10. SINIF: 3. ÜNİTE: 3.2. Su Dalgası

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof. Dr. Ahmet Arıkan Gazi Ü niversitesi Gazi Eğitim Fakültesi OFMAE Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı.
Advertisements

ÜNİTE : 7 IŞIK VE SES. IŞIK Işık, cisimleri görmemizi ve etrafın aydınlanmasını sağlayan bir enerji türüdür. Işık yayan cisimlere ışık kaynağı denir.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
DERS : HAYAT BİLGİSİ 2. SINIF
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
Fe/C ve Fe/Fe3C Faz diyagramı
JEOFİZİK ETÜTLERİ DAİRESİ
GEOMETRİK CİSİMLER VE HACİM ÖLÇÜLERİ
Bireysel Entegrasyon Ödevi Hayrunnisa Demirci.
11. SINIF: ELEKTRİK ve MANYETİZMA ÜNİTESİ Elektrik Alan ve Sığa
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
DALGALAR SES DALGALARI.
11. SINIF: ELEKTRİK ve MANYETİZMA ÜNİTESİ Alternatif Akım 1
Sismik Kırılma (Refraction) Yöntemi Ders 5
Hazırlayan: Mehmet Mutlu Sunan: Doç. Dr. Ali ERYILMAZ
AYŞE ÖZEL MERYEM ÖZDEMİR MERWAN RUBAR BEYAZGÜL MUHAMMED ENES YILDIRIM
TEK BOYUTTA HAREKET.
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 3
Dalgaların Sınıflandırılması
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Bütünleştirme uygulamaları
PPT 6 Kapsayıcı bir eğitim için nasıl bir sınıf yönetimi yaklaşımı benimsemeliyim? Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Kırınım, Girişim ve Müzik
ÖZELLİK FAKTÖR KURAMI.
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
PISA 2015 Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Yrd.doç.Dr. H. Deniz GüllerOĞlu
Okulöncesinde Fen Kavramlarının Öğretim Yöntemleri ve Teknikleri
SİSMİK PROSPEKSİYON DERS-3
NeTIRail-INFRA Bilgilendirme Toplantısı, Ankara, Türkiye
Gözde Görüntü Oluşumu ve Göz Kusurları
Okul Öncesi Dönemde Fen Eğitimi
SES NEDİR? Titreşen maddelerin bulunduğu ortama yaydığı enerjiye ses denir.
Paralel Yüzeylerden Kırılma Görünür Uzaklık
SİSMİK YORUMLAMA DERS-7 PROF.DR. HÜSEYİN TUR.
ÜRETEÇLERİN BAĞLANMASI VE KIRCHOFF KANUNLARI
10. SINIF: 3. ÜNİTE: DALGALAR-1
Arş. Gör. Dilber DEMİRTAŞ Arş.Gör. Belkıs GARİP
BÖLÜM 10 Dalga Hareketi. BÖLÜM 10 Dalga Hareketi.
Kırılma Prof. Dr. Ali ERYILMAZ.
B- Yaygınlık Ölçüleri Standart Sapma ve Varyans Değişim Katsayısı
Bedensel Büyüme ve Psiko-Motor (devimsel) Gelişme
ÖLÇME-DEĞERLENDİRME 1.DERS
Eğitimde Ölçülen Bilişsel Özellikler
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ SUNUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Arş. Gör. Dr. Gökçe Karaman Benli Erken Çocukluk Döneminde Gelişim II
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL PSİKOLOJİ 1. DERS.
Işığın Kırılması.
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
Düzgün Elektrik Alan ve Sığa
11. SINIF: ELEKTRİK ve MANYETİZMA ÜNİTESİ Manyetizma ve Elektromanyetik İndükleme: Yüklü Parçacıkların Manyetik Alan İçerisindeki Hareketleri Prof.
6.HAFTA: ARAŞTIRMALARDA ÖLÇME VE ÖLÇEKLERDE GÜVENİLİRLİK
4. HAFTA Geçerlik, Güvenirlik ve Etik Kavramları
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Hazırlayan: Mehmet Mutlu Sunan: Prof. Dr. Ali ERYILMAZ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Bilimsel araştırma türleri (Deneysel Desenler)
2. HAFTA BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAKLAŞIMLARI
2. HAFTA Bilimsel Araştırma Temel Kavramlar.
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
FEN BİLİMLERİ-6 5.ÜNİTE SES VE ÖZELLİKLERİ 3.Sesin Sürati HALİM GÜNEŞ.
Enerji ve Hareket Belkıs Garip.
Sunum transkripti:

