KADASTRO MAHKEMESİ Öğr.Gör.İdil yıldırım arı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. KAMULAŞTIRMANIN TANIMI:  Devlet veya kamu tüzel kişilerince, kamu yararının gerektirdiği hallerde, karşılığını peşin veya eşit taksitler halinde ödemek.
Advertisements

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇU (TCK 257. MADDE).
KADASTRO DAVALARINDA USUL
1 İsmail IŞIK (Tapu ve Kadastro Uzmanı) - Mart 2016.
KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ. Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya.
İL YAPI DENETİM KOMİSYONU GÖREVLERİ VE UYGULAMALARI
Konu 7: TARIM HUKUKU KONUSUNDA YURTTAŞLAR YASASI.
İMAR PLANLARININ İNCELENMESİ Hazırlayan: A. Yakut DEMİRBAŞ Şehir Plancısı 1.
Avukatlık sözleşmesi. Sözleşmenin tarafları Bu sözleşmenin tarafları; baro levhasına kayıtlı ve işten yasaklanmamış avukat ile ondan hukuksal yardım talep.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ. TÜKETİCİ KONSEYİ NEDİR ? Tüketici sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ile çıkarlarının korunmasına ilişkin gerekli.
İDARİ YARGIDA GÖREV-YETKİ SÜRELER
1 KAMU İHALE KANUNU KİK YAVUZ ATEŞ MALİ HİZMETLER UZMANI.
SPOR TAHKİM MAHKEMESİ (CAS)
AYKOME 2015 PERFORMANS RAPORU. AYKOME YÖNETMELİĞİ OLUŞTURULDU Van Büyükşehir Belediyesi ve İlçelerinin sınırları içerisinde kentsel altyapı hizmetleri.
KAMU ZARARI. Kamu zararı tanımı Türk mali sistemine köklü değişiklikler getiren “5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” ve bu çerçevede oluşturulan.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
11. H AFTA Kamu Malları. H EDEFLER Kamu mallarının ne anlama geldiğini öğrenecek Kamu mallarını farklı açılardan tasnif edecek Kamu malı niteliğinin nasıl.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
D İ Y A R B A K I R BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONU:KAYAPINAR BELEDİYESİ 42 NOLU DÜZENLEME SAHASI ŞUBAT 2015.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Mali Hizmetler Müdürlüğü ARSA RAYİÇ ÇALIŞMALARI
IP Licensing – Concept, Do’s and Don’ts
İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)
Sendikaların Uluslararası
İDARİ YARGI GÖREVLİLERİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU DERS NOTLARI Bu notlar her hafta işlenecek ders planını detaylı olarak göstermesi için hazırlanmış.
İZAHA DAVET VUK MADDE 370.
REHBERLİK YÖNET.-6.
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
İDARİ YARGIDA DAVA TÜRLERİ
TEBLİGATIN İŞLEVİ Tebligatın adil yargılama hakkının sağlanması ve adaletin gerçekleştirilmesi açılarından ÖNEMLİDİR.
Tebliğ edilecek evrak farklı türlerde olabilir.
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Lokavt Kavramı, Unsurları ve Sonuçları
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Toplu Görüşmeye Çağrı ve Toplu Görüşme
DAVA İŞLEMLERİ 13 – 17 ŞUBAT 2017.
Görev ve Sorumluluklar
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
VERGİ HUKUKUNUN KAYNAKLARI
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
HARÇLAR KANUNU .
ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM ARI
Terör Suçları ve Türkiye
İDARİ DAVALARDA TEBLİGAT
ÇEVRE DENETİMİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
Öğr.Gör.İdil YILDIRIM ARI
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
DAVA İŞLEMLERİ 02 – 05 MAYIS 2017.
Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları
Başlangıç Hükümleri- 2. Hafta
HUKUK BAŞLANGICI ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM.
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
UYUŞMAZLIK MAHKEMESİ.
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
MÖHUK m.47 (Yetki Anlaşması)
VIII. Başvuru Sonucunda Verilebilecek Kararlar
Müracaat ve Şikayetler
Arabuluculuğa Elverişlilik Yönünden Ticari Davalar ve İlgili Kavramlar
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
Sunum transkripti:

KADASTRO MAHKEMESİ Öğr.Gör.İdil yıldırım arı

KADASTRO NEDİR ? Kadastro; ülke sınırları içerisindeki taşınmaz malların sınırlarını, arazi ve harita üzerinde belirleyerek hukuki durumlarını tespit etmek ve işlemlerin kesinleşmesi sonucunda Türk Medeni Yasası uyarınca tapu siciline tescil ederek hak sahiplerine tapu belgelerini verme işleminin bütünüdür.

Kadastronun amacı nedir ? Kadastronunun amacı; Türk Medeni Yasasının hedeflediği tapu sicilini tesis etmek, taşınmazları haritaya bağlamak ve ülkemizin kadastral topoğrafik haritasını meydana getirmek suretiyle taşınmaz mal mülkiyetini devlet güvencesine ve kayıt altına almaktır.

Kadastro Çalışmalarını Kim Yapar ? Kadastro hizmetleri 3402 sayılı K.K.nu gereğince Kadastro Müdürlükleri tarafından ve yasada öngörülen ekipler eliyle gerçekleştirilir. Kadastro çalışmaları alenidir. Hak sahipleri tespit sırasında hazır bulunabilir, belge ibraz edebilir, tanık gösterebilir.

Kadastro ekibi ve Kadastro Komisyonu: Kadastro ekibi en az iki kadastro teknisyeni, mahalle ve köy muhtarı ile 3 kişiden oluşur.(Md.3/1) Kadastro Komisyonu kadastro müdürü veya yardımcısının başkanlığında, bir kadastro üyesi ve itirazın mahiyetine göre kontrol mühendisinden veya tasarruf kontrol memurundan (yoksa fen kontrol memurundan oluşur.(Md.3/8)

Bilirkişilik Yapamayacaklar Seçilen bilirkişiler kadsatro ekibinin çalışması sırasında kendisine, eşine, usul ve füruuna, kardeşinin çocuklarına ve eşinin usul ve füruuna ait tespitler ile bunların hak iddia ettiği tespitlerde ve ayrıca hak iddia edenlerden biri ile kendisi ve usul ve füruu arasında davası bulunanlar ile ilgili tespitlerde bilirkişi dinlenemez (Md.3/6) (Yasaklı kişilerin tutanağın düzenlenmesine katılmaları usule ilişkin aykırılık oluşturacağından, Mahkemece tutanağın kadastro Müdürlüğü'ne iade edilemeyeceği.(29.03.1996 tarihli 1993/6-1996/2 sayılı İ.B.K. )

Komisyona İtiraz Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar itiraz edilebilir.(md.9/1) İtiraz en geç 10 gün içinde kadastro komisyonuna intikal ettirilir.(md.9/2) Bir belgeye dayanmayan itiraz incelenmez. İtiraz edenin ilan süresi içinde dava açma hakkı saklıdır.(md.9/son)

Komisyon İncelemesi Kadastro komisyonu itirazı intikal tarihinden itibaren en geç bir ay içinde veya gerekçe göstermek şartıyla kadastro faaliyetleri sona erinceye kadar incelemek zorundadır.(md.10/1 İnceleme sonunda eski tutanağın yerine kaim olmak üzere hak sahibini belirleyici yeni bir tutanak düzenler(md.10/2)

İhtilafların Çözümü Kadastro çalışmalarından kaynaklanan ihtilafların çözümü için ihtiyaç halinde HSYK kararı ile Kadastro Mahkemeleri kurulur. İhtiyacın ortadan kalkması halinde bu mahkemeler HSYK kararı ile kaldırılır.

Kadastro Çalışma Alanı Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri kadastro çalışma alanını teşkil eder. Bu sınırlar sadece içinde çalışma yapılacak alanı belirler. İdari sınır değildir, mülkiyet hakkı ve zilyetlik üzerinde bir sonuç doğurmaz.

Kadastro Çalışma Alanına İtiraz İlanı takip eden 7 gün içerisinde Kadastro Müdürlüklerine itiraz edilebilir. İtiraz üzerine verilen karara karşı 7 gün içinde Kadastro Mahkemesinde dava açılabilir. Kadastro Mahkemesi 15 gün içinde evrak üzerinde karar verir. Gerekirse keşif yapar. Mahkemenin, itiraz üzerine verdiği kararlar kesindir. (m. 4)

Basit Yargılama / Adli Tatil . 29/son Kadastro Mahkemelerinde kanunda açık hüküm bulunmayan hallerde basit yargılama usulü uygulanır. Kadastro Mahkemeleri adli tatile tabi değildir.

Kadastro tespitine karşı açılan davalar Kadastro tespitini yapan komisyonun kararlarına karşı açılan davalar Kadastro ile ilgili verasete ait uyuşmazlıklarla ilgili davalar