HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
Advertisements

5. Hendese Grup Toplantısı
VİZYONUMUZ Birliğin vizyonu; üye belediyelerin, ortak sorunlarının ortaklaşa çözümünde ilk akla gelen yerel yönetim kuruluşu olmaktır. MİSYONUMUZ Birliğin.
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
Hale Uysal Şemsa Olşen Güzeldere. ÖNCEKİ ÇALIŞMALAR.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla.
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
isletmehacettepe kariyer_hit
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
Sabancı Üniversitesi Yelken ve Denizcilik Kulübü
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
15 OCAK YILI FAALİYET PLANI SUNUMU * KUMRU İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeşliğe Çağrı Topluluğu Celal Akbaş Topluluk Başkanı.
SOSYAL HİZMET ETKİLEŞİM TOPLULUĞU
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ KULÜBÜ
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
132 yıllık Çınar İstanbul Ticaret Odası’nın Desteğiyle Büyüyen Selvi ‘’İstanbul Ticaret Üniversitesi’’
Hacettepe Otomotiv Topluluğu Tanıtım Sunumu
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
TOPLULUK AMACIMIZ… Topluluk, Sağlık ve Sağlık Yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen üniversitemiz öğrencilerini bir araya getirerek onları kültürel.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
INFOREST PROJE GRUBU BBY310 – Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi Orçun MADRAN Grup Üyeleri: Serdinç KAYAÖzge BAYKAL Kübra ADALI Yasemin UÇARMustafa ÖZDEMİR.
ATIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU. AMACIMIZ Üniversitemiz bünyesinde oluşan atıkların toplanmasını, izolasyonunu ve yaşanılabilir dünya için çevreyi korumayı amaçlar.
ARAŞTIRMA - UYGULAMA MERKEZİ BİLGİ SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
Kadir Has Üniversitesi Mezunlar Derneği Etkinlik ve Projeleri Sunumu
Hacettepe Üniversitesi Uzakdoğu Dilleri ve Kültürleri Topluluğu HUDOT
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKÇULUK TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU Mart 2015
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
YILDIZ TINAS İZMİROĞLU ANADOLU LİSESİ
Bİz kİmİz? Hacettepe Robot Topluluğu mikro denetleyici temelli robot ve otomasyon teknolojileri üzerine çalışan bir öğrenci.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
DAVUTLAR ŞÜKUFE CEMAL ÖZBAŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU SENATO TOPLANTISI GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU Akademik Danışman: Prof. Dr. Murat Caner.
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.
TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI /
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YEŞİLAY TOPLULUĞU
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU Hemşire Kimdir?  Hemşire melektir.  Hemşire çiçektir.  Şevkattir.  İğne yapan kişidir.  Klinikte iş yapmayan.
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU

farklı fakülte ve bölümlerindeki tüm öğrencilerdir. Bilgi Topluluğu Hacettepe Üniversitesi Bilgi Topluluğu (HÜBİL) 2010 yılının Ekim ayında kurulmuştur. Hedef kitle: Bilgi ve Belge Yönetimi öğrencileri başta olmak üzere Hacettepe Üniversitesi’nin farklı fakülte ve bölümlerindeki tüm öğrencilerdir.

Misyonumuz Hacettepe Üniversitesi bünyesinde ve yeteneklerimiz doğrultusunda, hayatın her alanında ihtiyaç duyulan bilgiyi bulmayı ve bu bilgiyi kullanma gereksinimini karşılayacak olan bilgi merkezlerini, bu konudaki eğitim programlarını ve teknolojik gelişmeleri sunacak sosyal ve kültürel organizasyonlar gerçekleştirmek, yeri geldiğinde eğlenmek ve sosyal sorumluluk bilinciyle paylaşımda bulunmaktır.

Vizyonumuz Bilginin gücü ile öncelikle Hacettepe Üniversitesi’nin daha sonra Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olmak ve uluslararası platformlarda ülkemizi ve üniversitemizi temsil etmek.

2014-2015 Topluluk Yönetimi Topluluk Danışmanı: Doç. Dr. Özgür KÜLCÜ Topluluk Başkanı: Dilara ŞAHİN Başkan Yardımcısı: Kübra ÖZEN Topluluğumuzun yönetim kurulunda başkan ve başkan yardımcısı ile birlikte 9 kişi görev almaktadır. Ayrıca bir önceki yönetim kurulundan 2 kişi de denetim kurulunda yer almaktadır.

Bilgi Topluluğu Etkinlikleri Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümümüzün desteğiyle yapılan BBY Panel ve Konferans Dizisi Bölümümüzün düzenlediği “Kariyer Günleri’nde” destek Kütüphane Haftası’nda “Kitap Okuma Eylemi” Kitap Toplama Kampanyaları Sosyal Aktiviteler

Kariyer Günleri Öğrenciler kariyerlerine yön verirken, onların daha doğru kararlar verebilmelerine yardımcı olmak amacıyla her sene “Kariyer Günleri” düzenlenmektedir. Belirlenen sektörlerde alanlarında uzmanlaşmış konuşmacılarla öğrencileri bir araya getirerek, öğrencilerin kamu ya da özel sektördeki kuruluşları daha yakından tanıyabilmeleri, sektörler hakkında detaylı olarak bilgilendirilmeleri sağlanmaktadır.

BBY Panel ve Konferans Dizisi Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ile Bilgi Topluluğu birlikte, 2010–2011 öğretim yılından itibaren Çarşamba Toplantıları adıyla konferanslar ve paneller düzenlemektedir. Farklı konularda düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından konuşmacıların katıldığı konferans ve panellerde öğrenciler kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar.

Kütüphane Haftası Mesleğimizi temsil etme görevini üstlenmiş olan topluluğumuz, her yıl farklı bir ilde düzenlenen Kütüphane Haftası açılışı etkinliklerine düzenli olarak katılmaktadır. “Kitap Okuma Eylemi” her yıl Kütüphane Haftası’n da katıldığımız ve keyifle gerçekleştirdiğimiz bir etkinliktir.

Öğrenci arkadaşlarımıza ileride çalışmayı düşündükleri kuruluşlarla ilgili ayrıntılı ve karşılaştırmalı bilgi olanağı sunmakta, aynı zamanda da şirketlerin birlikte çalışmayı hedefledikleri elemanlara doğrudan kendilerini tanıtma olanağı sunulmaktadır.

Kitap Toplama Kampanyası Kütüphanesi olmayan köy, ilçe veya il okullarına kütüphane kurmak amacıyla her sene kitap toplama kampanyası düzenliyoruz. Bunun yanı sıra düzenlediğimiz bu kampanyalarda amacımız sadece kitap toplamak değil, kırtasiye ve kıyafet yardımları da toplamaktır. Topladığımız bu yardımları yerlerine ulaştırarak çocukları mutlu ediyoruz.

Sosyal Aktiviteler Topluluktaki öğrenci arkadaşlarımızın tanışmasını, kaynaşmasını ve eğlenmesini sağlayacak sosyal aktivitelerde bulunuyoruz. Amacımız eğlenirken bu tür etkinliklerde bir araya gelerek sevgi, dostluk, dayanışma ve paylaşma gibi değerlerin korunduğu bir bilinç ortamı oluşturmaktır.

HEDEFLENEN ETKİNLİKLER Bilgi merkezlerini tanıtacak “Kültür Gezi”leri düzenlemek, Farkındalık yaratabilmek için kitap okuma eylemleri yapmak, Eğlendirici ve öğretici tanıtım videoları hazırlamak, Ünlü yazarlarımızı, sanatçılarımızı davet etmek, Sosyal etkinliklerimizi daha da arttırarak eğlenmek istiyoruz.

Üye olmak size neler kazandıracak? Aktif üyelikte ise yaptığımız tüm etkinliklerde etkin rol alabilirsiniz. Takım çalışmasını tecrübe edip, bir organizasyonda yer almanın hazzını yaşayabilirsiniz . Yeni insanlarla tanışıp, farklı ortamlarda bulunarak çeşitli fikir alışverişlerinde bulunabilir, yeni dostluklar kazanabilirsiniz.

Bizimle iletişime geçin... Web sitesi: hubil.org E-mail: bilgitoplulugu@hacettepe.edu.tr Twitter : bilgi_toplulugu Facebook üye grubu: Hübil-Hacettepe Üniversitesi Bilgi Topluluğu

TEŞEKKÜRLER…