Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE ÜNİVERSİTESİ İzmİr Atatürk SağlIk Yüksekokulu Ebelİk Bölümü ZORUNLU Stajlar HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Advertisements

Nevşehİr Ünİversİtesİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
STAJ İŞLEMLERİ.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
KAYIT ORGANİZASYONU.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları.
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI MAKİNE PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ KAYIT YENİEME İŞLEMLERİ.
ÖĞRENCİ İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
DOÇ.DR.BİRSEN KARACA SAYDAM
AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI 2
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
Mesleki Uygulamalar Dersi Eğitimi
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
KAYIT ORGANİZASYONU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
Sunum transkripti:

EGE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI STAJ/UYGULAMA Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu DR. ÖĞR. ÜYESİ UMMAHAN YÜCEL

EGE ÜNİVERSİTESİ EBELİK BÖLÜMÜ UZAKTAN ÖĞRETİM LİSANS TAMAMLAMA MÜFREDATI Ders ve Sorumlu öğretim üyesi Dersin verileceği yarıyıl Ders saati Ders kredisi AKTS 1.YARIYIL (1.YIL-GÜZ)   Gebeliğin Oluşumu ve Sağlıklı Gebelik Yönetimi Doç. Dr. Birsen KARACA SAYDAM 1. Yıl – Güz Dönemi 4 Teorik 12 Riskli Gebelik Yönetimi Prof. Dr. Neriman SOĞUKPINAR 8 Araştırma Prof. Dr. Esin ÇEBER TURFAN 6 2.YARIYIL (1.YIL – BAHAR) Doğum Yönetimi Doç. Dr. Hafize ÖZTÜRK CAN 1. Yıl – Bahar Dönemi Sağlık Eğitimi Dr. Öğr. Üyesi Ummahan YÜCEL Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları Doç. Dr. Rabia EKTİ GENÇ

EGE ÜNİVERSİTESİ EBELİK BÖLÜMÜ UZAKTAN ÖĞRETİM LİSANS TAMAMLAMA MÜFREDATI Ders ve Sorumlu öğretim üyesi Dersin verileceği yarıyıl Ders saati Ders kredisi AKTS 3.YARIYIL (2.YIL-GÜZ) Doğum Sonu Dönem Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi Aytül HADIMLI 2. Yıl – Güz Dönemi 8 Teorik 12 Toplum Ebeliği Prof. Dr. Esin ÇEBER TURFAN Dr. Öğr. Üyesi Ummahan YÜCEL Biyoistatistik 4 6 4.YARIYIL (2.YIL-BAHAR)   Sağlık Bilimlerinde Etik Doç. Dr. Hafize ÖZTÜRK CAN Dr. Öğr. Üyesi Aytül HADIMLI 2. Yıl – Bahar Dönemi 2 STAJ/UYGULAMA* Tüm öğretim üyeleri 160 Uygulama (Toplam) 5 24 TOPLAM 63 120 *Staj/Uygulama; Gebeliğin Oluşumu ve Sağlıklı Gebelik Yönetimi, Riskli Gebelik Yönetimi, Doğum Yönetimi, Doğum Sonu Dönem Yönetimi, Yeni doğan Sağlığı ve Hastalıkları ile Toplum Ebeliği derslerinin uygulamasını içerir.

EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ UZAKTAN ÖĞRETİM LİSANS TAMAMLAMA MÜFREDATI Ders ve Sorumlu öğretim üyesi Dersin verileceği yarıyıl Ders saati Ders kredisi AKTS 3.YARIYIL (2.YIL-GÜZ) Doğum Sonu Dönem Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi Aytül HADIMLI 2. Yıl – Güz Dönemi 8 Teorik 12 Toplum Ebeliği Prof. Dr. Esin ÇEBER TURFAN Dr. Öğr. Üyesi Ummahan YÜCEL Biyoistatistik 4 6 4.YARIYIL (2.YIL-BAHAR)   Sağlık Bilimlerinde Etik Doç. Dr. Hafize ÖZTÜRK CAN Dr. Öğr. Üyesi Aytül HADIMLI 2. Yıl – Bahar Dönemi 2 STAJ* Tüm öğretim üyeleri 160 Uygulama (Toplam) 5 24 TOPLAM 63 120 * Uygulama; Gebeliğin Oluşumu ve Sağlıklı Gebelik Yönetimi, Riskli Gebelik Yönetimi, Doğum Yönetimi, Doğum Sonu Dönem Yönetimi, Yeni doğan Sağlığı ve Hastalıkları ile Toplum Ebeliği derslerinin uygulamasını içerir.

