ROMANTIK DÖNEM VE BESTECILERI ROMANTIK DÖNEMDE BULUNAN BESTECILER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAYLI ÇALGILAR.
Advertisements

Besteci Georg Friedrich HANDEL’in
HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
SANAT HAZIRLAYAN: BAHAR PINAR ERGENE.
Hazırlayan: Merve BOYUN
Heykel HAZIRLAYAN: Beyza Ak.
Müzik Eğitimcileri Sitesi © 2006
Biyografisi Fotoğrafları Eserleri Hazırlayan ASİYE KARAGİŞİ
HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU
HAZIRLAYAN: TDE ÖĞRETMENİ BURCU ARICAN
MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ
Sergei Vaseliyevich RACHMANINOFF Hayatı ve Eserleri
OUR MUSIC ACTIVITIES DECEMBER 1.
HAZIRLAYAN: Ece BAŞYAZICI
FAZIL SAY Adı SOYADI:Sevde Nur DURGUT DERS:BİLİŞİM TEKNOLOJİ
Hazırlayan: Ömürcan Aydın
Vincenzo BELLİNİ ( ) Hazırlayan MEHMET ALİ KAYNAR
ATATÜRK, BÜTÜN SANAT DALLARINA ÖNEM VERDİĞİ GİBİ, MÜZİĞE DE BÜYÜK ÖNEM VERMİŞTİR YILINDA SOFYA’DA ASKERİ ATEŞE OLARAK GÖREV YAPTIĞI DÖNEMDE, ÇOK.
FRANSIZ BESTECİ BIZET'İN HAYATI,ESERLERİ VE RESİMLERİ
ALEXANDER BORODIN
©2006 HAZIRLAYAN: NAZİRE KOCA.
Franz LISZT Hayatı & Eserleri
IGOR STRAVINSKY © RUS BESTECİ
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ
HENRY PURCELL ©2006 ( ) HAZIRLAYAN : GÜLCİHAN KENDİ ©2006.
Ludwig van Beethoven 16 Aralık Mart 1827.
©2006 Fauré Gabriel Fauré (1845 – 1925)
Hazırlayan : Serap ÖNAL Resim İş Öğretmenliği 2. Sınıf 1. Öğretim
ÜNLÜ RUS BESTECİ NİKOLAY ANDREYEVİCH RİMSKY-KORSAKOV
JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: RÖNESANS DÖNEMİ MÜZİĞİ
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ GOTİK DÖNEM.
Kaybetsem de Vazgeçmem
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: Rönesans Dönemi Müziği
B AROK D ÖNEMI B ACH A ILESI. Bach ailesinin fertlerinin damarlarında sanki kan degil de müzik dolasıyordu.
TÜRK BEŞLERİ.
Klasik Batı Müziği.
KLASİK MÜZİK.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 4. ÜNİTE BAROK DÖNEM MÜZİĞİ
SANAT TARİHİ Barok Dönem.
KLASİK MÜZİK Klasik Batı Müziği, genelde yüksek kültür seviyesi ile bağdaştırılan, halk müziklerinden net çizgilerle ayrılmış, Batı.
 Romantik dönemde de farklı yenilikler ortaya çıkmış ve müzik yeniden kendini keşfetmiştir. Uzun ve açıklayıcı melodiler, renkliarmoni, çalgıların çeşitliliği,
doğum==> 4 mart 1678 ölüm==>temmuz 1741
Bir Devrim Hareketi.
Ludwig van Beethoven 1770 yılında Bonn’da mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk müzik öğretmeni babasıdır. Alkolik bir müzisyen olan.
BACH AİLESİ Ayşenur SEKBAN.
KLASİK BATI MÜZİĞİNDE KLASİK DÖNEM
Almanların Kültüreri. ALMAN MUTFAĞI Alman mutfağının en belirgin özelliklerinden biri yerel ürünleri kullanmasıdır. Bu da bölgeler arasındaki tarif farklılıklarını.
HACI SÜLEYMAN ÇAKIR KIZ ANADOLU LİSESİ. ARCANGELO CARELLI.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
OPERANIN BÜYÜK ESERLERİ
TÜRK HALK MÜZİĞİ ve TÜRK SANAT MÜZİĞİ
RUSYAYI TANIYALIM Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır.
sokaktaki ölüler üzerinden atlayarak kaçmaya,
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 4. ÜNİTE BAROK DÖNEM MÜZİĞİ
BAROK VE KLASİK DÖNEM.
HAZIRLAYAN : Özgür Arda Aslan 9A Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğmuştur. Babası Leopold Mozart, ablası.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
TÜRK BEŞLERI KIMDIR. MÜZIK HAYATLARı, ESERLERI, BESTELERI.
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
Romantizmin Önemli Temsilcileri
TEK ADAM Tek Adam, Şevket Süreyya Aydemir'in yılları arasında kaleme aldığı biyografi kitabı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı.
METEHAN YAPICI 9/B ATT 127 LUDWİG VAN BEETHOVEN. LUDWİG Van BEETHOVEN Bu çocuğa iyi bakın, bir gün tüm Dünya onu tanıyacak." On yaşındaki Beethoven' ı.
MATERYAL TASARIMI DERSİ
TÜRK BEŞLERİ GİZEM KILINÇ ESMANUR YAŞAR GİZEM KILINÇ ESMANUR YAŞAR.
OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim.
İDİL BİRET İ dil Biret Kimdir ? 21 Kasım 1941 yılında Ankara’da doğan İdil Biret, Türk piyano sanatçısıdır.
Sunum transkripti:

ROMANTIK DÖNEM VE BESTECILERI ROMANTIK DÖNEMDE BULUNAN BESTECILER

MÜZİGİN KİLİSE VE SARAY EGEMENLİGİ ALTINDAN ÇIKDIGI DÖNEMDİR.KENDİ İÇİNDE 3’E AYRILIR ERKEN ROMANT İ K DÖNEM BU ANLATIMIN ÖNCÜSÜ LUD İ W İ G VAN BEETHOVEN OLARAK KABUL ED İ L İ R

ERKEN ROMANTİK DÖNEMORTA ROMANTİK DÖNEMGEÇ ROMANTİK DÖNEM

ERKEN ROMANTİK DÖNEM Romantik anlatımın Klasik dönem içinde doğduğu, ilk dönemidir. Bu anlatımın öncüsü Ludwig van Beethoven olarak kabul edilir.

ORTA ROMANTIK DÖNEM Romantizmin tüm Avrupa'da egemen olduğu dönemdir Romantizmin tüm Avrupa'da egemen olduğu dönemdir. İlk ışığı yakan da, programlı senfonisiSymphonie fantastique ile Hector Berlioz olmuştur. Ardından Franz Liszt, Felix Mendelssohn Bartholdy, Niccolo Paganini,Robert Schumann, Frederic Chopin, Johannes Brahms gelmiştir. Giuseppe Verdi ve Richard Wagner'in opera alanındaki çalışmalarıyla doruğa ulaşmıştır.

GEÇ ROMANTIK DÖNEM: Müziğin denetiminin "Almanya-İtalya- Fransa" üçgeninden çıktığı dönemdir.

ALEKSANDR BORODIN 1833’DE ST. PETERSBURG’DA LUKA SEMYONOVİCH GEDEANİSHVİLİ ADINDA BİR GÜRCÜ PRENSİN GAYRİMEŞRU OĞLU OLARAK DOĞDU. BABASI ONU KENDİ YERİNE, SERFLERİNDEN PORFİRY BORODİN’İN EVLADI OLARAK KAYDETTİRDİ. PİYANO DERSLERİNİ DE KAPSAYAN İYİ BİR EĞİTİM ALDI. ERKEN YAŞTA HEM BİLİM HEM DE MÜZİKTE KABİLİYET GÖSTERDİ.

ADOLPHE CHARLES ADAM FRANSIZ BESTECİ VE MÜZİK ELEŞTİRMENİDİR. KENDİSİ ÇOK ÜRETKEN BİR OPERA VE BALE BESTECİSİ OLDU. BUGÜN EN ÜNLÜ BALESİ “GİSELLE” VE “LE CONSAİRE”DİR. EN SON BESTESİNİ 1856’DA TAMAMLAMIŞTIR.

ANTONIN DVORAK DVORAK, PRAG IN KUZEYİNDE, MOLDAU IRMAĞININ KENARINDA BULUNAN NEHALOZEVES ADLI KÜÇÜK BİR KÖYDE DÜNYAYA GELMİŞTİR. FRİEDRİCH SMETANA^NIN SENFONİK ŞİİRİ İLE YURDUNUN SEMBOLÜ HALİNE GELEN BU IRMAĞIN KIYISINDA DOĞMUŞ BULUNAN BESTECİ DE, KENDİSİNDEN ÖNCE SMETANA NIN ÇEK FOLKLORUNDAN YARATTIĞI MİLLİ MÜZİĞE BAĞLI KALDI. BU DEVİRDE BİRÇOK AVRUPA MEMLEKETLERİNDE MİLLİ EKOLLER TEŞKİL EDİYOR, HALK ARASINDA YAŞAYAN TÜRLERE DAYALI ROMANTİZM RUHU İLE DOLU TARİHİ, MİLLİ HATIRALARA DAYANAN SANAT ESERLERİ MEYDANA GETİRME ARZUSU UYANIYORDU.

