek şekilde geliştirilmesi Ulusal hedeflere ve bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak projeleri uygulama becerisi olan KOBİ’ler desteklenecek 15

KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık Sistemi ile KOBİ’lerin Yönlendirilmesi

AMAÇ KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık Sisteminin Kurulması Teknoloji tabanlı ve katma değer üreten KOBİ’leri, uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek, KOBİ’lerin mevcut durumlarını analiz etmek, KOBİ’lerin ihtiyaçlarını tespit etmek, KOBİ’lerin beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek, Danışmanlık hizmetlerinde standardı sağlamak ve kaliteyi yükseltmek, MYK KOBİ Danışmanlığı Sisteminin işlerliğini ve yaygınlığını artırmak,

AMAÇ KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık Sisteminin Kurulması Piyasanın ihtiyaç duyduğu sayıda nitelikli rehber ve danışman yetiştirmek KOBİ’lerin proje hazırlama ve yürütme aşamalarında aracılar nedeniyle yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak Danışmanlık hizmetlerini sistematik olarak izlemek, değerlendirmek ve denetlemek İhtiyaç analizi ve planlama sayesinde devlet desteklerini bir plan dahilinde vermek ve tamamlayıcılıklarını artırmak Devlet desteklerinin etkinliğini artırmak

KOBİ Rehberlik ve Teknik Danışmanlık Sistemi KOBİ Rehberliği ve Teknik Danışmanlık Sisteminin Kurulması KOBİ Rehberlik ve Teknik Danışmanlık Sistemi KOBİ Rehberlik ve Teknik Danışmanlık Sistemi BİLGİ VE TECRÜBE AKTARIMI PLANLAMA PROJELENDİRME TEKNİK DANIŞMAN İhtiyaca, Soruna, KOBİ’ye Özgü Danışmanlık Büyüme Uluslararasılaşma Teknoloji/Yenilik/ Dijitalleşme Finansman KOBİ REHBERİ Mevcut Durum ve İhtiyaç Analizi Yol Haritası Oluşturma Proje Hazırlama ve Yürütme Rehberlik/Yönlendirme ÜNİVERSİTE

Yüksek Teknolojili Alanlarda Teknolojik Girişimciliğin Desteklenmesi

Girişimcilik Destek Programı Revizyonu Girişimci Adayları GELENEKSEL GİRİŞİMCİ PROGRAMI BAŞVURUSU İLERİ GİRİŞİMCİ PROGRAMI BAŞVURUSU Ön Değerlendirme KOBİ Uzmanı İleri Giriş. Eğitimi Ön Değerlendirme KOBİ Uzmanı Girişimcilik Eğitimi veya UGE Belgesi Sahibi Değerlendirme Müdürlük Değerlendirme Kurul RED REVİZYON KABUL . . RED KABUL REVİZYON İZLEME (1. ve 2. Yıl GİB üzerinden) İZLEME (1. ve 2. Yıl GİB üzerinden, 3. Yıl İşletme Ziyareti) KURULUŞ DESTEĞİ Şahıs – 5.000 TL Şirket – 10.000 TL PERFORMANS BAZLI DESTEK Yıl – En fazla 20.000 TL Kadın, Genç, Engelli, Gazi, Şehit yakını (+ 5.000 TL) MAKİNE, TEÇHİZAT VE YAZILIM DESTEĞİ 100.000 TL (%75 destek oranı) Orta – Yüksek Teknoloji x 2 Yüksek Teknoloji x 3 Yerli Makine-Teçhizat +%15 MENTÖRLÜK KOÇLUK DANIŞMANLIK DESTEĞİ 10.000 TL (%75 destek oranı)

KOBİ’lerin Ulusal ve Uluslararası Pazarlara Erişimini Kolaylaştırılması

ULUSLARARASILAŞMA DESTEK PROGRAMI KOBİ’lerin kendi ihtiyaçlarını tespit edebilmelerini sağlamak KOBİ’lere, hedeflerine ulaşmak için gerekli olan araçları etkin ve verimli kullanma yeteneğini kazandırmak KOBİ’lerin yurt dışı pazarlara açılabilme beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek KOBİ’lerin yurt dışı pazar paylarını arttırmak KOBİ’leri, uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek İhracata başlayan KOBİ sayısını arttırmak E Ticaret yapan KOBİ sayısını arttırmak 300 Bin TL Hibe verilmekte, Oran %75 olarak uygulanmaktadır.

