Dürüst, “do ğ ru” kimse anlamına gelir Dürüstlük içtenlik, do ğ ruluk, açıklık, do ğ rudanlık gibi ki ş ilik özelliklerine sahip olmaya i ş aret eder.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI.
Advertisements

AHLAK, MANEVİYAT ve MANEVİ HAYAT
Geçen günlerin izleri Yeni günleri fotoğrafları.
BİR KELEBEĞİN DERSİ Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
İNSAN-MAKİNA SİSTEMLERİNDE PERFORMANSI ETKİLEYEN SOSYAL FAKTÖRLER
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
ÖZGÜVEN; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun.
Sunu: akie
HZ. ALİ’DEN GÜZEL ÖĞÜTLER
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
B İ LG İ GÜVENL İĞİ NDE KULLANICI SORUMLULU Ğ U. Sistemi içeriden yani kullanıcıdan gelebilecek hatalara ve zararlara kar ş ı koruyan bir mekanizma yoktur.
Elif Azize Odaba ş ı Elif Azize Odaba ş ı 6B – B – 1448 ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. ALTIPARMAK FETH İ AÇANÇ İ ÇEK O.O. Bismillahirrahmanirrahim.
Ö ğ retim Görevlisi: Prof.Dr.Mustafa Ergün Hazırlayan:Ozan Alkoç-Anatomi A.B.D Doktora Ö ğ rencisi-Tıp Fakültesi ÖLÇMEDE GÜVENİRLİK:
Kolayla ş tırıcı Mutluluk ipuçları…. Dostundan gelen kötülü ğ e iyilikle kar ş ılık ver. Dostundan/dü ş manından gelen iyili ğ e daha güzeli ile kar ş.
Sözünde Durmak Dürüst ve Güvenilir Olmak
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
ANA BABA TUTUMLARI. Tuncay DEMİRTAŞ.
Temel Eğitici Nitelikleri
SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.
KKTC MERKEZ BANKASI BA Ş KANI Dr. Bilal SAN 8 Mart 2013, Lefko ş a Finansal Kriz, KKTC Bankacılık Sektörü ve Kurumsalla ş ma.
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
6-7 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ 1.sınıf velilerine tavsiyeler
DERS:HAYAT BİLGİSİ KONU:ORGANLARIM ÇALIŞIYOR SINIF:2.
Günü Sevgiyle Başlat.
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
SORULAR.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
Sabır.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
Sabır. Sabır nedir? Sabır insanın sıkıcı şeylere katlanmasıdır.
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
GÜNCEL DE Ğ ERLER ÜRET İ P YA Ş IYORUM….  Ça ğ ımızın problemlerinden biri olan payla ş ma konusunda ben ne yapabilirim? Bu sorunun cevabını bulmaya.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
Doğruluk Dürüslük.
DEĞERLERİMİZ SELAMLAŞMA SEVGİ HOŞGÖRÜ. DEĞERLERİMİZ SELAMLAŞMA SEVGİ HOŞGÖRÜ.
SABIR.
DEĞERLER EĞİTİMNDE SABIR KONUSU.
OKUYORUZ. OKULUMUZDA OKUMA SAATİ PROJESİ OKUYORUZ.
İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi
Hayat Bir Tangodur.. Başlamak için tıklayın Saat 12:01.
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
Kaderle İlişkilendirilen Bazı Kavramlar
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
Viran ş ehir Rehberlik ve Ara ş tırma Merkezi STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ.
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
Sabreden Zafere Ulaşır
Güven kavramı; bir kişinin başka birinin ifadelerinden, davranış tarzından ve aldığı kararlardan emin olması ve buna göre kendi davranışlarını sergilemesi.
TOPLUMSAL HAREKETLİLİK

ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
Bugün neler öğreneceğiz?
HIRISTIYANLIK. Hristiyanlık, 1.YY da Hz. İ sa’nın tebli ğ iyle ba ş lamı ş tır. Hz. İ sa’nın do ğ du ğ u yıllarda Filistin, Roma’nın hâkimiyeti altında.
Do ğ a insanların ve di ğ er canlıların ya ş amını sürdürdü ğ ü do ğ al ortamdır denilebilir. Do ğ a bize her ş eyi verir ama bizler bu verdiklerinin.
Kimsesizlere Yardım Hz. Muhammed (s.a.v), hayatının her aşamasında fakir ve kimsesizlerle yakından ilgilenmişti. Onun bu güzel tavrı başta sevgili eşi.
SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur.