ATON STEPANOVITCH ARENSKY RUS BESTECİ VE PİYANİST. NOVGOROD’DA DOĞMUŞTUR. JOHANSSEN VE RİMSKY- KORSAKOV’DAN DERS ALMIŞTIR. MOSKOVA KONSERVATUARINDA PROFESÖRLÜK VE İMPARATORLUK KOROSUNDA ŞEFLİK YAPMIŞTIR. ÇOK ÇALIŞMAK VE GECE HAYATINA AŞIRI DÜŞKÜNLÜK YÜZÜNDEN SIHHATİ BOZULAN BESTECİ 1906’DA TERİOKİ’DE BİR SENATORYUMDA ÖLMÜŞTÜR.1 SENFONİ, RAFAELLO ADLI BİR OPERA, YAYLI SAZLAR KUARTETLERİ, PİYANO KONÇERTOSU GİBİ BİRÇOK TÜRDE ESERLER VERMİŞTİR. TCHAİKOVSKY’NİN BİR TEMASI ÜZERİNE VARYASYONLARI SENFONİK REPERTUARDA DEVAMLI YER ALMIŞTIR. GÜNÜMÜZDE DAHA ÇOK PİYANO KONÇERTOSU İCRA EDİLMEKTEDİR

ALEXANDER C. GLAZOUNOV RUS BESTECİ. SAİNT-PETERSBURG ‘ DA DOĞMUŞTUR. KLASİK RUS SANATININ SON XIX. YY BESTECİLERİNDENDİR. RİMSKY- KORSAKOV VE BALAKİREV ‘ İN ETKİSİYLE YETİŞMİŞ, İLK SENFONİSİ 1882 ‘ DE M.BALAKİREV ‘ İN İDARESİ ALTINDA ÇALINMIŞTIR.8 SENFONİ, 5 SÜİT, BALE MÜZİKLERİ, 4 UVERTÜR, 1 SENFONİK ŞİİR, 1 SENFONİK FANTEZİ, KEMAN VE İKİ PİYANO İÇİN KONÇERTO VE ORKESTRA İÇİN BİRÇOK ESER YAZMIŞTIR. PARİSTE ÖLMÜŞTÜR.

AMILCARE PONCHİELLİ ÖZELLİKLE OPERALARIYLA TANINMIŞ BİR İTALYAN BESTECİ. ÖZELLİKLE HAZIRLADIĞI LA GİACONDA ADLI OPERA VE İÇİNDE BULUNAN SAATLERİN DANSI ZAMANIMIZDA HALA POPÜLER OLAN KLASİK BATI MÜZİĞİ ESERLERİ ARASINDADIR

CLARA SCHUMANN ROMANTİK DÖNEM’İN ÖNDE GELEN PİYANİST VE BESTECİLERİNDEN BİRİ. 61 YILLIK KONSER KARİYERİ BOYUNCA PİYANO KONSERLERİNİN FORMAT VE REPERTUARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLERE ÖNCÜLÜK ETMİŞTİR. ROMANTİK ALMAN BESTECİ ROBERT SCHUMANN İLE EVLİLİĞİNDEN SONRA CLARA SCHUMANN ADINI KULLANMIŞTIR, ANCAK EVLİLİĞİNDEN ÖNCE CLARA WİECK OLARAK DA KAYDA DEĞER BİR ÜNE SAHİPTİ.

CHARLES FRANÇOIS GOUNOD RANSIZ OPERA BESTECİSİDİR. İLK DERSLERİNİ ANNESİNDEN ALMIŞTIR. 1836’DA PARİS KONSERVATUARINA GİRMİŞ, HALEVY, PAER VE LESUEUR GİBİ ÖĞRETMENLERİN YANINDA YETİŞMİŞTİR. OKULU, BÜYÜK ROMA ÖDÜLÜ İLE BİTİREN GOUNOD, İTALYA’DA BULUNDUĞU ÜÇ YIL BOYUNCA ORGCULUK YAPMIŞTIR. İLK SAHNE ESERİ “SAPHO” 1851’DE OYNANMIŞ VE BAŞARISIZ OLMUŞTUR. 1859’DA SAHNELENEN FAUST İSE ONU DÜNYACA ÜNLÜ BİR BESTECİ YAPMIŞTIR. ALMANYA’DA FRANSIZ ESERİ OLARAK GÖRÜLMÜŞ, AYNI ŞEKİLDE FRANSA’DA DA ALMAN ESERİ OLARAK ELEŞTİRİLMİŞTİR. AYRICA GOETHE’NİN ANISINA SAYGI GÖSTERMEK AMACIYLA ALMANYA’DA OYUNUN ADI “MARGARETHE” OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.

HAZIRLAYANLAR