Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan : Serap ÖNAL Resim İş Öğretmenliği 2. Sınıf 1. Öğretim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan : Serap ÖNAL Resim İş Öğretmenliği 2. Sınıf 1. Öğretim"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan : Serap ÖNAL Resim İş Öğretmenliği 2. Sınıf 1. Öğretim
Ünlü Fransız Besteci CAMILLE SAINT-SAËNS ( Paris,   Cezayir, 1921) Hazırlayan : Serap ÖNAL Resim İş Öğretmenliği 2. Sınıf 1. Öğretim ©2006

2 Piyano Konçertoları, Senfonisi ve Samson ile Dalilah isimli eserleri ile tanınan Fransız bestecinin, çok küçük yaşta dehası ortaya çıkmıştır. 1846’da Paris’te resital vermiş, 1848’de Paris Konservatuarı’na kabul edilmiştir. Burada Benoist’le org, Halevy ile kompozisyon çalışmıştır.

3 yılları arasında Sainte Merry Kilisesi’nde, yılları arasında Madeleine’de orgcu olarak görev yapmıştır. 1861’den 65’e değin École Niedermeyer’de genç öğrencilere ders verdi. 1871’de Société Nationale de Musique’in kurucu üyelerinden biri oldu.

4 Bir dizi senfonik şiirin ardından, yılları arasında kendisine büyük ün sağlayan 5 piyano konçertosu yazdı. 1868’de tamamladığı ilk operası Samson ile Delilah, İngiltere’ye yaptığı ilk ziyaretinde, Albert Hall’da, Lizst’in organizasyonu ile sahneyi kondu. 1902’de VII. Edward’ın taç giyme töreni için bir marş yazmıştır.

5 Bu olayın ardından Saint-Saëns ömrü boyunca Lizst’e minnettarlık duymuş, en iyi eserlerinden biri olarak kabul edilen 3.Senfonisi’ni Lizst’e ithaf etmiştir. Sürekli olarak seyahat eden Saëns’ın, bulunduğu ülkelerden biri de yerel kültüründen etkilendiği Cezayir’dir. Son dönem eserleri bu kültürden izler taşır.

6 86 yıllık yaşamı boyunca Camile Saint Saëns her zaman çok üretken bir besteci olmuş, müziğin farklı dallarında birçok eser vermiştir. Besteciye göre armonik yapının güzelliği, eserin duygusal içeriğinden daha önemliydi. Bu nedenle, yüzeysel ve yapay olmakla suçlanmıştır. Ancak sanatçının melodik yaratıcılığındaki başarı, bu eleştirileri önemsiz kılmıştır. Sonraki dönem bestecilerinden Ravel üzerinde önemli etkisi olmuştur.

7

8

9 Bazı Besteleri Aquarium Aviary Danse Macabre Final Finale Fossiles 2
Fossils Havanaise Op83 Hémiones Animaux véloces Introduction and Rondo Capriccioso Op28 Introduction et Marche Royale du Lion Kangourous LEléphant Persons with Long Ears Pianists Poules et Coqs The Coucou at the Heart of the Woods The Swan Tortues

10 TEŞEKKÜRLER ©2006


"Hazırlayan : Serap ÖNAL Resim İş Öğretmenliği 2. Sınıf 1. Öğretim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları