HARİTANIN DİLİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HARİTALARDA YÜZEY ŞEKİLLERİNİN GÖSTERİLMESİ
Advertisements

HARİTALARDA YERŞEKİLLERİNİN GÖSTERİLMESİ
EREN MERCAN GÖKSU İLKÖĞRETİM OKULU
GİRİŞ ETKİNLİĞİ Aşağıdaki sorularla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yağmur niçin yağar? Sıcak havalarda yağmur yağarken, soğuk havalarda kar yağmasının.
Mastarlar.
Türkiye'nin İklimi Türkiye, genelde Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Ancak bununla beraber, birbirlerinden belirgin farklarla ayrılabilen karasal ve.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
AKIŞKANLAR MEKANİĞİ Prof. Dr. M. Tunç ÖZCAN Tarım Makinaları Bölümü 7.
VAN UÇMAYI SEVDİ, UÇAK VE YOLCU SAYILARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR…. TÜRKİYE'DE Kİ TÜM HAVALİMANLARINDA OLDUĞU GİBİ VAN FERİT MELEN HAVALİMANINDA Kİ YOLCU,
DEPREME DAYANIKLI BETONARME YAPI TASARIMI
DİRENÇ. Cisimlerin elektrik akımını geçirirken gösterdiği zorluğa direnç denir. Birimi ohm olup kısaca R ile gösterilir. Devredeki her elemanın direnci.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
TEMELLER.
2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde.
HAZIRLAYANIN; ADI SOYADI; İLVE ÇEBİ NUMARA:
TESVİYE EĞRİLERİNİN ÇİZİMİ
HARİTA BİLGİSİ.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
TALEP (İstem).
Savana(lar) Tropikal yağmur ormanları Tropikal yağmur ormanları Alpin tundrası Tundra Tropikal yağmur ormanları Çöl Çöl.
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
İÇİNDEKİLER NEGATİF ÜS ÜSSÜ SAYILARIN ÖZELLİKLERİ
DÜZLEM Ölüdeniz Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz, çok güzel bir turizm beldesidir. Ölüdeniz, durgun deniz yüzeyi özelliği ile bilinir. Ölüdeniz’in.
HARİTANIN DİLİ.
Bölüm 2: Bir Boyutta Hareket. Bölüm 2: Bir Boyutta Hareket.
ISI = SICAKLIK ISI Bir enerji türüdür. Birimi kalori(cal) veya joule(j)dür. Kalorimetre kabıyla ölçülür. Madde miktarına bağlı olarak değişir. SICAKLIK.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
TAŞKINLARIN ÖTELENMESİ
MİKROEKONOMİ YRD. DOÇ. DR. ÇİĞDEM BÖRKE TUNALI
YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
HOŞGELDİNİZ ÜÇLÜ FAZ DİYAGRAMALRI PROF. DR. HÜSEYİN UZUN Malzeme
HALİM GÜNEŞ.
ETİKET.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
Arazinin Tesviye Edilmesi ve Doğrusal Programlama Tekniği
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
CEYLANLI İLKOKULU ERİŞEBİLİRLİK SUNUSU
a) Burada gördüğünüz eserler sizde hangi duyguları uyandırdı
AKIŞKAN STATİĞİ ŞEKİLLER
BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket. BÖLÜM 1 Kuvvet ve Hareket.
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 MART AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
Silajda fiziksel ve kimyasal yöntemlerle silaj kalitesinin saptanması
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
Microsoft SharePoint'inizi özelleştirme Çevrimiçi web sitesi
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
1- Elementler ve Elementlerin Özellikleri :
CİSİMLERİN GÖRÜNÜŞLERİNİ ÇIKARMA
YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖLÇME-DEĞERLENDİRME 1.DERS
SIVILAR Sıvıların genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir.
RENK.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Magmanın yerleşme biçimleri
Canlıların Büyüme ve Yaşamasına Etki Eden Faktörler
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BT30 Kullanım Yönergeleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1.4. RENK OLGUSU İnsan gözü beyaz ışığın farklı dalga boylarını algılama yeteneğine sahiptir. Dalga boyu 660 nm olan ışığı kırmızı, dalga boyu 600 nm olan.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Element, Bileşikler ve Karışımlar
Hidrograf Analizi.
EŞ YÜKSELTİ (TESVİYE) EĞRİLERİNİN
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
Sunum transkripti:

HARİTANIN DİLİ

HARİTADA ÖZEL İŞARETLER * Haritalarda; yer şekilleri, nehirler, göller, şehirler, deniz ve karalar olduğu gibi gösterilemez. Çeşitli işaretler kullanılır. * Haritalarda verilmek istenen bilgiler, harita üzerinde çeşitli işaretlerle gösterilmektedir. Haritanın bir köşesinde, bu işaretlerin ne anlama geldiğini gösteren bir tabloya yer verilmektedir. Bu tabloya, harita anahtarı (lejant) denir. Elimizdeki haritalardan gereği gibi yararlanabilmek için, bu işaretlerin ve renklerin anlamlarını bilmemiz gerekir.

HARİTADA RENKLER Önümüze bir fizikî haritayı alıp incelediğimizde her tarafın aynı renklerde olmadığını göreceğiz. Karaların denizlerin yükseltilerin farklı renklerle gösterildiğine tanık olacağız. Deniz seviyesine yakın olan yerler yeşil ve yeşilin tonları ile; yükseklikler kahverengi ve kahverenginin tonlarıyla gösterilir.

DENİZLER VE GÖLLER Haritalarda genellikle deniz ve göller mavinin tonlarıyla gösterilmektedir. Derinliğin az olduğu yerler açık mavi ile; daha derin yerler ise koyu mavi ile gösterilmektedir. Akarsular da koyu mavi ile gösterilir.

RENKLER HANGİ YÜZEY ŞEKİLLERİNİ GÖSTERİR Haritalarda Değişik Renkler Hangi Yüzey Şekillerini Gösterir? Yeşil : Çukur yerleri ve denizden az yüksek yerleri gösterir. Yeşilden sarıya, turuncuya ve açık kahverengiye gidildikçe yüksekliğin arttığı anlaşılır. Sarı : Yaylaları ve yüksek ovaları gösterir. Kahverengi : Dağları gösterir. Koyu Kahverengi : Yüksek dağları gösterir. Mavi : Denizleri ve gölleri gösterir. Açık Mavi : Denizlerin az derin yerlerini gösterir. Mavi koyulaştıkça derinliğin arttığı anlaşılır.

1 1

RENKLERE GÖRE YÜKSEKLİK Yukarıdaki şekilde 0 - 200 metre arası açık yeşil 200 - 500 metre arası koyu yeşil 500 - 1000 metre arası sarı renkle gösterilmiştir. 1000 metreden yüksek yerler için kahverenginin tonları kullanılmıştır.