Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CİSİMLERİN GÖRÜNÜŞLERİNİ ÇIKARMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CİSİMLERİN GÖRÜNÜŞLERİNİ ÇIKARMA"— Sunum transkripti:

1 CİSİMLERİN GÖRÜNÜŞLERİNİ ÇIKARMA

2 3 GÖRÜNÜŞ NEDİR? (3 GÖRÜNÜŞ ÇIKARMA)
Bir nesnenin 3 yönünden bakılarak bu görünüşlerin kağıt üzerinde bir koordinat eksinine çizilmesidir. Ele tutamadığımız bir ürünün 3 görünüşünü gördüğümüzde bu ürünün çeşitli yönlerden çizimi yapıldığı için ayrıntılarını daha iyi anlayabiliriz.

3

4

5 Çizimlerimizde derinlik kavramını değişik yöntemlerle verme isteği değişik perspektif yöntemleri ortaya çıkarmıştır. En çok kullanılanları şunlardır;

6 3 GÖRÜNÜŞ NASIL ÇİZİLİR? 3 görünüşü çizilecek ürünün (günümüzde en çok kullanılan yönler ön yan ve üsttür) ön görünüşü yani tam karşıdan bakarak gördüğümüz yüzey koordinat sistemine çizilir. Koordinat sistemi x ve y yani yatay ve düşey eksenlerden oluşur.

7 Yukarıdaki resimde mavi yüzeyi ön kabul ediyoruz ve çizime başlıyoruz

8

9 Görünüşleri; koordinat sistemine çizerken eksenlere olan uzaklıkları aynı tutmaya çalışalım. Yukarıdaki sistemde mavi renkli ön görünüş x ve y eksenlerine 3 cm uzaklıktadır.

10 Yan görünüşler ile ön görünüşlerin yüksekliği aynı uzunluktadır
Yan görünüşler ile ön görünüşlerin yüksekliği aynı uzunluktadır. Bu yüzden bu iki görünüşün koordinat sistemde yükseklikleri aynı olmalıdır. Kesik çizgilerden yararlanabilirsiniz.

11 Pembe renkli üst görünüşümüzü de koordinat sistemine çizerken üst görünüş ve ön görünüşün genişliklerinin aynı olduklarına dikkat ediniz.

12 Kavaliyer Perspektif : 45 derece eğim verilerek çizilen perspektif çizimidir.

13 İzometrik perspektif : 30  derecelik açılar kullanılarak çizilen perspektif çeşididir.

14 Görünüşleri genelde bu şekilde verilen çizimlere hangi yönden bakarsanız o yönden çizimleri yapmanız gerekmektedir. İsterseniz en basitlerinden başlayarak bazı 3 görünüşlerin çıkarılmasını gösterelim.

15

16

17

18

19

20


"CİSİMLERİN GÖRÜNÜŞLERİNİ ÇIKARMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları