NeTIRail-INFRA projesine genel bakış

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
Advertisements

AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Sunum Planı 2 Yazılım Geliştirme ve İş Süreçleri Yazılım Geliştirme Süreçleri İş Süreçleri SYGM Projeleri ve Üretilen Veriler Su Kalitesi Yönetimi Bilgi.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış.
Yönlendirme Komitesi Toplantısı Su Tahsis Modeli Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok Su Kaynakları Uzmanı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 13 Nisan.
5 Uzun-vadeli Sadakat İlişkilerinin Yaratılması 1.
Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri ve Yapılan Çalışmalar Züleyha EZBER
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Yrd. Doç. Dr. Nuray Ç. Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi
NewPENS Yeni Bütünleştirilmiş Avrupa Network Hizmetleri (New Pan-European Network Services)
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
 Türkiye’de Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile okul ortamlarının teknoloji ile bütünleşmesini sağlayacak olan.
CobiT Yaz Bilgi Sistemleri A.Ş. Aysel DOĞAN Yasemin TAYFUR Levent BALİ.
TÜRMOB 11.TÜRKİYE MUHASEBE FORUMU1 Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Denetim Anlayışına Etkisi: Özgün Denetim Yaklaşımı Erdem Taş Denetim Ortağı, SMMM.
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
GİRİŞİMCİLİK, SOSYAL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Konu 9 ISO-9000 Kalite Güvencesi Standartları
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MBT-303 Özel öğretim yöntemleri-ı
Düz hatlar, makaslar & kruvazmanlar için ivmelenme izleme sistemi
Kimya Mühendisliği Mesleği ve İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü
NeTIRail-INFRA Bilgilendirme Toplantısı, Ankara, Türkiye
Demiryolu hattı innovasyonları ve sonuçları (İ.P.2)
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Anklaşman sistemlerinin iyileştirilmesi
PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
Yeniliklerin ekonomik etkileri
Seyir teli için ivmelenme izleme sistemi
Makaslar & Kruvazmanlar için Yalın optimizasyon teknikleri
Geniş Ölçekli Testlerde Madde Yapıları
Katener hat sistemi için akım ve gerilimin izlenmesi
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Slovenya’da gerçekleştirilen dinamik ölçümler
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
Filiz KUŞKAYA MUMCU Tülin HAŞLAMAN Yasemin KOÇAK USLUEL
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemlerindeki Tutarsızlıklar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Ders İçeriği Yatırım Projelerinin Kavramsal Temelleri
Sunum transkripti:

NeTIRail-INFRA projesine genel bakış NeTIRail-INFRA Bilgilendirme Toplantısı, Ankara, Türkiye

NeTIRail-INFRA’nın konsepti NeTIRail - Needs Tailored Interoperable Railway En iyi uygulamaların analizi Yeni teknolojilerin geliştirilmesi En uygun çözümlerin belirlenmesi Az kullanılan ve atıl durumdaki rotaların toplumsal ve ekonomik etkisinin incelenmesi

NeTIRail-INFRA – hakkında Hibe numarası– 636237 Haziran 2015 – Mayıs 2018 Çağrı konusu MG-2.1-2014 – Akıllı altyapılar 8 ülke, 13 partner Toplam bütçe & AB katkısı 5.467M€ University of Sheffield (USFD) - koordinatör University of Leeds (ULEEDS) International Union of Railways (UIC) ADS Electronics (ADS) Romanian Railway Authority (AFER) Technical University Delft (TUD) Albert-Ludwigs-Universität, Freiburg (ALU) French Institute of Science and Technology for Transport, Development and Networks (IFSTTAR) Turkish State Railway (TCDD) Intermodal Transportation and Logistics Research Association (INTADER) Swedish National Road and Transport Research Institute (VTI) Slovenian Railways, SZ-Infrastruktura, d.o.o. (SZ) RCCF-TRANS (RCCF)

NeTIRail-INFRA İş Paketleri • İ.P.1: Piyasa ihtiyaçlarının karşılaştırılması ve iş gerekçesi • İ.P.2: Yüksek ve düşük yoğunluklu hatlara ve değişen iklim şartlarına yönelik demiryolu alt ve üst yapısı, dizaynı ve bakımı • İ.P.3: Katener hat güç kaynağı altyapısının performans ve kalitesini iyileştirmeye yönelik spesifik çözümler • İ.P.4: İzleme ve akıllı teknolojiler • İ.P.5: Toplumsal bakış açısı • İ.P.6: Değerlendirme ve karar araçları/mekanizmaları • İ.P.7: Bilginin yayılımı, eğitim ihtiyaçları, kılavuzlar ve standartlar üzerindeki etkiler

NeTIRail-INFRA - çıktıları • Spesifik demiryolu alt ve üstyapısı, dizaynı ve bakımı Ray ondülasyon dinamikleri: Ray dikey titreşim modelleme Geçiş bölgelerinin dizaynını algılama

NeTIRail-INFRA - çıktıları • Katener hatları: Düşük maliyetli izleme ve akıllı teknolojiler NeTIRail projesinde spesifik sensör ve uygulamalar geliştirildi ve test edildi: Temas teli ivmeölçerleri Üzerine entegrasyon ile akım ve voltaj ölçümleri Katener sisteminde ve temas telininde yüksek hızda video yakalama Ölçme ve izleme için bu düşük maliyetli seçenekler, Türkiye, Slovenya ve Romanya'da başarılı bir şekilde denendi.

NeTIRail-INFRA - çıktıları • Demiryolu hattında: düşük maliyetli izleme ve akıllı teknolojiler Demiryolu hattında kullanmak üzere düşük maliyetli ivmeölçer sensörler için çözümlerin geliştirilmesi Romanya, Slovenya ve Türkiye’deki hatlarda gerçekleştirilen testler. Bu sensörlerin, hat, makas & kruvazmanlarda kullanılmak için dizayn edilmesi: Hasar mekanizmalarının daha iyi anlaşılması Doğrudan önleyici bakım stratejileri Demiryolu araçlarındaki hasarın belirlenmesi

NeTIRail-INFRA - çıktıları • Projenin mühendislik, ekonomik ve sosyal verilerinin birleştirilmesi Demiryolu altyapı işletmecilerinin kullanması için Web tabanlı CBS (coğrafi bilgi sistemi) aracı NeTIRail-INFRA innovasyonlarının etkilerinin kolay bir şekilde değerlendirilmesi ve farklı hat tipleri için en uygun teknolojilerin belirlenmesi. Önerilen yağlamanın iklim bölgelerine göre CBS haritasının oluşturulması