UYGULAMA Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı 12/02/2016 tarihinde verdiği cevapta;

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 18/b-5 maddesi uyarınca, öğrencilerin kabulü, ders intibakları ve çıkarılmaları ile eğitim-öğretim ve sınavlar konusunda karar verme yetkisi yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurullarına, 15/b-4 maddesi uyarınca da fakülte, enstitü ve yüksekokul yönetim kurulu kararlarına yapılacak itirazları inceleyerek kesin karara bağlama yetkisi de Üniversite Yönetim Kuruluna ait bulunmaktadır" ibaresi yer almıştır.

Benzer şekilde; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44'üncü ve 46'ncı maddelerine dayanılarak hazırlanmış ve Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 01.02.2013 tarihli toplantısında son şekli belirlenmiş olan "Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar"ın Ölçme değerlendirme Madde 12 (1) fıkrasında da "Uzaktan öğretim programları ile uzaktan öğretim yoluyla verilen derslere ilişkin ölçme değerlendirme faaliyetleri, yüz yüze veya elektronik ortamda gözetimli veya gözetimsiz olarak, yükseköğretim kurumlarının senatolarınca onaylanan müfredat programı uyarınca belirlenen ölçme değerlendirme yöntemleri (ödev, proje, uygulama, yazılı, sözlü vb.) kullanılarak veya merkezi bir sınav şeklinde gerçekleştirilebilir." olarak ifade edilmektedir.  

UYGULAMA Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Uzaktan Öğretim Komisyonu Ebelik Bölüm Kurulu ve Yönetim Kurulu tarafından Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı içerisinde yer alan STAJ/UYGULAMA’yı Ebelik Bölümü Uzaktan Öğretim Komisyonu'nun belirleyeceği kriterlere uygun olarak kendi istedikleri hastanede yapmaları oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

ÖĞRENCİLER NE YAPACAK.?.

(Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ait tarihlere bakılmalı) STAJ EVRAKLARI VE AÇIKLAMALAR WEB SAYFASINDAN TAKİP EDİLMELİ, EVRAKLAR İNDİRİLEREK GEREKLİ ZAMAN VE ŞEKİLDE DOLDURULMALI VE İLGİLİ KURUMLARA TESLİM EDİLMELİDİR Staj/Uygulama için gerekli evraklar Staj uygulama sırasında kullanılacak belgeler Staj tarihleri Ege Üniversitesi akademik takvimi Bahar yarıyılı içerisinde yer alan 160 saat/20 iş günü olacak şekilde ayarlanmalıdır. Akademik takvim için bakınız: http://www.ege.edu.tr/tr-57/akademik_takvim.html#tab-1 (Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ait tarihlere bakılmalı)

Staj/Uygulama için gerekli evraklar

Staj tarihleri bahar yarıyılı içerisinde Şubat-Mayıs ayları olacak şekilde 160 saat veya 20 iş günü hesaplanarak sizin tarafınızdan belirlenerek bu bölüme yazılmalı … …

Staj/Uygulama için gerekli evraklar

Bir nüsha teslim edilecek STAJ / UYGULAMA FORMU BAZI KURUMLAR BİRİSİ KENDİLERİNDE KALACAK ŞEKİLDE İKİ ADET İSTEYEBİLİR. Fotokopi ile çoğaltıp kullanabilirsiniz Bir nüsha teslim edilecek

Bu form bilgi amaçlıdır, staj başladığında hastaneye verilir Staj/Uygulama için gerekli evraklar Bu form bilgi amaçlıdır, staj başladığında hastaneye verilir

Kurumu Bilgilendirme Yazısı Kurum/Hastaneye kabul edilirseniz boşlukları doldurarak fakülte dekanından imzalı şekilde almanız gerekmektedir. Ocak ayında final için geldiğinizde, Fax ile veya kargo ile danışmanınıza da bilgi vererek alabilirsiniz. Bu form hastaneye verilecek ve orada kalacaktır.

UYGULAMA Bu formlar kısa bir süre sonra http://saglikbilimleri.ege.edu.tr/ Ana sayfasında yer alacaktır Öğrenciler bu formları en geç GÜZ YARIYILI FİNAL GÜNÜ yanlarında getirerek danışmanları olan öğretim üyelerine teslim etmelidirler.

UYGULAMA Ayrıca Güz yarıyılı final günü yanlarında: Nüfus cüzdan fotokopisi 2 adet fotoğraf SGK provizyonu olması zorunludur.

UYGULAMA Sonuçta her öğrenci GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI için gelirken; Staj/Uygulama formu (Form 2) (Zorunlu staj formu) Nüfus cüzdan fotokopisi İki adet fotoğraf SGK provizyonu (nasıl alınacağı sonraki slaytlarda yer almaktadır) bir poşet dosya ile danışmanına teslim etmelidir… İki adet olan bu belgenin biri kurumda kalabilir. Bu durumda yanınızda sadece 1 adet olacaktır.

HANGİ KURUMLARDA UYGULAMA/STAJ YAPABİLİRİM.?. Öğrenciler stajlarını, Bölüm Staj Komisyonu’nun uygun gördüğü Üniversite ve/veya Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nin Kadın Doğum Kliniklerinde ve/veya Doğumevleri gibi aktif olarak DOĞUM YAPILAN ama mutlaka kamu hastanelerinde (bu kriterlere uygun kendi çalıştığınız hastane olabilir) yapabilirler.

DANIŞMANIMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM.?. Danışmanlarınız kayıt olmak ders seçmek için yardımınızı aldığınız öğretim üyeleridir. Danışman öğrenci programa kaydolduğunda atanır ve mezun olana kadar hiç değişmez. Danışmanlarınızın listesi her yıl http://saglikbilimleri.ege.edu.tr/ ana sayfasında düzenli olarak yayınlanır. Lütfen sayfada yer alan linke bakınız…

DUYULAR ve UYGULAMA KISIMLARINI DÜZENLİ OLARAK TAKİP EDİLMELİDİR Öğrencilerimiz Uzaktan öğretim ebelik lisans tamamlama programı ile bölüme kayıtlandıkları yıla ait olan listeden adlarını ve danışman öğretim üyelerini bulabilirler.

SGK Provizyonunu Nasıl Bulacağım.?. UYGULAMA/STAJ İÇİN SGK GÜVENCENİZİN OLUP OLMADIĞINI BELGELEMENİZ GEREKMEKTEDİR. BUNUN İÇİN İNTERNET ÜZERİNDEN (Sağlık provizyon sorgulama web adresi: https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/) Veya BİZZAT SGK’YA GİDEREK ALACAĞINIZ BELGEYİ MUTLAKA GETİRMENİZ GEREKMEKTEDİR.

UYGULAMA Tüm bunların haricinde olabilecek tüm değişiklikler hakkında web sayfasından bilgi alabilirsiniz. Lütfen düzenli olarak http://saglikbilimleri.ege.edu.tr/ ana sayfasını kontrol ediniz. Tüm duyurular buradan yapılır.

Staj uygulama sırasında kullanılacak belgeler Bu belgeler güz yarıyılı finali için okula geldiğinizde danışman öğretim üyeleriniz tarafından size verilecektir.

MEZUNİYET KRİTERLERİ KİTABI STAJ/UYGULAMA SIRASINDA DOLDURULMASI GEREKEN FORMLAR VE SAYILARI

Sadece öğrenci bilgileri kısmını doldurmanız ve fotoğrafınızı yapıştırmanız gerekecektir. Diğer kısımlar staj yaptığınız hastane tarafından doldurulacaktır. Staj/Uygulama Değerlendirme Formu

UYGULAMA Uygulama/staj sırasında sizden yapmanızı istediğimiz tüm işlemleri/uygulamaları bir mezuniyet kriterleri kitabına yazmanızı ve danışmanlarınıza teslim etmenizi istiyoruz.

Devam Çizelgesi

DERSİN ADI : STAJ – 2. YIL – BAHAR DÖNEMİ – 160 SAAT – 24 AKTS ÖĞRENCİ STAJ GÜNLERİNİ GÖSTEREN TABLO DERSİN ADI : STAJ – 2. YIL – BAHAR DÖNEMİ – 160 SAAT – 24 AKTS Öğrenci Adı Soyadı: Öğrenci No : Ay   Gün Saat

Öğrencinin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Aldığına Dair Yazı Bu formu; Ocak ayında final için okula geldiğinizde, danışmanınız tarafından diğer evrakla imzalı şekilde size verilecektir. Bu evrağın alınabilmesi için web sayfasındaki «Sağlık Çalışanlarının Sağlığı» eğitimin alınmış olması zorunludur.

Özetleyelİm…

Danışman öğretim üyesine teslim edilecek olan belgeler İki adettir, eğer biri hastanede kaldı ise diğeri getirilecektir. Danışman öğretim üyesine teslim edilecek olan belgeler

UYGULAMA Sonuçta her öğrenci GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI için gelirken; Staj/Uygulama formu (Zorunlu staj formu) Nüfus cüzdan fotokopisi İki adet fotoğraf SGK provizyonu bir poşet dosya ile danışmanına teslim etmelidir… İki adet olan bu belgenin biri kurumda kalabilir. Bu durumda yanınızda sadece 1 adet olacaktır.

Danışman öğretim üyesi tarafından Ocak ayı final sınavında bir dosyada öğrenciye verilecek olan belgeler

4.Yarıyıl (Bahar dönemi) final sınavına gelirken getirip danışmanlarınıza teslim ediniz.

GÜZEL BİR EĞİTİM YILI OLMASI DİLEKLERİMizLE.