Abdülkadir KOÇER, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OEE ve KOBETSU KAIZEN EĞİTİMLERİ Yer : İzmir
Advertisements

Prof.Dr.Mehmet Tunç ÖZCAN
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİSİ PLANI YAPIMI PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI SUNUMU Prof. Dr. Süleyman KODAL.
BULUT BİLİŞİM M. KÜRŞAT YILDIRIM İÇERİK  BULUT BİLİŞİM NEDİR?  BULUT BİLİŞİM ÖZELLİKLERİ  BULUT BİLİŞİM MİMARİ YAPISI  BULUT BİLİŞİM.
Bir asistanın, asistanlık dönemimdeki bilgilerinin sistem üzerinden takibinin yapılmasını sağlamak.
LUCA BILGISAYARLı MUHASEBE PROGRAMı Öğr. Gör. Coşkun Aliyazıcıoğlu KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Şubat
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
Önem Testleri. Örnekleme yoluyla sağlanan bilgiden hareketle; Kliniklerde hasta hayvanlara uygulanan yeni bir tedavi yönteminin eskisine kıyasla bir farklılık.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
Bu yaklaşımda, kullanıcıların bilişsel ve fiziksel davranışları modellenmeye çalışılır. Ayrıca, kullanıcı davranışlarının bu modele uyup uymadığı ya da.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
Fatma ÇANKA KILIÇ, Durmuş KAYA, Süleyman SAPMAZ, Muharrem EYİDOĞAN, Volkan ÇOBAN, Selman ÇAĞMAN Uluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi Umuttepe / Kocaeli.
DEPREME DAYANIKLI BETONARME YAPI TASARIMI
Fiyat ve Fiyatlandırma
YAKUP KAYA SABİT BAĞLANTILAR SABİT BAĞLANTILAR 1.MEKANİKSEL EKLER 1.MEKANİKSEL EKLER 2.FÜZYON EKLER 2.FÜZYON EKLER.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
ZAMAN Ç İ ZELGELER İ İ LE VER İ ML İ L İ K ANAL İ Z İ BİTİRME ÖDEVİ.
WEBQUEST (WEB MACERASI)
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
HARİTA BİLGİSİ.
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
NAKİT OYUNCU.
ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL YARDIM VE KURTARMA HİZMETLERİ (112) AMBULANS EKİPLERİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELİNİN İŞ DOYUMLARININ VE ETKİLEYEN ETMENLERİN.
PARDUS 2011 İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU
MF/HF ORTA FREKANS YÜKSEK FREKANS.
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
Bitlis Eren Üniversitesi
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
2.Hafta Transistörlü Yükselteçler 2
LINK LAYER PROTOCOLS (ARP/INARP)
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
TAŞKINLARIN ÖTELENMESİ
Tayfun Sazak, Yalçın ALBAYRAK
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
GOOGLE TRENDS Fatih Akdaş 12-B ATL 51 Ders: Veri Tabanı.
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
Uçak Bileti Değiştirme
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Onbeşinci Ulusal Kongresi
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
İK MAKALESİ.
AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Devlet Muhasebe Standartları
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ ANDROİD UYGULAMASI
Meriç ÇETİN Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
LOJ436 Lojistik Yönetimi Ders – I
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Akdeniz Üniversitesi Gerçek Panoramik Fotoğraflarla Kampüs Gezintisi
Üç-fazlı transformatorlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Komşuda pişer bize de düşer
İçerik GELİRİN BÖLÜNMESİ DEVAM ( FAİZ, KAR).
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 1
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dersi Planlama.
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TYS102 ÖLÇME BİLGİSİ Yrd. Doç. Dr. N. Yasemin EMEKLİ
Bilgehan Arslan, Süreyya Gülnar
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması
Sunum transkripti:

Abdülkadir KOÇER, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Google Map API ile Android Cihazlarda Optimum Kollektör Eğim Açısının Hesaplanması Abdülkadir KOÇER, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi

Giriş Güneş enerjisinden maksimum performans almanın en önemli parametresi, güneş kollektörünün yatayla yaptığı açıdır. Kollektörlerden yüksek verim alabilmek için eğim açısının da uygun şekilde ayarlanması gerekmektedir.

Giriş Yapılan çalışmalarda bu açının konuma göre değişkenlik gösterdiği belirtilmiştir. Bu çalışmada Google Map Api ile Android Cihazlarda Optimum Kollektör Eğim Açısının Hesaplanması için bir uygulama geliştirilmiştir.

Yöntem Eğik düzleme gelen aylık, altı aylık, yıllık maksimum güneş ışınımı değerlerini hesaplama amacıyla Android işletim sistemleri için bir uygulama geliştirildi. 0-90° eğim açısı değerleri için ayrı ayrı hesaplamalar yapılarak maksimum ışınımın olduğu açı değeri tespit edilerek optimum açı değeri bulundu.

Hesaplama Aylık ortalama güneş ışın miktarının bilinmesi birçok güneş enerji uygulamaları için gereklidir. Aylık yatay düzleme gelen güneş ışınım miktarı ile ilgili veriler mevcuttur. Eğik düzleme gelen ışınım miktarları ise Liu ve Jordan tarafından geliştirilen bir metot ile hesaplamak mümkündür. Yatay yüzeye gelen aylık ortalama ışınım miktarı (H), ortalama günlük atmosfer dışı güneş ışınımı (H0), aylık ortalama difüz ışınım miktarı (HD);

Android Uygulama geliştirilirken Android işletim sistemi tercih edildi. Çünkü 2013 yılında mobil pazarda android cihazların payı %78.9’dur. 2015 Ocak ayı Google Play’e kayıtlı cihazların % 46’si Jelly Bean ve %39.1’i KitKat sürümüdür. Sürüm Adı API Dağıtım 2,2 Froyo 8 0.4% 2.3.3 -2.3.7 Gingerbread 10 7.8% 4.0.3 -4.0.4 Ice Cream Sandwich 15 6.7% 4.1.x Jelly Bean 16 19.2% 4.2.x 17 20.3% 4.3 18 6.5% 4.4 KitKat 19 39.1%

Uygulama Kullanıcı Tercih Konum Alma Konum Bilgileri Kaydetme Location Manager Google Map Api Konum Bilgileri Kaydetme Sql lite Optimum Açı Hesaplaması Sonuçları Ekrana Verme

Konum Alma Yazılım geliştiricilerin Google Haritalar servisini Android ortamında kullanabilmesi için Google Maps Android API'yi kullanması gerekmektedir. Şu anda ilgili API'nin en son yayınlanan sürümü, Google Maps Android API v2 olarak sunulmuştur. Google Maps Android API v2, Google Play Services'in bir parçasıdır.

Konum Alma Manuel olarak kullanıcı tarafından enlem ve boylam değerlerinin girilmesiyle, Harita üzerinden bir yer seçilmesiyle, Konum servisleri ile otomatik konum bilgisi alınmasıyladır.

Sonuç Konum bilgisine göre değişin bu açının doğru hesaplanması bu alanda yatırım yapanların dikkat etmesi gereken bir parametredir. Uygulama mobil cihazda olduğu için taşınması ve her an kullanılması açısından önemlidir. Uygulama sektör isteklerine göre geliştirilebilir. Diğer platformlar içinde benzer bir yazılım yapılabilir.

Teşekkür Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederim… Öğr.Gör. Abdülkadir KOÇER http://www.akocer.com