Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Advertisements

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
Prof. Dr. İbrahim KILIÇASLAN
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
NÜKLEER ENERJİ ALANINDA ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
TÜRK İ YE’DE TE Ş V İ K VE DESTEKLER PROJE YÖNET İ M MERKEZ İ.
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
Teknoloji Transfer Ofisi
SANAYİ TEZLERİ PROJESİ
TÜBİTAK – TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları
TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
LOGO TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
4006 B İ L İ M FUARLARI DESTEKLEME PROGRAMI. TÜB İ TAK Bilim Fuarı TÜB İ TAK Bilim ve Toplum Dairesi Tarafından Yürütülen Bilim Fuarları Destekleme Programı.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
TÜBİTAK. TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU(TÜBİTAK) Üniversite, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarınca yürütülen ar-ge faaliyetlerine destek.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
KKTC’DE II.GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Sunum transkripti:

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Yenilik Destek Programı (Sanayi Destekleri, Arayüz Destekleri) Eylül 2018

TÜBİTAK TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Girişimcilik ve üniversite sanayi iş birliğini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçi kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaç doğrultusunda destek programları tasarlamakta ve yürütmektedir.

YENİ TEYDEB DESTEK SİSTEMİNE BAKIŞ

Mevcut TEYDEB Destekleri 1515 Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destek Programı SANTEZ Sanayi Tezleri Projeleri 5

TEYDEB Programlarının Dönüşümü 6

Yeni TEYDEB Destek Sistemi Yenilik Destek Programı Sanayi Destekleri SADE Tematik SADE Çağrıları Genel SADE Arayüz Destekleri AYDE Üniversite Sanayi Arayüzleri Girişimcilik Arayüzleri Mentor Arayüzleri Ö R N E K L E R 7

SADE- Sanayi ArGe ve Yenilik Proje Destekleri Büyük firma/KOBİ Tek başlarına Ortaklaşa Üniversite ya da Araştırma Merkezleri ile Yurtdışı ortaklarla Yeni Ürün Geliştirme Mevcut Ürünleri İyileştirme Yeni Teknoloji Geliştirme Yeni Süreç Geliştirme Mevcut Süreçleri İyileştirme hedeflerinden biri ya da birkaçını hedefleyen projeleri için hibe destek alabilir.

Arayüz Destekleri Sanayi Desteklerinin etkisini artırmak için yenilik ve girişimcilikte kapasite artırıcı, kamu-üniversite-sanayi işbirliklerinde kolaylaştırıcı mekanizmalar geliştirir. Alanında bir eko-sistem geliştirecek biçimde tasarlanır.

AYDE Mekanizması Arayüz Kuruluşu TÜBİTAK Faydalanıcı Destek Mekanizma Teknoloji transfer ofisleri Hızlandırıcı Programı Kişiler Üniversiteler Alan uzmanı organizasyonlar

Mevzuat Yapısında Değişim 11

Ortak Süreçler ve Tek Yönerge TEYDEB Destek Programı Uygulama Esasları Yönergesi Birinci Kısım: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İkinci Kısım: Plan ve Program Üçüncü Kısım: Çağrı Oluşturma ve Uygulama Dördüncü Kısım: Başvuru Beşinci Kısım: Değerlendirme ve Karar Altıncı Kısım: İzleme ve Sonuçlandırma Yedinci Kısım: Mali Hususlar Sekizinci Kısım: Diğer Hükümler 12

BTY Politikaları D.Bşk.lığı Yeni Destek Sistemi TÇP: 2 yıllık dönemde açılacak çağrılara ait ana bilgileri içeren TEYDEB Çağrı Planı Çağrılar Genel SADE BTY Politikaları D.Bşk.lığı TİP T ÇP TÇ P TÜBİTAK Yönetim Kurulu Tematik SADE TEYDEB AYDE 13

Çağrıdan Karara Süreçler 1- Çağrı Duyurusu yayınlanır 2- Çağrı takvim aralığında ön kayıt ve Proje Başvurusu yapılır 3- Proje değerlendirmeye alınır SADE+AYDE Genel SADE Hakem değerlendirmesi Hakem+Panel Tematik SADE ve AYDE Başlık Süre Bütçe Kapsam 14

Sözleşmeden Ödemeye Süreçler 15

TÇP Kullanımı ve Destek Sistemi Döngüsü Yönetim Kurulu onaylı TÇP dokümanı TÇP dokümanında planlanan çağrılar gerçekleştirilir. Çağrı sonuçları değerlendirilerek raporlarla sonuçlar paylaşılır. Değerlendirme sonuçları ve yeni taleplerle TÇP dokümanı her yıl güncellenir. 16

İlk Çağrı: SADE-Genel-Genel Çağrı Tüm Sektörlere Yönelik Araştırma, Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Çağrısı http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/2018-yili-teydeb-cagri-plani-kapsaminda-ilk-cagri-acildi 17

Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) Çağrısı Yüksek Katma Değerli Ürün veya Ürün Grubu Geliştirilmesini Sağlayacak SAYEM 1. Faz Çağrısı http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/sanayi-yenilik-ag-mekanizmasi-sayem-1-faz-cagrisi-acildi 18

Çağrı bazlı sisteme geçiş ve hibrit sistem çıktı. ÇIKARIMLAR Çağrı bazlı sisteme geçiş ve hibrit sistem çıktı. KOBİ lerin ArGe olgunluğu yerine kendilerine bakış %75 Genel Gider Desteği %0 - %20 çağrı bazında Planlama olanağı Yurtdışı Hizmet Alımları %0-%50 arası çağrı bazında 19

TEŞEKKÜRLER