10. SINIF: 3. ÜNİTE: 3.2. Su Dalgası Prof. Dr. Ali Eryılmaz

Ne Öğrendik: KAZANIMLAR 10.3.1.1. Titreşim, dalga boyu, periyot, frekans, hız ve genlik kavramlarını açıklar ve ilişkilendirmeler yapar. a. Öğrencilerin gösterim veya simülasyonlar kullanarak kavramları açıklamaları sağlanır. b. Öğrencilerin periyot ve frekans kavramlarını birbiriyle ilişkilendirmeleri sağlanır. c. Öğrencilerin dalganın ilerleme hızını, dalga boyu ve frekans kavramları ile ilişkilendirmeleri sağlanır. 10.3.1.2. Dalgaların enerji taşıdığı çıkarımını yapar. a. Öğrencilerin deney yaparak ve simülasyonlar kullanarak çıkarım yapmaları sağlanır. 10.3.1.3. Dalgaları titreşim ve ilerleme doğrultusuna göre sınıflandırır. a. Öğrencilerin sınıflandırma yapmaları için gösterim ve simülasyonlar kullanmaları sağlanır. 10.3.1.4. Atma ve periyodik dalga oluşturarak aralarındaki farkı açıklar. a. Öğrencilerin atmanın temel fizik kavramı olmadığını sadece dalgaların özelliklerini incelemek için oluşturulduğunu anlamaları sağlanır. b. Öğrencilerin deney yaparak ve simülasyonlar kullanarak atmaların sabit ve serbest uçtan yansımalarını incelemeleri sağlanır. c. Öğrencilerin gergin bir yayda oluşturulan atmanın ilerleme hızının bağlı olduğu değişkenleri analiz etmeleri sağlanır. ç. Atmanın ilerleme hızı ile ilgili matematiksel işlemlere girilmez. d. Öğrencilerin bir ortamdan başka bir ortama geçerken yansıyan ve iletilen atmaların özelliklerini karşılaştırmaları sağlanır. e. Öğrenciler iki atmanın karşılaşması durumunda meydana gelebilecek olayları analiz eder. Kazanımların önemini vurgulayalım. Niye paylaşmaya değer görüyoruz.

Ne Öğreneceğiz: KAZANIMLAR 10.3.2.1. Doğrusal ve dairesel su dalgaları için dalgaların ilerleme yönü, dalga tepesi ve dalga çukuru kavramlarını açıklar. Öğrencilerin kavramları açıklamaları için deney ve simülasyonlardan faydalanmaları sağlanır. 10.3.2.2. Doğrusal ve dairesel su dalgalarının düzlem ve parabolik engelden yansımasını çizer ve açıklar. a. Öğrencilerin deney yaparak veya simülasyonlar kullanarak su dalgalarının yansımalarını çizmeleri için fırsat verilir. 10.3.2.3. Su dalgalarında dalga hızının bağlı olduğu değişkenleri analiz eder. a. Öğrencilerin deney yaparak değişkenlerin dalganın hızına etkisini incelemeleri, b. Öğrencilerin stroboskop kullanarak su dalgalarının hızı ile ilgili çıkarımlar yapmaları sağlanır. c. Öğrencilerin su dalgalarının bir ortamdan farklı bir ortama geçerken davranışını analiz etmeleri sağlanır. ç. Öğrencilerin ortamın derinliği ve hızı arasındaki ilişkiyi kullanarak çıkarım yapmaları sağlanır. Kazanımların önemini vurgulayalım. Niye paylaşmaya değer görüyoruz.

Bugün Neler Öğreneceğiz? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Soru Çözümü Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? İzlence Venturi borusu

Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? 𝑆ü𝑟𝑎𝑡𝑖= 𝐴𝑙𝚤𝑛𝑎𝑛 𝑦𝑜𝑙 𝑍𝑎𝑚𝑎𝑛 = λ 𝑇 = λ.f 𝐹𝑟𝑒𝑘𝑎𝑛𝑠= 1 𝑃𝑒𝑟𝑖𝑦𝑜𝑡

Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? 𝑉= 𝑇 µ µ= 𝑚 𝑙

Dalgalar: Hangisi? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgaları: Dairesel Dalgalar Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgaları: Doğrusal Dalgalar Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgaları: A = Derin suda. Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? A = Derin suda. B = Sığ suda. Yüzey parçacıklarının eliptik hareketi derinlik azaldıkça basık hale gelir. 1 = Dalga ilerlemesi 2 = Tepe 3 = Çukur

Su Dalgaları: Yüzey dalgasıdır. Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? Yüzey dalgasıdır. Derine indikçe dalga etkisi azalır ve yok olur. Hem enine hem de boyuna hareket eder. Doğrusal ve dairesel olabilir.

