P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI. Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

Tarımsal İlaçların Çevreye ve İnsana Olan etkileri
Canlılar.
MADDENİN DEĞİŞİMİ Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
ZİRAİ İLAÇ TEHDİDİ.
Suyun Serüveni Sis Yağmur Dolu Kar.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
ÇEVRE SORUNLARI hava, su, toprak
MADDE DÖNGÜLERİ
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
EROZYON.
Doğada bulunan yer altı ve yer üstü kaynaklarındaki bir çok madde canlıların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır. Doğadaki maddelerde çeşitli değişiklikler.
Hayvan sa ğ lı ğ ının korunması için önlemler alan, hayvan hastalıklarına tanı koyan, tıbbî ve cerrahî girişimlerde bulunarak hastalı ğ ın tedavisini.
HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK KADİR HASKIRIŞ
TOPRAK KİRLİLİĞİ Eko Tim üyeleri Derya GÜRCAN 6-B 1247
HAYVANLAR.
MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara.
Doğada bulunan yer altı ve yer üstü kaynaklarındaki bir çok madde canlıların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmaktadır. Doğadaki maddelerde çeşitli.
MİKROSKOBİK CANLILAR SERRA NUR GÜRKAN.
Hayat Bilgisi 1.Sınıf.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
DOĞA VE İNSAN DOĞA VE İNSAN.
Asitler Bazlar Tuzlar.
TEKNOLOJİK GELİŞİMLER
BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ 4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden.
ASİT YAĞMURLARI.
ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji. ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su,
SANAYİ GÜBRELERİNİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK
AŞIRI TÜKETİM Tüketim Nedir ?? Aşırı Tüketim Kültürünün Oluşumu
ÇEVRE TEMİZLİĞİ.
MİKROSKOBİK CANLILAR.
PESTİSİTLERİN EKOSİSTEMDEKİ CANLI ORGANİZMALARA ETKİLERİ
BİTKİ VE HAYVAN DOSTLARIMIZ
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
GEZEGENEMİZ DÜNYA Hava:Hava Dünya’mızı çevreleyen bir gaz örtüsüdür.Bu gaz örtüsüne hava küre (atmosfer) denir.Hava küre Dünya’mızı Güneş’in zararlı ışınlarından.
SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
PESTİSİTLER VE İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLARI
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Coğrafya Performans Ödevi
DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI Başa Dön. Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan.
SU  İnsanoğlu, bir yandan sulardan faydalanmış, bir yandan da endüstrileşmenin ve kentleşmenin sonucu olarak ortaya çıkan atıklarını sulara dökmüştür.
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
Kimyasal savaşta başarılı olmak için
ESRA BAHAR KSU TOPRAK KİRLİLİĞİ.
Suyun Yolculuğu.
BİT’i Kullanma ve Yönetme
Maddeyi Tanıyalım.
EROZYON VE HEYELANIN YER KABUĞUNA ETKİSİ
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
Çiftliğim ne kadar uygun ? Faaliyet için yeterli ari alanım var mı ?
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
 Su döngüsü suyun okyanus ve denizlerden atmosfere, atmosferden yeryüzüne, ve yeniden deniz ve okyanuslara ulaşması şeklindeki genel turuna verilen isimdir.Evrenin.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
YAĞIŞIN OLUŞUMU. HAVADAKİ NEM Havadaki Nem: Okyanuslarda, göllerde, nehirlerde ve topraklarda bulunan su buharlaşarak; bitkiler ve hayvanlardaki su ise.
İLBEY ☾★. Büyüklükleri ve yaşayan canlıları değişim gösteren bu biyomların en önemli besinini yağmur ve eriyen kar suları oluşturur. Pelajik bölge: Balık,
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
TERMIK SANTRALLER. Kısaca bilgi vermek gerekirse termik santraller buhar gücü ile enerji üreten yapılardır. Termik santralleri Enerji Geri Dönüşüm Santralleri.
Canlılar.
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
TERMIK SANTRAL. TERMIK SANTRAL NEDIR? ana işletici makinesi buhar gücüyle çalışan güç santralıdır. Isıtılan su buhara dönüştürülerek bir elektrik üretecini.
Biyoteknolojinin Olumsuz Etkileri Biyoteknolojinin Olumsuz Yönleri Nelerdir ? 1-Bazı ürünlerin genleriyle oynandığı için insanlarda alerjik reaksiyonlara.
Sunum transkripti:

P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI

Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden oluşan karışımlardır.

Pestisitlerin çevreye yayılımı Pestisitler uygulandıkları alanlardan rüzgar, yağmur gibi etkenlerle taşınarak çevre sorunlarına neden olur. Bir kısmı buharlaşarak atmosferde kalıcı toksik madde birikimine sebep olur. Diğer bir bölümü de toprakta tutulmakta toprağı kirletmektedir. Bir kısmı ise yağmur, sel ve kar suları ile topraktan sürüklenmekte nehir, göl ve deniz sularını kirletmektedir.

o Hayvanlar üzerine etkisi Pestisitler insanlara yarar sağlayan büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Çiftlik hayvanlarının yağ, süt, et ve yumurta gibi ürünlerinde birikebileceği göz ardı edilmemelidir. Pestisitler suya taşınmaları sonucu balıklarda da zehirli etki gösterirler.Suda yaşayan canlılar kitleler halinde ölebilir veya yer değiştirebilirler.

Dünya sağlık örgütünün 1995 yılında yayınlanan raporuna göre, her yıl dünyada kabaca 1 milyon insan pestisit sebebiyle zehirlenmekte, kadarı da ölmektedir.