Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DOÇ.DR.BİRSEN KARACA SAYDAM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DOÇ.DR.BİRSEN KARACA SAYDAM"— Sunum transkripti:

1 DOÇ.DR.BİRSEN KARACA SAYDAM
EGE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA DOÇ.DR.BİRSEN KARACA SAYDAM

2 EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ UZAKTAN ÖĞRETİM LİSANS TAMAMLAMA MÜFREDATI Ders ve Sorumlu öğretim üyesi Dersin verileceği yarıyıl Ders saati Ders kredisi AKTS 1.YIL - GÜZ Gebeliğin Oluşumu ve Sağlıklı Gebelik Yönetimi Doç. Dr. Birsen KARACA SAYDAM 1. Yıl – Güz Dönemi 4 Teorik 12 Riskli Gebelik Yönetimi Doç. Dr. Neriman SOĞUKPINAR 8 Araştırma Prof. Dr. Esin ÇEBER TURFAN 6 1.YIL - BAHAR Doğum Yönetimi Doç. Dr. Hafize ÖZTÜRK CAN 1. Yıl – Bahar Dönemi Sağlık Eğitimi Yrd.Doç.Dr. Ummahan YÜCEL Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları Doç. Dr. Rabia EKTİ GENÇ

3 EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ UZAKTAN ÖĞRETİM LİSANS TAMAMLAMA MÜFREDATI Ders ve Sorumlu öğretim üyesi Dersin verileceği yarıyıl Ders saati Ders kredisi AKTS Doğum Sonu Dönem Yönetimi Yrd.Doç.Dr. Aytül HADIMLI 2. Yıl – Güz Dönemi 8 Teorik 12 Toplum Ebeliği Prof. Dr. Esin ÇEBER TURFAN Yrd.Doç.Dr. Ummahan YÜCEL Biyoistatistik 4 6 2.YIL - BAHAR Sağlık Bilimlerinde Etik Doç. Dr. Hafize ÖZTÜRK CAN 2. Yıl – Bahar Dönemi 2 Uygulama* Tüm öğretim üyeleri 160 Uygulama (Toplam) 5 24 TOPLAM 63 120 * Uygulama; Gebeliğin Oluşumu ve Sağlıklı Gebelik Yönetimi, Riskli Gebelik Yönetimi, Doğum Yönetimi, Doğum Sonu Dönem Yönetimi, Yeni doğan Sağlığı ve Hastalıkları ile Toplum Ebeliği derslerinin uygulamasını içerir.

4 EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ UZAKTAN ÖĞRETİM LİSANS TAMAMLAMA MÜFREDATI Ders ve Sorumlu öğretim üyesi Dersin verileceği yarıyıl Ders saati Ders kredisi AKTS Doğum Sonu Dönem Yönetimi Yrd.Doç.Dr. Aytül HADIMLI 2. Yıl – Güz Dönemi 8 Teorik 12 Toplum Ebeliği Prof. Dr. Esin ÇEBER TURFAN Yrd.Doç.Dr. Ummahan YÜCEL Biyoistatistik 4 6 2.YIL - BAHAR Sağlık Bilimlerinde Etik Doç. Dr. Hafize ÖZTÜRK CAN 2. Yıl – Bahar Dönemi 2 Uygulama* Tüm öğretim üyeleri 160 Uygulama (Toplam) 5 24 TOPLAM 63 120 * Uygulama; Gebeliğin Oluşumu ve Sağlıklı Gebelik Yönetimi, Riskli Gebelik Yönetimi, Doğum Yönetimi, Doğum Sonu Dönem Yönetimi, Yeni doğan Sağlığı ve Hastalıkları ile Toplum Ebeliği derslerinin uygulamasını içerir.

5

6

7 UYGULAMA Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda
T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı 12/02/2016 tarihinde verdiği cevapta;

8 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 18/b-5 maddesi uyarınca, öğrencilerin kabulü, ders intibakları ve çıkarılmaları ile eğitim-öğretim ve sınavlar konusunda karar verme yetkisi yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurullarına, 15/b-4 maddesi uyarınca da fakülte, enstitü ve yüksekokul yönetim kurulu kararlarına yapılacak itirazları inceleyerek kesin karara bağlama yetkisi de Üniversite Yönetim Kuruluna ait bulunmaktadır" ibaresi yer almıştır.

9

10

11

12 Benzer şekilde; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44'üncü ve 46'ncı maddelerine dayanılarak hazırlanmış ve Yükseköğretim Genel Kurulu’nun tarihli toplantısında son şekli belirlenmiş olan "Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar"ın Ölçme değerlendirme Madde 12 (1) fıkrasında da "Uzaktan öğretim programları ile uzaktan öğretim yoluyla verilen derslere ilişkin ölçme değerlendirme faaliyetleri, yüz yüze veya elektronik ortamda gözetimli veya gözetimsiz olarak, yükseköğretim kurumlarının senatolarınca onaylanan müfredat programı uyarınca belirlenen ölçme değerlendirme yöntemleri (ödev, proje, uygulama, yazılı, sözlü vb.) kullanılarak veya merkezi bir sınav şeklinde gerçekleştirilebilir." olarak ifade edilmektedir.

13 UYGULAMA Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Uzaktan Öğretim Komisyonu Ebelik Bölüm Kurulu ve Yönetim Kurulu tarafından Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı içerisinde yer alan UYGULAMA’yı Ebelik Bölümü Uzaktan Öğretim Komisyonu'nun belirleyeceği kriterlere uygun olarak kendi istedikleri hastanede yapmaları oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

14 ÖĞRENCİLER NE YAPACAK.?.

15 1- KURUMLARA ÜSTYAZI 2- UYGULAMA/STAJ FORMU

16

17 Bir nüsha teslim edilecek
STAJ / UYGULAMA FORMU BAZI KURUMLAR BİRİSİ KENDİLERİNDE KALACAK ŞEKİLDE İKİ ADET İSTEYEBİLİR. Fotokopi ile çoğaltıp kullanabilirsiniz Bir nüsha teslim edilecek

18 UYGULAMA Bu iki form kısa bir süre sonra
Ana sayfasında yer alacaktır Öğrenciler bu iki formu en geç GÜZ YARIYILI FİNAL GÜNÜ yanlarında getirerek danışmanları olan öğretim üyelerine teslim etmelidirler.

19 UYGULAMA Ayrıca Güz yarıyılı final günü yanlarında:
Nüfus cüzdan fotokopisi 2 adet fotoğraf SGK provizyonu olması zorunludur.

20 UYGULAMA Sonuçta her öğrenci GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI için gelirken;
Kuruma üstyazı Staj/Uygulama formu Nüfus cüzdan fotokopisi 2 adet fotoğraf SGK provizyonu bir poşet dosya ile danışmanına teslim etmelidir…

21 HANGİ KURUMLARDA UYGULAMA/STAJ YAPABİLİRİM.?.
Öğrenciler stajlarını, Bölüm Staj Komisyonu’nun uygun gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastaneleri Kadın Doğum Kliniklerinde ve/veya Doğumevleri gibi kamu hastanelerinde yapabilirler.

22 DANIŞMANIMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM.?.
Danışmanlarınız kayıt olmak ders seçmek için yardımınızı aldığınız öğretim üyeleridir. Danışman öğrenci programa kaydolduğunda atanır ve mezun olana kadar hiç değişmez. Danışmanlarınızın listesi her yıl ana sayfasında düzenli olarak yayınlanacaktır.

23 2. Sınıf Danışman Listesi
YETER KIZTEK ZORLU 2 ESİN ÇEBER TURFAN NERMİN ÖZDEMİR MÜNEVVER ENDER BİRSEN KARACA SAYDAM BEDRİYE ALİEVA HAFİZE ÖZTÜRK CAN NAZMİYE DEMİR NURGÜL GEMİCİ MELTEM TUNÇER AYTÜL HADIMLI NİLGÜN ERİŞ NERİMAN SOĞUKPINAR DEMET VURAL HATİCE ÖZMEN UMMAHAN YÜCEL ÖZLEM MERSİN İLKE YILMAZ ÇİÇEK SEVİNAZ YILMAZ AYFER DUYMUŞ İNCİ ÖZBEK HAKİME GÜNAY ŞERİFE ÇETİN CANAN AKBAY RABİA GENÇ DİLEK KAYI EMİNE BALABAN ŞADUMAN KES

24 2. Sınıf Danışman Listesi
NAZİFE ŞENTÜRK 2 RABİA GENÇ AYNUR KILIÇKOÇ NERİMAN SOĞUKPINAR SİBEL ÇOLAK HAFİZE ÖZTÜRK CAN FATMA AKŞİT HACER ALTINKAYA SULTAN KAYACAN AYTÜL HADIMLI FEVZİYE KAYA ESMA SARIKAYAK BİRSEN KARACA SAYDAM GÜLPERİ ADIKLI FATMA ERAT SELMA ÖZCAN AYLİN DOĞAN ESİN ÇEBER TURFAN SALİME KURT CENNET KURT ZEYNEP BACAK FİLİZ ODABAŞOĞLU UMMAHAN YÜCEL GÜLCAN GÖKTÜRK HÜLYA BARAN ÜMMÜ BOZKURT NAZİFE AYSUN KESKİN İLKNUR YALÇINKAYA ZEYNEP KÜÇÜK ŞERMİN BUYANTEMUR BELGİN KIYICIOĞLU SELİHA İNAM

25 SGK Provizyonunu Nasıl Bulacağım.?.
UYGULAMA/STAJ İÇİN SGK GÜVENCENİZİN OLUP OLMADIĞINI BELGELEMENİZ GEREKMEKTEDİR. BUNUN İÇİN İNTERNET ÜZERİNDEN (Sağlık provizyon sorgulama web adresi: Veya BİZZAT SGK’YA GİDEREK ALACAĞINIZ BELGEYİ MUTLAKA GETİRMENİZ GEREKMEKTEDİR.

26 UYGULAMA Tüm bunların haricinde olabilecek tüm değişiklikler hakkında web sayfasından bilgi alabilirsiniz. Lütfen düzenli olarak ana sayfasını kontrol ediniz. Tüm duyurular buradan yapılacaktır.

27 UYGULAMA Uygulama/staj sırasında sizden yapmanızı istediğimiz tüm işlemleri/uygulamaları bir çalışma kitabına yazmanızı ve danışmanlarınıza teslim etmenizi isteyeceğiz. Bu kitap, yapılacaklara ait açıklamalar ve neyin/ne zaman/kime/nasıl teslim edileceğine dair tüm açıklamalar yine web sayfasında yer alacaktır. İyi ve güzel bir eğitim öğretim yılı olması dileklerimle…

28


"DOÇ.DR.BİRSEN KARACA SAYDAM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları