Sunan: Av. Ali ULUSOY. Sunan: Av. Ali ULUSOY.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
Advertisements

Hakem İşleri Organizasyon Şeması
YURDUMUZUN COĞRAFİ BÖLGELERİ
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
« Orman Ve Su İşleri Bakanlığı
Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı
Kantitatif Araştırma Raporu 18 Mayıs 2016 | İstanbul Kadir Has Üniversitesi Türk Dış Politikası Kamuoyu Algıları Araştırması Türk Dış Politikası Kamuoyu.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İSTATİSTİKLERİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN MU? Alper GÜCÜMENGİL Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Projeler Grup Sorumlusu.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
UNI-SET Toplantı Notları
COMENIUS 2.1 EĞİTİM / ÖĞRETİM PERSONELİNİN YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK AVRUPA İŞBİRLİĞİ PROJELERİ.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
T.C MANİSA VALİLİĞİ Potenza - Italy (31 Ekim Kasım2011)
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
ALIŞVERİŞ MERKEZİ PROJESİNİ KONUMLAMAK TÜRKİYE PİYASASI İÇİN YÖNTEM VE TEKNİK Dr Şükrü Aslanyürek 21 EKİM RETAIL VISION İSTANBUL 1.
Güneş Yerli Operasyon Müdürü 1.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
TSE K TS 825 ÖZEL DURUMLAR Özel durum 1: Belediye ve mücavir alan sınırları dışında, köy yerleşik alanları civarında ve mezralarda 2 kata kadar.
A DRESE D AYALı N ÜFUS K AYıT S ISTEMI S ONUÇLARı, 2015.
There are eighty-one provinces in turkey MEDITERRANEAN REGION: ADANA,ANTALYA,BURDUR,HATAY, ISPARTA,KAHRAMANMARAŞ,KİLİSİ, MERSİN,OSMANİYE BLACK SEA REGION.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
Kantitatif Araştırma Raporu 4 Aralık 2013 | İstanbul Kadir Has Üniversitesi Türk Dış Politikası Kamuoyu Algıları Araştırması Türk Dış Politikası Kamuoyu.
Damla Taşkın Yetkinlik Programları 27 Nisan 2017
BASKETBOL TÜRKİYE TURU
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
YETİŞKİN İYİLEŞTİRME BÜROSU
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
TORKU #EnSoğukHikayem.
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
ÇŞB Çevresel Gürültü ve Titreşim Yönetimi Şube Müdürlüğü
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
HALKLA İLİŞKİLER VE BASIN TANITIM SUNUMU 2017
ÇELTİK ÜRETİMİ VE TİCARETİ BÖLGESEL DEĞERLENDİRME, SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İPSALA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM GİRGİN.
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
AB MALİ YARDIMLARI KAPSAMINDA
Denetimden geçmiş mali tabloların bankacılık sistemindeki önemi
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
ARAMA VE KURTARMA HİZMETLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Türkei mit Koch International
Sunum transkripti:

Sunan: Av. Ali ULUSOY

«Active Citizenship is Our Right: Towards Turkish Disability Assembly» Project is Supported by "Active Citizenship is Our Right: Towards Turkish Disability Assembly" isimli projemiz Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenmekte olup bu sitede yer alan yazı ve düşünceleri AB Türkiye Delegasyonu'nun görüşlerini yansıtmamaktadır.

"Active Citizenship is Our Right: Towards Turkish Disability Assembly"  « Aktif Yurttaşlık Bizim Hakkımız: Türkiye Engelli Meclisine Doğru » 

Proje Yürütücüsü: Engelliler Konfederasyonu   Proje Eş başvuranı: Yaşam Boyu Eğitim Derneği

Proje Süresi: 42 ay   Proje Bütçesi: 478.000 Avro

Proje Ön Teklifi Hazırlığı

Proje Tam Teklif Hazırlığı

Genel hedef: Türkiye’de  engellilik alanında çalışan  sivil toplum örgütlerinin ağ oluşturmaları ve bu ağların kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. 

Genel hedef: Türkiye’de  engellilik alanında çalışan  sivil toplum örgütlerinin ağ oluşturmaları ve bu ağların kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. 

