NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
Advertisements

Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimi
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
Pazarlama Çevresi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
PAZARLAMA KARARLARINI ETKİLEYEN ÇEVRESEL FAKTÖRLER
ÜNİTE 1: FİNANS YÖNETİMİ.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Aşağıdaki kavramları açıklayınız
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
İŞ YÖNETİM STRATEJİLERİ
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ректорлуктун билдирүүсү / Бүтүрүүчүлөр
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ KONAKLAMA İŞLETMELERİ YÖNETİMİ OTEL İŞLETMESİNİN TANIMI, ÖZELLİKLERİ VE SINIFLANDIRILMASI NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi iisbf.nisantasi.edu.tr

Otel İşletmesinin Tanımı, Özellikleri ve Sınıflandırılması 1. Otel İşletmesinin Tanımı 2. Otel İşletmelerinin Özellikleri 3. Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması 4. Otel İşletmelerinin Diğer İşletmelerden Farkı NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

1. Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması Hukuki Bakımdan Otellerin Sınıflandırılması Mülkiyet Bakımından Otellerin Sınıflandırılması Büyüklük Bakımından Otellerin Sınıflandırılması Statüleri Bakımından Otel İşletmeleri Faaliyet Süreleri Bakımından Otel İşletmeleri Konaklama İhtiyacı Türü Bakımından Otel İşletmeleri Fiyat Düzeyleri Bakımından Otel İşletmeleri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

1.1. Hukuki Bakımdan Otellerin Sınıflandırılması 1. Turistik İşletme Belgeli Oteller 2. Turistik İşletme Belgesiz Oteller NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

1.2. Mülkiyet Bakımından Otellerin Sınıflandırılması Özel Otel İşletmeleri Kamu Otel İşletmeleri Karma Otel İşletmeleri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

1.3. Büyüklük Bakımından Otellerin Sınıflandırılması 1.Büyük Otel İşletmeleri 1.1. Büyük Otel İşletmelerinin Üstünlükleri Finansal Üstünlükler Satın Alma Bakımından Üstünlükleri Reklam Yapma Bakımından Üstünlükleri Yönetim Bakımından Üstünlükleri 1.2. Büyük Otel İşletmelerinin Sakıncaları NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

1.3. Büyüklük Bakımından Otellerin Sınıflandırılması 2. Orta ve Küçük Otel İşletmeleri 2.1. Orta ve Küçük Otel İşletmelerinin Üstünlükleri Düşük Sermaye İle Kurulabilme ve İşletilebilme Üstünlükleri Düşük İstihdam İle Çalışabilme Üstünlükleri Devamlı Müşterilere Sahip Olma Üstünlükleri Daha verimli Çalışma Üstünlükleri 2. 2. Orta ve Küçük Otel İşletmelerinin Sakıncaları Gelişmeleri Yakından Takip Edememe Büyük Otel İşletmeleri İle Rekabet Edeme Orta ve Küçük Otel İşletmelerinin Sayısının Artması NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

1.4. Statüleri Bakımından Otel İşletmeleri Bağımsız Otel İşletmeleri 2. Zincir ve Grup Otel İşletmeleri 2.1. Ulusal Zincir ve Grup Otelleri 2.2. Uluslar Arası Zincir ve Grup Oteller NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

1. 5. Faaliyet Süreleri Bakımından Otel İşletmeleri Devamlı Oteller Mevsimlik Oteller NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

1. 6. Konaklama İhtiyacı Türü Bakımından Otel İşletmeleri Şehir Otelleri Kıyı Otelleri Dağ Otelleri Kaplıca Otelleri Havaalanı Otelleri Karayolları Kavşak Otelleri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

1. 7. Fiyat Düzeyleri Bakımından Otel İşletmeleri Ekonomik Oteller Orta Düzey Oteller Lüks Oteller NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Otel İşletmelerinin Diğer İşletmelerden Farkı Mali Yapı Açısından Farkı Maliyet Açısından Farkı Pazarlama Açısından Farkı Talep ve Arz Açısından Farkı Üretim Açısından Farkı Çalışanlar Açısından Farkı Muhasebe Açısından Farkı Yatırım Açısından Farkı NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması Faaliyet Süresine Göre Konaklama Amacına Sunulan Hizmete Kuruluş Yerine Göre Hukuki Açıdan Büyüklüğe Göre Fiyata Mülkiyet Durumuna - Sezonluk - Sürekli - Kıyı - Şehir - Kaplıca - Kongre - Casino - Dağ ve spor   -Kongre -Sağlık, spor -Dinlenme - Eğlence - Dağ - Termal - Havaalanı - Liman - Karayolu - Turizm İşletme Belgeli - Belediye Belgeli - Çok küçük (25 ve daha az oda) - Küçük (25-100 oda) - Orta Büyüklükte (100-299 oda) - Büyük (300 ve daha fazla oda) -Ekonomik -Orta Gelir -Lüks - Kamu - Şahıs - Şirket - Vakıf - Dernek - Sendika NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © kaynaklar AKINCI, Zeki. «Otel İşletmeciliği ve Yöneticiliği» OLALI, Hasan ve Meral Korzay, «Otel işletmeciliği» ŞENER, Burhan, «Modern Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon» KOZAK, Nazmi ve diğerleri, «Otel İşletmeciliği» EREN, Erol, «Yönetim ve Organizasyon» KOÇEL, Tamer, «İşletme Yöneticiliği» Yardımcı (diğer) Kaynaklar S. Medlik, The Business of Hotels W.Gray and S.C. Liguori, Hotel and Motel Management and Operations Powers, Tom and Clayton W. Barrows, Introduction to Management in the Hospitality Industry Jones, Peter and Andrew Locwood, The Management of the Hotel Operations Otelcilik sektörü ile ilgili kurum ve kuruluşlara ait süreli yayınlar, elektronik siteler.... vb. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©