ÇEVRE KAVRAMI 1. Çevre, bugünkü anlamıyla bir çok dilde yeni bir terimdir. Yakla ş ık 50 yıl önce üretilen bu yeni sözcükler dünyanın büyük bir bölümü.
REFAH SİSTEMLERİ DERS 1 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
BU SÖZLER SİZE TANIDIK GELİYOR MU? Hep onun tarafını tutuyorsunuz. Ben de abim kadar harçlık istiyorum. Ö ğ retmenim hep ona söz hakkı veriyorsunuz.
Sunum transkripti:

Dürüst, “do ğ ru” kimse anlamına gelir Dürüstlük içtenlik, do ğ ruluk, açıklık, do ğ rudanlık gibi ki ş ilik özelliklerine sahip olmaya i ş aret eder. Yalan, hile, düzenbazlık gibi olumsuz eylemleri de ğ il, do ğ ruluk ve gerçekçilik gibi olumlu eylemleri içerir. Güvenilirlik, içtenlik, kibarlık, insaflılık ve adalet gibi erdemleri de beraberinde getirir. Ahlaken do ğ ru Ahlaken do ğ ru

 Tanımlar bildi ğ imiz gibi. Bize do ğ ru ve içten bilgi veren kimselere dürüst adını veriyoruz. Herkesten dürüst olmasını bekliyoruz. Ço ğ u zaman dürüst olmaya çalı ş ıyoruz. Ancak dürüst olmadı ğ ımız zamanlar da olabiliyor. Kesin olan bir ş ey var ki, her zaman dürüst olunmasını bekliyoruz. Kendimiz dürüst olmasak, bunu bir alı ş kanlık edinsek bile, ba ş kalarının dürüst olmasını istiyoruz. Dürüst olmak gerekir mi? sözünün yanıtı da buradadır. Herkesin yalan söyledi ğ i bir dünyada ya ş amak ister miyiz? Böyle bir dünya mümkün müdür, tartı ş ılır, ancak ya ş amı mümkün kılan durumlardan biri de birbirimize kar ş ı dürüstlü ğ ümüzdür.

 Dürüstlük pahalı bir mülktür, her insanda bulunmaz.  Dürüstlük, en iyi siyasettir.  Do ğ ruları korumaktan korkmayınız.  Dürüst insanın hem bedeni hem ruhu rahattır.  Dürüstlü ğ ün, kurala ihtiyacı yoktur  göründü ğ ün gibi ol, oldu ğ un gibi görün.

 Sabır; acıya, zorlu ğ a, haksızlı ğ a ve ba ş a gelen üzücü olaylara dayanma gücüdür. Bir felakete veya belaya u ğ rayanın tela ş ve feryat etmeden, her ş eyin Cenâbı Allah’tan geldi ğ inin bilinci ile, bu sıkıntıya sonuna kadar tahammül göstermesidir.  Sabır Sözlükte dayanma, dayanıklılık gibi anlamlara gelen sabır, ahlâkî bir kavram olarak, ba ş a gelen musibetlerden dolayı Allah’tan ba ş ka kimseye ş ikayetçi olmamak, yakınmamak, sızlanmamak; nefse a ğ ır gelen ve ho ş a gitmeyen ş eyler kar ş ısında dünya ve âhiret yararını dü ş ünerek, ruhi dengeyi bozmamak için insanın kalbinde bulunmakta olan sükûnet ve dayanma gücü demektir.

 Sabır, üç bölümde incelenir:  1- Hz. Allah tarafından gelen bela ve musibetlere sabretmesi.  2- Kulların, mükellef oldu ğ u ibadetleri ifa etmekte kar ş ıla ş tı ğ ı me ş akkat ve sıkıntılara sabretmesi.  3- Kulların, nefsani ve ş ehevani arzulara kar ş ı sabretmesi.

 Sabır, kurtuIu ş un anahtarıdır (MevIana  Sabır acıdır, ama tatIı meyvesi vardır (Sadi)  Her güç sabır iIe zaman birIe ş tiriIerek sa ğ Ianır (BaIzac  Ho ş Ianmadı ğ ına sabretmedikçe, ho ş Iandı ğ ını eIe geçiremezsin (Hz. İ sa as

 hazırlayan:Yi ğ itcan Erben 7/E 61  ö ğ retmen:Ay ş e Önal Bilici