NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış.
Advertisements

Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Sözsüz İletişimin Özellikleri
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
KİŞİSEL HİJYEN.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
TBS’De görev tanımları
PLAYWORLD ADRENALIN MERKEZI
Tedarik Zincirinde Satın Alma ve Örgütsel İlişkiler
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
PROF. DR. ORHAN TORKUL ARŞ. GÖR. M. RAŞİT CESUR
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
BARALAR.
ÜNİTE 1: FİNANS YÖNETİMİ.
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Aşağıdaki kavramları açıklayınız
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
ETİKET.
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
ÜRETİM YÖNETİMİ.
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
Gözde Görüntü Oluşumu ve Göz Kusurları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
İnovatif Bir Köfte Yapma Makinasının Kavramsal Tasarımı
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yönetimin temel fonksiyonlari
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ Restoran Yönetimi ve Mutfak Tasarımı Endüstrİyel mutfak malzemelerİ NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

Endüstrİyel mutfak malzemelerİ Endüstriyel mutfaklarda neden özel ürünler kullanılır? Bunun 3 temel faktörü var; İş Verimliliği Dayanıklılık Hijyenik olması. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Endüstrİyel mutfak malzemelerİ Endüstriyel mutfak ekipmanları sistemlerine bakıldığında bir firmayı ayakta tutan ve son derece hızlı bir şekilde hizmet vermesi ve çok fazla iş hacmi oluşturması için önemlidir. Her gün belirli bir yemek listesi ya da müşteri karşılamak için ya personel arttırılır ya da endüstriyel mutfak kullanılır. Endüstriyel mutfak son derece profesyonel şekilde konumlandırılmış aletlerin hızlı bir şekilde işleve girmesidir. Bir tarafta doğrama tezgahı varken bir tarafta ise ocak ve arasında fazla mesafe yoktur. Çünkü endüstriyel mutfağın amacı zamandan ve mekandan kazanmaktır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Endüstrİyel mutfak malzemelerİ Konumlanma ne kadar iyi olursa o kadar iyi bir endüstriyel mutfağa sahip olursunuz. Baktığınız zaman her zamanki gibi kaliteli bir düzene sahip olması gerekir. Sistemli bir çalışma gerekmektedir. Çalışma yapılan mekanlar her zaman güzel bir keşif ve düzenleme tahribatı ile taranmaktadır. Ona göre plan proje yapılmaktadır. Endüstriyel mutfakta yer alan kısımlar ona göre yerleştirilmektedir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Endüstrİyel mutfak malzemelerİ Örneğin; endüstriyel buzdolabı tazelik için çok önemlidir. Bu yüzden tazeliğe düşkün olan firmalar endüstriyel buzdolabı kullanmaktadır. Tazelik denildiğinde sanayi tipi buzdolapları da iş görmektedir. Endüstriyel buzdolabı üflemeli sistem ile çalıştığından dondurmaz ve yeşillikleri dondurmaz yakmaz. Bazı nemlendirici ve özellikleri sayesinde bütün kış yaz yiyecekleriniz ürünleriniz ve etleriniz taze kalır. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Endüstrİyel mutfak malzemelerİ Etlerinizin tazeliği ve canlılığı et yemekleri için önemlidir. Et restoran işletmelerine baktığınız zaman kesinlikle profesyonel ellerde hazırlanmış ve son derece kalite üzerine döşenmiş bir endüstriyel mutfak ve bir adet endüstriyel buzdolabı ya da sanayi tipi buzdolabı yer almaktadır. Bundan dolayı etlerini kaliteli ve taze tutmaktadır. Uzun süreli tazelik için çok önemlidir. Balık restoranları ise balık mevsimsel bir yiyecek olduğu için kesinlikle bu buzdolaplarına çok ihtiyacı vardır. Bu nedenle buzdolaplarında balıklar uzun süre taze durabilir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Endüstrİyel mutfak malzemelerİ Peki günlük iki yüz üç yüz bin kişilik yemek çıkartan restoran ve firmalar bu bulaşık işini nasıl hallediyorlar? Bulaşıklar dev gibi olmuş fakat bulaşık için en gerekli işlem çıktığında tabağın bardağın çatalın çizik değil ve ilk günkü gibi parlak ve pürüzsüz kalması gerekir. Bu çok önemlidir. Bu durumu sadece elle yıkmada sağlayabilirsiniz. Fakat hijyen ve temizlik açısından elde yıkama biraz düşük bir nedendir. Endüstriyel bulaşık makinesi son on yılda çıkmış ve son derece bütün bulaşık yıkama üzerine her şeyi karşılayan bir sistemdir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©