Su Dalgaları: Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgaları: Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgaları: Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Doğrusal Dalgaların Düzlem Engelde Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? Işın ile çizimi Dalga öncülü ile çizimi

Doğrusal Dalgaların Parabolik Engelden Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Doğrusal Dalgaların Parabolik Engelden Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Dairesel Dalgaların Düzlem Engelden Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Dairesel Dalgaların Parabolik Engelden Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? 2F = M olduğu konuşulur 2F = M

Dairesel Dalgaların Parabolik Engelden Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Dairesel Dalgaların Parabolik Engelden Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Dairesel Dalgaların Parabolik Engelden Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Dairesel Dalgaların Parabolik Engelden Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Dairesel Dalgaların Parabolik Engelden Yansıması Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Yayılma Hızı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Yayılma Hızı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Yayılma Hızı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Yayılma Hızı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Yayılma Hızı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? Çizimlerin doğru tarafı: Derinden sığa doğru giderken dalga boyu azalır ve dalga yavaşlar. Çizimler bir yönden yanlıştır: Derinden sığa doğru giderken enerji korunumundan dolayı dalganın yüksekliği (genliği) artar. Çizimlerde azalır gösterilmiş. Derinden sığa doğru giderken enerji korunumundan dolayı dalganın yüksekliği (genliği) artar. Çizimlerde yanlışlıkla azalır gösterilmiştir.

Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? Doğrusal su dalgası nasıl görünür? Dairesel su dalgası nasıl görünür? Doğrusal su dalgası nasıl görünür? Dairesel su dalgası nasıl görünür?

Dalgalar: Hangisi? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? A = Derin suda. B = Sığ suda. Yüzey parçacıklarının eliptik hareketi derinlik azaldıkça basık hale gelir. 1 = Dalga ilerlemesi 2 = Tepe 3 = Çukur

Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz?

Soru Çözümü LYS2017

Soru Çözümü LYS2016

Soru Çözümü LYS2014

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Soru Çözümü

Bugün Neler Öğrendik? Geçen Hafta Neler Öğrendik? Dalgalar: Hangisi? Deniz Canlıları Dalgalardan Nasıl Etkileniyor? Dalgalar, Niye Sürekli Karaya Doğru Hareket Eder? Tusunami Dalgaları: Nerede Daha Hızlıdır? Nerede Genliği Daha Büyüktür? Su Dalgaları Su Dalgalarının Yansıması Su Dalgalarının Yayılma Hızı Su Dalgalarının Farklı Ortamdan Geçerken Davranışı Bugün Neler Öğrendik? Önümüzdeki Hafta Neler Öğreneceğiz? 10.3.2.1. Doğrusal ve dairesel su dalgaları için dalgaların ilerleme yönü, dalga tepesi ve dalga çukuru kavramlarını açıklar. Öğrencilerin kavramları açıklamaları için deney ve simülasyonlardan faydalanmaları sağlanır. 10.3.2.2. Doğrusal ve dairesel su dalgalarının düzlem ve parabolik engelden yansımasını çizer ve açıklar. a. Öğrencilerin deney yaparak veya simülasyonlar kullanarak su dalgalarının yansımalarını çizmeleri için fırsat verilir. 10.3.2.3. Su dalgalarında dalga hızının bağlı olduğu değişkenleri analiz eder. a. Öğrencilerin deney yaparak değişkenlerin dalganın hızına etkisini incelemeleri, b. Öğrencilerin stroboskop kullanarak su dalgalarının hızı ile ilgili çıkarımlar yapmaları sağlanır. c. Öğrencilerin su dalgalarının bir ortamdan farklı bir ortama geçerken davranışını analiz etmeleri sağlanır. ç. Öğrencilerin ortamın derinliği ve hızı arasındaki ilişkiyi kullanarak çıkarım yapmaları sağlanır. Kazanımların önemini vurgulayalım. Niye paylaşmaya değer görüyoruz.

Önümüzdeki Hafta Ne Öğreneceğiz? 3.3.1. Sesin oluşumu ve yayılması için gerekli olan şartları analiz eder. a. Öğrencilerin sesin farklı ortamlardaki yayılma hızlarını karşılaştırmaları sağlanır.

Görüşelim Düzenli Çalışalım ve 