BORDO BERELİLER SLAYTSLAYT BAŞLASIN HAKKINDA BİLGİ: Özel Kuvvetler Komutanlığı ya da halk arasındaki adıyla Bordo Bereliler ve eski adıyla Özel Harp.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İDARİ-ASKERİ-AKADEMİK-ADLİ PERSONEL İpek Özkal Sayan, Türkiye’de Kamu Personel Sisteminin Gelişimi, Yayımlanmamış Doktora Tezi, SBF 2005.
Advertisements

PKK TERÖRÜ İLE ASKERİ MÜCADELE
TSK VE MİLLİ SAVUNMA tskvemilisavunma.wordpress.com.
İŞGALLER BAŞLIYOR Reyyan İLCİ 4/C 2643
KAZANIMLAR 6. Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemini ve görevlerini kavrar.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Engelliler Eğitim Enstitüsü Derneği
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
1. 2 YAZ KURSLARININ ÖNEMİ Hayrullah KÖKEN Program Geliştirme Şubesi Müdürü
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
YAPILAN HAZIRLIKLAR VE TAARRUZ PLANI
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
TSK TIBBİ KBRN SAVUNMASI Dr.Hv.Tbp.Bnb.Sermet SEZİGEN
Terörle Mücadelede İnsansız Hava Araçlarının Kullanılması
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
ASKERİ OKULLAR VE POLİS KOLEJİ SINAVLARI
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Çocuklar.
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
Trablusgarp Savaşı veya diğer kullanımıyla  Türk-İtalyan Savaşı, yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu ve İtalya Krallığı arasında.
28 ŞUBAT 1959 SİVİL SAVUNMASIZ YURT SAVUNMASI OLMAZ 28 ŞUBAT YILDIR ÜLKE HİZMETİNDE.
SAVAŞTA VE BARIŞTA TÜRK ORDUSU
ÇANAKKALE SAVAŞI
HABERLER DİSAR İZGİALP.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KÖRFEZ SAVAŞLARI ve DOĞAL KAYNAKLARIMIZ
GİRİŞ HAREKAT ALANI TARAFLARIN PLANLARI
İpek Yolunda Türkler Ünitesi 3. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
KİTLE İMHA SİLAHLARI VE TERÖRİZM
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
Küresel Konum Belirleme Sistemi (Global Positioning System: GPS)
Ş ÜKRAN ÖZTÜRK PS İ KOLOJ İ K DANI Ş MAN ET İ HOLD İ NG İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU PDR SERV İ S İ
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
ÖĞRENCİ SEÇME UÇUŞLARI
Diğer Kamu Görevlileri
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ.
ATATÜRK.
2019 DEVRESİ İNTİBAK EĞİTİMİ
HENTBOL.
DÜNYA GÜCÜ OSMANLI 2. ÜNİTE: DÜNYA GÜCÜ OSMANLI 1. ve 2. KONU.
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçmek amacıyla birinci aşama için «YAZILI»
2016 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ASKERÎ LİSELER İLE BANDO ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULUNDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLERİ SEÇME SINAVI (ALS)
MİLLİ MÜCADELE.
2016 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ Sanayileşme Daire Başkanlığı Hüseyin KILIÇ Sektörel Strateji ve Yatırım Planlama Şube Müdürü.
TÜRKİYE KÜRESEL PROJELERİN HEDEFİDİR.  BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ (ABD)  BİZANS PROJESİ (AB ÜLKELERİ)  SİYONİST PROJE (İSRAİL) TERÖRÜN ALTINDAKİ GERÇEK.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
17 Mayıs 2016 Salı günü MARDİN ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı.
Fahri Korutürk’ün Hayatı Fahri Korutürk’ün Hayatı Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Demokrasi ve Siyaset Algısı.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
Türk Silahlı Kuvvetlerinde Psikolojik Danışman Olmak
SAVAŞ TERMİNOLOJİSİ ve KURAMI - I
BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI (30 AĞUSTOS 1922)
Türk Sİlahlı Kuvvetlerİ
III. Ahmet LALE DEVRİ Yenilikleri Yenilikleri Nedim hazırlayıcısıdır?

İDARİ-ASKERİ- AKADEMİK-ADLİ PERSONEL AYRIMI
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
ŞEHİTLERİM.
Macarlar ve Avrupa Fin-Ugor kökenli Macarlar, IX. yüzyıl içerisinde Don Nehri’nin Hazar Denizi’ne döküldüğü bölgeye gelerek yerleştiler. Bizanslılar’ın.
ŞEHİTLERİM.
 Bir motor bulurlar. Ancak bu tasarımlarına motor üretecek bir firma bulamazlar ve altı haftalık bir uğraş sonucunda oldukça hafif bir motor üretirler.
15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR. 20 Şubat 1974’de Niğde’nin Bor ilçesine Çukurkuyu beldesinde Fadimeana ve Hasan Hüseyin Halisdemir’in çiftinin yedi.
Sunum transkripti:

BORDO BERELİLER SLAYTSLAYT BAŞLASIN

HAKKINDA BİLGİ: Özel Kuvvetler Komutanlığı ya da halk arasındaki adıyla Bordo Bereliler ve eski adıyla Özel Harp Dairesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşan, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine yardımcı olur.

Bordo bereli bildiğiniz askerlere benzemez. Tabiri yerindeyse yanında ailesini kesseler umursamazlar. O askerlerin eğitiminde duygusallık diye birsek yoktur. Komutanları vurun beni dese 2. emri beklemeden vururlar. Eğitimlerinde bir insanın başarabileceği noktanın üstünde ki işler için eğitim alırlar. Kısacası en ağır şartlar onlar içindir. İste bordo bereliler bundan dolayı bir numaradır. Iraktaki çatışmalarda komando ve piyade birlikleri PKK'lılarla çatışırken bordo berelileri her zaman çatışmanın arasına atarlar. Ve belki 3 saattir süren bir çatışma 20 dakikaya son bulur.

PKK'lılara yakalandığı zaman sorulmuş; 'Türk askerinin geldiğini nasıl anlarsın'? Şarjörünü üstümüze boşaltarak. Komandonun geldiğini nasıl anlarsın'? Yarım şarjörü üstümüze boşalttığı zaman 'Peki bordo berelinin geldiğini nasıl anlarsın'? TAK!

EĞİTİMLERİ: Sas’a veya Sat’a girecek olan adaylar boş bir araziye götülür. Üzerlerinde don ve atlet dışında hiç bir şey bulundurulmaz. Bu adaylara bir yol gösterilir. Bu yolun sonunda onları bir kulübe bekler. Onlardan 6 kilometrelik yolu 1 saatte almaları istenir. Ve oraya gitmek için yola koyulurlar. Adaylar çıktıktan 10 Dakika sonra peşlerine her biri için özel sırf öldürmek için eğitilmiş köpekler bırakılır. 1 saat dolduğunda komutanlar ve denetçiler yola koyulur. O yolda o köpeklerin cesetlerini bulurlar genelde. Adamlar çıplak elle ya da dişleriyle o köpekleri parçalamıştır. el

EĞİTİMİN ÖZELLİKLERİ: 1-Subay ve Astsubaylardan oluşuyor. 2-üç-üçbuçuk yıl eğitim alıyorlar. 3-Gönüllülük esasına göre seçiliyorlar. 4-Yurt içinde 72 haftalık temel nitelikli kursları var. 5-Daha sonra ihtisas alanına göre hafta arasında değişen yurt içi ve yurt dışı ihtisas eğitimleri

A- YURT İÇİ TEMEL KURSLARI -Muharebe temel eğitimi -Göğüs göğüse muharebe -Uzak mesafeli keşif devriye -Sızma -teşhis ve tanıma -Hayatı idame -kaçma kurtulma -Hedef atrifi,Ateş tanzimi -Psikolojik Harekat -Tahrip -Paraşüt -Kurbağa adam -Gayri nizami savaş -Özel harekat türleri.konularında eğitilirlermi

B-İHTİSAS KURSLARI -yer ekip komutanlığı -tahrip teknikleri.mayın ve bubi tuzakları -İlk yardım -Cerrahi müdahale teknikleri -Mühimmat imha -Hafif ve ağır silah uzmanlığı -İstihbarat uzmanlığı -Muhabere kursları -psikolojik harekat kursları

C-YURT DIŞI KURSLARI Ranger -Hava İndirme -Sivil İşler -Halkla İlişkiler -Hayatı İdame -Psikolojik harekat Tümü iyi paraşütçüdür. Çeşitli yabancı dilleri iyi bilirler. ile

Bordo berelilerin görevi özel harekât ve savunmadır. Yıllarca PKK dâhil birçok yasadışı örgüte kan kusturmuşlardır. Farklı aralıklarla yapılan dünya özel kuvvetler taarruz, savunma yarışmalarında 2 defa dışında hep birincilikle dönmektedirler. Ne amor’u ne delta force'u bordo berelilerin önünde ayakta kalamadı. Almanya, Fransa dâhil birçok Avrupa ülkesi özel kuvvet eğitimi aldırmak için sıradalar. Ama bordo berelilere verilen eğitimin %30 u o ülkelere gösteriliyor. Özel operasyonlarda sessizlik ve hız en önemli değerdir.

K.loca dedikleri kilitleri delta forte dâhil diğer ülkeler 10,13 saniye arası acarken bordo bereliler maksimum 7 saniyede acıyorlar. 200 metrede hâlâ nokta atışı yapabiliyorlar. Ordudaki çoğu askerin hayalidir bordo bereli olmak. Ama bu iş her babayiğidin altından kalkabileceği bir iş değildir. Bordo bereliler çoluğunu çocuğunu, anasını babasını yok sayabilir.

Bordo bereli bildiğiniz askerlere benzemez. Tabiri yerindeyse yanında ailesini kesseler umursamazlar. O askerlerin eğitiminde duygusallık diye birsek yoktur. Komutanları vurun beni dese 2. emri beklemeden vururlar. Eğitimlerinde bir insanın başarabileceği noktanın üstünde ki işler için eğitim alırlar. Kısacası en ağır şartlar onlar içindir. İste bordo bereliler bundan dolayı bir numaradır. Iraktaki çatışmalarda komando ve piyade birlikleri PKK'lılarla çatışırken bordo berelileri her zaman çatışmanın arasına atarlar. Ve belki 3 saattir süren bir çatışma 20 dakikaya son bulur.

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ALPEREN UÇAR