NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
Advertisements

KULLANILABİLİRLİK.  ‘Bir kapıyı açmasını öğrenemeyen insan bu dünyada ne diye yaşar bilmem ki…’ Aziz Nesin ‘ İSTANBUL’UN HALLERİ’
2 Yatırım Karlılık Analizleri Finansal Analizler Basit Yöntemler İndirgenmiş Yöntemler Karlılık Yöntemi Geri Ödeme Süresi Yöntemi Net Bugünkü Değer Yöntemi.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
TEMEL İŞLEVLERİNE GÖRE REHBERLİK
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı İç Kontrol İş Akış Süreçleri.
KİŞİSEL HİJYEN.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
DİJİTAL VATANDAŞLIK Dr. Ekmel ÇETİN.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
Mekanda Strüktür Çalışmaları
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
Uluslararası Pazarlama Araştırması
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
ÜRETİM YÖNETİMİ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Türkiye Atıf Dizini nedir?
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre teknikeri kimdir?
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kişilik Gelişimiyle İlgili Kavramlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre teknikeri kimdir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
BANKACILIK VE FİNANS bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ Restoran Yönetimi ve Mutfak Tasarımı Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Türkiye’de restoran işletmeciliği gün geçtikçe gelişen bir sektör olmaya devam etmekte. Son teknolojiyi yakalayan restoranlar, Restoran Sektörü içerisinde hızla artmaya devam etmektedir. Artık restoranlar günümüz standartlarını yakalayarak kurumsal bir yapıya bürünmektedir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Türkiye’de gıda sektörünün cirosu yılda milyar dolarlık bir hacme sahiptir. Ülkemiz nüfusuna göre restoranlar yetersiz durumda olmasına karşın, gün geçtikçe artış göstermektedir. Restoran işletmeleri artık gerek restoranın bulunduğu mevkide gerekse telefonla sipariş ya da online olarak da hizmet vermektedir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Gerçek ya da tüzel kişilerin bu dikkatli davranışları sonucu, restoran sektörü de hızla gelişmekte ve teknolojik olarak ileriye gitmektedir. Gelecekte sıçrama yapması beklenen sektörler arasında gıda sektörü de yer almaktadır. Son dönemlerde büyük girişimciler cafe, restoran ve konuk ağırlama sektörlerine olan ilgilerini yaptıkları yatırımlarla göstermekteler. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Çok sayıda ve çeşitte restoranın, genelde ergonomik düzenleme ve kriterlerine göre tasarımlanmadan açılmasıyla, birçok sıkıntıların, başarısızlıkların ve iş kazalarının yaşanması kaçınılmaz hale gelmektedir. Bu tip sorunların önlenebilmesi, çalışanların ve müşterilerin memnuniyetini, güvenliğini ve işletmenin verimliliğini ön planda tutulan bir restoran tasarımıyla mümkün olabilir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Öte yandan yapılan bilimsel araştırma sonuçlarına göre, günümüzde çok fazla çeşidi olan restoranların ideal bir ergonomik tasarımını yaparak, sunmak mümkün görünmemektedir. Bütün bunlar bize, bu konuda farklı branşlardan uzman kişilerin bir araya gelerek, istenilen çeşit ve özellikte, işlevsel, orijinal, estetik, çevresiyle ve iç tasarımlanmasıyla uyumlu, albenisi olan bir restoran tasarımıyla mümkün olacağını göstermektedir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©