İşletmeler Arası İşbirliği Kültürünün Arttırılması ve Kaynak Tasarrufu Sağlanması

BÜYÜK İŞLETME – KÜÇÜK İŞLETME İŞBİRLİĞİNİN SAĞLANMASI Yeni Modelin Amacı; KOBİ’ler ile büyük işletmeler arasında entegrasyonu sağlamak, Büyük işletmelerden KOBİ’lere bilgi ve deneyim aktarımını sağlamak, KOBİ’lerin yaşam sürelerini arttırmak, KOBİ’lerin ortak sorun ve ihtiyaçlarına daha etkin çözümler sunabilmek, KOBİ’ler ve büyük işletmeleri birlikte geliştirerek, ülkemizin kalkınmasına ivme kazandırmak. 2 Milyon TL hibe, 3 Milyon TL Geri Ödemeli = 5 Milyon TL

Hizmetlerin Bürokrasiden Arındırılması ve Destek Programlarının Revize Edilmesi

BAMS Kapsamında Elektronik Ortamda Alınmaya Başlanan Evraklar Vatandaşa Verilen Hizmetlerin Bürokrasiden Arındırılması BAMS Kapsamında Elektronik Ortamda Alınmaya Başlanan Evraklar BAMS çalışmalarına 2017 Yılı Kasım Ayında Başlanmış ve 2018 Yılı Ocak ayında çalışma tamamlanmıştır. Bazı belgelerin alınmasından tamamen vazgeçilmiştir. Bazı belgeler elektronik ortamda tarama/dosya yükleme/veri girişi yoluyla sistem üzerinden alınmaya başlanmıştır. 2017/24 no.lu icra komitesi kararı ile BAMS kapsamında programlarda revizyonlar gerçekleştirilmiştir. Destek Programları Yönetmeliğinde bu kapsamda değişiklik yapılmıştır. KBS üzerinde program başvuruları, ödeme talep formları ve ara faaliyet raporlarının ekleriyle beraber online ortamda doldurulması ve kabul edilen başvuruların otomatik evrak kaydına alınması sağlandı. Revizeye açılan başvurular için versiyonlamaya olanak sağlayacak şekilde bir yapı kuruldu. Böylece defalarca evrak kayda alınan evraklar izlenebilir hale geldi.

e-Devlet Entegrasyonu Vatandaşa Verilen Hizmetlerin Bürokrasiden Arındırılması e-Devlet Entegrasyonu E-Devlet Entegrasyonu için Çalışmalara 2017 Kasım Ayında başlandı ve 2018 Yılı Ocak ayında testleri bitirildi. 2011 Yılından beri KBS Üzerinde elektronik ortamda yürüyen destek süreçlerine başvuru için e-devlet üzerinden başvuru yapmak amacıyla elektronik başvuru sayfalarının hazırlanması 2018 Şubat ayında tamamlandı. 22 Şubat 2018 Günü e-Devlet’ e geçiş sağlandı. Bugüne Kadar KBS Üzerinde yaklaşık 450.000 işletme 2 milyona yakın sayıda e-devlet üzerinden giriş yapmıştır. Aralık 2011 de Girişimcilik Desteği Dışında Online Süreçler Başladı Kurullar, Tespit Tutanakları, Ödeme Onaylamalar… 2009 yılında değişen KOSGEB Kanunu çerçevesinde KOSGEB KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) İmalat dışı desteklenen sektörleri alacak şekilde yenilenmiştir. Bu kapsamda Veri tabanımızda 1.357.043 (29.12.2017 tarihi itibariyle) adet yararlanıcı kaydı bulunmaktadır. Bu kayıtlardan yaklaşık 924.644 (29.12.2017 tarihi itibariyle) tanesi KOBİ Beyannamesi’ni en az bir kez doldurmuş ve onaylanmıştır. KBS üzerinden KOSGEB Destek Programlarına çevrimiçi başvuru yapılabilmekte ve destek süreçleri sistem üzerinden yürütülüp, takip edilebilmektedir. Bu amaçla Destek ve Proje Başvuru formları, Ödeme Talepleri, Faaliyet Raporları, Ödeme Olurları ve İzlemeleri ile Proje Değerlendirmeleri için oluşturulan Kurul kararları sistem içerisinden oluşturulmaktadır.

KOSGEB Amasya Müdürlüğü Teşekkürler Bayram Ali KUKUŞ Müdür KOSGEB Amasya Müdürlüğü amasya@kosgeb.gov.tr