Amaçlarımız: 52 ilde Yerel Engelli Meclisleri kurmak. Bütün illerden katılımla Türkiye Engelliler Meclisi’ni oluşturmak. Bu meclisi çocuk, kadın, genç ve yaşlı engelli bireylerin haklarını savunmak ve geliştirmek için bir baskı gücü olarak kullanmak. Bu mecliste yer alacak sivil toplum örgütlerinin idari ve mali kapasitesini güçlendirmek; iletişim, medya, gönüllü yönetimi, savunuculuk, lobicilik ve izleme gibi alanlarda yapabilirliklerini artırmak.

Amaçlarımız: Bu ağı, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi bağlamında güçlendirmek. Proje kapsamında, engelli haklarının geliştirilmesi için çalışan yerel ve/veya bölgesel dört sivil toplum örgütüne fon sağlamak.

Faaliyetlerimiz: Projenin yönetim planı ve iletişim stratejisinin hazırlanması Web sitesinin kurulması ve sosyal medya hesaplarının tanımlanması. Danışma Kurulunun oluşturulması. Online Öğrenme Platformu’nun kurulması. Basılı, görsel ve işitsel proje materyalinin hazırlanması. Açılış ve basın toplantısı yapılması.

Faaliyetlerimiz: 52 ilde il toplantılarının organizasyonu. İl toplantılarının gerçekleştirilmesi. 25 ilde eğitimlerin düzenlenmesi. İl Engelli Meclislerinin kurulması. Meclislerin sürdürülebilirliği için bir yol haritası hazırlanması. Farkındalık kampanyası. Türkiye Engelliler Meclisi’nin kurulması. Final konferansı.   İzleme ve etki değerlendirme

Proje faaliyetlerinin yürütüleceği iller: İç Anadolu Bölgesi: Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, Sivas, Niğde, Nevşehir,  Marmara Bölgesi: İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale,  Ege Bölgesi: İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak,  Akdeniz Bölgesi: Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Isparta Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman,  Doğu Anadolu Bölgesi: Van, Erzurum, Elazığ, Ağrı, Kars, Bingöl, Erzincan, Tunceli,  Karadeniz Bölgesi: Samsun, Trabzon, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop, Artvin, Zonguldak, Karabük. 

Hazırlanacak eğitim kitleri ve eğitimler: Savunuculuk ve lobicilik İzleme ve arşivleme Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesine yönelik gölge rapor hazırlama İletişim ve medyayı etkin kullanma Kaynak geliştirme Gönüllü yönetimi

Eğitimlerin yapılacağı iller: Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın, Antalya, Adana, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Van, Bingöl, Samsun, Trabzon, Amasya, Artvin, Zonguldak.

Proje çalışanları: Turhan İÇLİ, Proje Koordinatörü Selen Doğan, Proje Asistanı Ali Ulusoy, Halkla İlişkiler Sorumlusu Gülnaz Köksal, Mali işler Sorumlusu

Projemizde 10 kolaylaştırıcı görev alacak. En az 260 STK üyesi eğitimlere katılacak. 780 STK üyesine anket uygulanacak.

Metodoloji: Gençlerin engelli hakları savunusuna katılımı teşvik edilecek. Katılımcılar belirlenirken kadın ve erkeklerin eşit temsili sağlanacak. İletişim araçlarının çeşitliliğine özen gösterilecek (Skype, tele-konferans, sosyal medya...) Engelli örgütleri arasında iletişim ve işbirliğinin güçlenmesi hedefinden uzaklaşılmayacak.

Metodoloji: Uluslararası sözleşmeler ve ilişkili dokümanlar, politika geliştirme sürecindeki temel dayanak olacak.  Proje ekibinde zaman ve insan kaynağı yönetiminin yanı sıra risk ve kriz yönetimi becerileri de artırılacak. Sürekli ve birlikte öğrenme yöntemi benimsenecek, Danışma Kurulundan yararlanılacak.

İletişim Bilgilerimiz: GMK Bulvarı 32/6 Demirtepe - Çankaya, Ankara Tel: 0 312 231 82 43 bilgi@turkiyeengellimeclisi.org www.turkiyeengellimeclisi.org

İŞBİRLİĞİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİZ…