Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PKK TERÖRÜ İLE ASKERİ MÜCADELE

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PKK TERÖRÜ İLE ASKERİ MÜCADELE"— Sunum transkripti:

1 PKK TERÖRÜ İLE ASKERİ MÜCADELE
ALINMASI GEREKEN EK ÖNLEMLER SAĞLAYACAĞI ÜSTÜNLÜKLER -1-

2

3 Bu gördüğünüz uçak AC-130 Spectre Gunship’tir.
Ordumuzda bu uçaktan bulunmamaktadır. Aktütün karakoluna 350 kişi ile saldırdığı söylenilen teröristlerle olan çatışma 7 saat sürmüştür. Çatışma başladığı haber verildiğinde, saldırı helikopterlerinden (Cobra) daha hızlı olduğundan AC-130’un belirlenen bölgeye gitmesi en fazla bir saattir. Saldırı helikopterlerinden farklı olarak hedef üzerinde saatlerce kalabilir. 350 teröristin tamamını tek tek avlayacak özellikleri vardır. Saldırı helikopterlerinden (Cobra) daha fazla cephane taşıyabilir. 350 teröristten 200 tanesini saf dışı eden AC-130’u varlığını öğrenen teröristler bir daha karakol baskını yapabilirler mi? En fazla ikinci sefer belki deneyebilirler ama aynı sayıda zayiat vermeleri ile bunu denemeleri son olur.

4 AC-130 Spectre GUNSHIP AC-130 Gunship, C-130 Hercules nakliye uçağının özel kuvvet birliklerine sıcak çatışma bölgelerinde yakın hava desteği sağlaması için modifiye edilmiş halidir. Standart bir C-130 Hercules nakliye uçağından daha fazla motor gücü, tırmanma hızı ve menzile sahiptir. Alçak uçuşlarda oldukça başarılı olan, yerleşim yerleri ve kırsal kesimde hedeflere nokta atışı yapabilen, isabet gücü yüksek bir taarruz ve yakın hava destek uçağıdır. Dakikada 610 metre tırmanabilen uçak her türlü pisti kullanabilir.

5

6 Silah Sistemleri AC-130'da tüm silahlar uçağın sol kısmında bulunmaktadır. 1 adet 105 mm'lik M102 Haubica hafif obüs uçağın en ağır silahıdır. Etkili menzili m'den fazla olan bu obüs dakikada 6-10 mermi atabilir.

7 40 mm Bofors L-60 topunun etkili menzili 4
40 mm Bofors L-60 topunun etkili menzili m'dir ve dakikada 100 mermi atabilir. Uçakta da 256 adet 40 mm mermisi taşınır. 1 adet 25 mm GAU-12 topu bulunur ve dakikada 1800 mermi atabilmektedir m. yüksekten atış yapabilen bu topun adet mermisi taşınır.

8 Saldırı Taktiği AC-130'un klasik saldırı taktiği m yükseklikten 300 km/s hızla hedef bölgeye yaklaşmak ve saat yönünün tersine hedef üzerinde daireler çizmektir. Bu irtifa ve hız, etkili atış ve isabet içindir. Alüminyum alaşım ile kısmen zırhlandırılmış gövde zemini, personeline koruma sağlar.

9 Saldırı Taktiği Tespit edilen hedefe lazer işaretleyicilerle nokta atışı yapılır. Hedefin etrafında daireler çizilmesi, atış öncesi ve atış sonrası hedefin durumunu tespit ve hedefe farklı açılardan saldırı imkanı verir. Radar kesiti ve boyutunun büyüklüğü nedeniyle genellikle gece harekatlarında kullanılmaktadır. Kötü hava koşullarında da iyi sonuçlar elde edebilen bu uçak, gelişmiş radarı sayesinde yerdeki hedeflerin dost mu, düşman mı olduğunu ayırt edebilmektedir.

10 Bölge üzerinde hassas ve ince çalışabilecek Gunship, kişi bazında dahi hedefe odaklanabilme kapasitesi nedeniyle çatışmanın seyrini çok kısa sürede dost kuvvetler lehine çevirebilme potansiyeline sahiptir. Gunship çatışma bölgesine geldiği an başka bir istihbarat bilgisine ihtiyacı olmayacaktır. FLIR ve SAR radarı gibi kendi sensör ve alıcıları bunu sağlayacaktır.

11 Göklerden, bilinmeyen bir yerden yağdırdığı ölüm ile kısa sürede moral ve psikolojik üstünlük sağlayabilecek kapasitededir.

12 Ordumuza terörle mücadelde üstünlük sağlayacak AC-130 Spectre türevi bir GUNSHIP ALINSIN...

13 SONUÇ Gunship'in tek başına da çalışabileceğini göz önünde tutarsak acil alımla sağlanacak üç adet Gunship'in terörle mücadelede beklenenden çok daha büyük sinerji yaratması sürpriz olmayacaktır.


"PKK TERÖRÜ İLE ASKERİ MÜCADELE" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları