Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ"— Sunum transkripti:

1 4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ

2 Haydi Düşünelim! “Hayvansal Üretim” denilince aklımıza ilk olarak ne geliyor?

3 Bunları Bilelim! Gezgin: Gezmek, tanımak, görmek, dinlenmek amacıyla geziye çıkan (kimse), gezici, gezmen, seyyah Sof: Bir çeşit sertçe, ince yünlü kumaş Frenk: Osmanlıların Avrupalılara, özellikle Fransızlara verdikleri ad. Angora: Ankara keçisinin kılından veya tavşanının tüyünden elde edilen iplikle dokunan (giysi). Ekonomik faaliyet: Ekonomi ile ilgili olarak yapılan işler

4 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
Ülkemizde dağların geniş yer kapladığı, bu nedenle tarım alanlarının yetersiz olduğu bölgelerimizde hayvancılık gelişmiştir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde halkın temel geçim kaynağı hayvancılıktır.

5 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
Erzurum, Kars, Van gibi illerimizde hayvancılığa bağlı meslekler yaygındır. İnsanların bir kısmı sığır ve koyun yetiştiriciliği ile uğraşırken bir kısmı da süt ürünleri fabrikalarında, et kombinalarında, yem üreten fabrikalarda çalışmaktadırlar.

6 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
Büyükbaş Hayvancılık Büyük baş hayvanlar; Sığır, Manda, At, Deve gibi hayvanlardır. Meraların çok olduğu, Nemli bölgeler ve Yüksek dağlarda yapılır. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Erzurum - Kars) bölgelerinde yaygındır.

7 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
Küçükbaş Hayvancılık Küçükbaş hayvanlar; Koyun, Kıl keçisi ve Tiftik keçisi gibi hayvanlardır.

8 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
Küçükbaş Hayvancılık Koyun: Yarı kurak iklim ve Bozkır bitkisi olan yerlerde yetişir. (Yurdumuzun iç bölgelerinde) İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara Bölgelerinde yetiştirilmektedir.

9 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
Küçükbaş Hayvancılık Kıl Keçisi: Ormanlık, engebeli ve fundalılık alanlarda yetiştirilir. Ormanlara büyük zarara vermektedir. En çok Akdeniz Bölgesinde yetiştirilmektedir.

10 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
Küçükbaş Hayvancılık Tiftik Keçisi: Tüyleri ince, uzun ve parlaktır. İhraç ürünüdür. İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz Bölgelerinin iç kesimlerinde yetiştirilmektedir.

11 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
Kümes Hayvancılığı Et ve süt ürünleriyle çok önem taşır. Batı Karadeniz, Marmara ve civarı Ege bölgesinde yaygındır.

12 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
İpek Böcekçiliği İpek, dut yaprağıyla beslenen ipek böcekçiliğinin ürünüdür. En çok üretim yapan illerimiz; Bursa, Denizli, İstanbul, Balıkesir, Amasya, Ankara, Antalya, Elazığ, Diyarbakır

13 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK
Arıcılık Yurdumuzda iklim ve bitki örtüsü çok çeşitlidir. Buna bağlı olarak da "arıcılık" gelişmiştir. Çoğunlukla; Ege, Karadeniz, Doğu ve İç Anadolu bölgemizde yapılmaktadır.


"4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları