Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR. 20 Şubat 1974’de Niğde’nin Bor ilçesine Çukurkuyu beldesinde Fadimeana ve Hasan Hüseyin Halisdemir’in çiftinin yedi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR. 20 Şubat 1974’de Niğde’nin Bor ilçesine Çukurkuyu beldesinde Fadimeana ve Hasan Hüseyin Halisdemir’in çiftinin yedi."— Sunum transkripti:

1 15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR

2 20 Şubat 1974’de Niğde’nin Bor ilçesine Çukurkuyu beldesinde Fadimeana ve Hasan Hüseyin Halisdemir’in çiftinin yedi çocuğundan biri olarak dünyaya geldi.

3 Sevgi dolu etrafına mutluluk saçan bir Çocuktu…..

4 Hatice hanım ile de hayatını birleştirmiş, iki çocukla da evliliklerini taçlandırmışlardı. Kızlarına Elifnur, oğullarına da Doğan Ertuğrul adını verdiler.

5 1999’da, Piyade Astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılmıştı.

6

7

8 15 Temmuz günü

9 15 Temmuz gecesi yaşananları Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Paşa şöyle anlattı: "Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradım, Ömer benim koruma astsubayımdır. Ömer'e, "Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Darbeci hainlerin liderini karargâha girmeden durdur! Bunun sonunda şehadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et" dedim. Başçavuş Ömer Halisdemir, sonu şehadete varan emir üzerine vakur bir sesle Zekai Paşa'ya hitaben, "Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi

10 Bu sırada darbecilerin lideri helikopter pistinden karargâha yürüyordu. 10 kişilik koruma ekibi etrafındaydı. Tam karargâh binasının girişinde Özel Kuvvetler Koruma Astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından durduruldu. "Karargâha giremezsiniz. Zekai Paşa'nın emri" demeye kalmadan, kendisini etkisiz hale getirmeye çalışan hainlere rağmen, tabancasını çekti, darbeci hainlerin liderini vurdu. Halisdemir ise oracıkta vatan toprağına düştü.

11

12 Ömer Halisdemir 42 yaşında Özel kuvvetler komutanlığında şehit edildi.

13

14

15

16

17

18

19


"15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR. 20 Şubat 1974’de Niğde’nin Bor ilçesine Çukurkuyu beldesinde Fadimeana ve Hasan Hüseyin Halisdemir’in çiftinin yedi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları