2.Hafta.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
Advertisements

BİLGİSAYARDA KLAVYE KULLANIMI
CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 3 -.
Dosya ve Klasörler Kopyalama / Yapıştırma Ekran Alıntısı Aracı
ŞAHİN AKDAĞ.
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
KLAVYE KULLANIMI.
Görüntü Özellikleri.
Windows İşletim Sistemi
İŞLETİM SİSTEMİ.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
Windows 8.
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
İşletim Sistemi Temel Bilgiler
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
Temel Bilgi Teknolojileri
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI
KLAVYE EĞİTİMİ.
BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI
BİLGİSAYARIN AÇILMASI.
Bilgisayar Uygulamaları II
WINDOWS TEMEL İŞLEMLER
Windows 8 Öğr. Gör. Hüseyin GÜNEŞ –
77 CHAPTER GİRDİ VE ÇIKTI. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 7-2 Girdi nedir? Bilgisayar tarafından kullanılan veri ve komutlar.
KLAVYE TEKNİKLERİ SBY Hafta Öğr. Gör. Doygun DEMİROL.
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Klavye Dilini Değiştirmek Disket, CD-ROM gibi saklama birimlerini biçimlendirme Disketleri kullanılabilir yani veri depolamaya hazır hale getirmek için.
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
MICROSOFT WORD 2010 EĞİTİM.
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.
DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.
KLAVYE VE KISAYOL TUŞLARI Hazırlayan: Pınar KORKMAZ Bil.Tek.Öğretmeni.
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
Windows 8.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk
DENETİM MASASI.
BİLGİSAYAR TERİMLERİ.
Word Programı.
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ KLAVYENİN TUŞLARI
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
Bilgisayar Donanımı Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen parçalarına donanım denir. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara iç (dahili) donanım, dışındaki.
1 Genel Olarak Pazarlama Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN.
Temel Bilgisayar Teknolojileri
Temel Bilgisayar Bilgileri
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
FARE VE KLAVYE ÖĞR. GÖR. A. ÇAĞLAR ERKAN.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Liquid Crystal Display Emin CELİLOĞLU - IT Eğitmeni.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
BİLGİSAYAR KOMUT: Bilgisayara istediğimiz şeyleri yaptırabilmek için verdiğimiz emirlerdir.
::: Soru Numarası Seçin :::
Bu Hafta Öğreneceklerimiz
Word Programı.
Bu Hafta Öğreneceklerimiz KLAVYE.
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
Tayfun KOÇ , Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitmeni
KLAVYEDE BULUNAN TUŞLAR
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Tayfun KOÇ , Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitmeni
MONİTÖRLER.
Sunum transkripti:

2.Hafta

Sistem (Donanım-Test) İşletim Sistemi Bilgileri Bilgisayar Sistemi Güç Düğmesi ANAKART MAINBOARD Sistem (Donanım-Test) Bilgileri ROM BIOS SABİT DİSK HDD İşletim Sistemi Bilgileri BELLEK RAM YÜKLENİR İşletim Sistemini Çalışır Halde

Monitör – Nokta Genişliği Dijital göstergelerde görüntünün elde edilmesini sağlayan ve kontrol edilebilen en küçük birimdir. Türkçedeki karşılığı ise “gözek” olarak adlandırılmıştır. Piksel (Pixel) kelimesi ingilizcedeki “picture element” kelimesinden türetilmiştir. Resim anlamına gelen picture sözcüğü “pix”, parça anlamına gelen element sözcüğü “el” olarak kısaltılmış ve pixel sözcüğü ortaya çıkmıştır. Bilgisayarlarda kullanılan pikseller kare şeklindedir. Digital görüntüler yana yana gelen pikseller topluluğundan oluşmaktadır. Digital görüntü, imgenin eninde ve boyunda bulunan piksel sayısı ile tanımlanır. Pikselin kendi başına en ve boy değerleri yoktur.

Monitör – Çözünürlük Çözünürlük bilgisayar ekranındaki bulunan piksel (pixel) sayısıdır.. Bilgisayar monitörü için verilen çözünürlük; bilgisayarın yatay ekseninde ve dikey ekseninde bulunan piksel sayısını verir. Örneğin Bir monitör için 800x600 çözünürlük bilgisi veriliyor ise; Bunun anlamı yatay eksende 800; dikey eksende de 600 piksel bulunduğudur. Toplamda ise 800x600 pixel görüntülenebilir. Yüksek çözünürlük daha fazla bilgilerin ekrana iletilebilmesi ve daha net görüntüler demektir.

Monitör – Görüntü Tazeleme Oranı Ekranda 1 saniyede görüntünün kaç defa değiştiğini Tazeleme oranı belirler. Örnek: Bu oran 70 ise ekrandaki görüntüler 1 saniye boyunca 70 defa değişip tazelenirler. Düşük tazeleme oranları ekranda titreşimlere yol açar ve bu durum baş ağrısı ve gözlerde probleme yol açar. Yenilemenin çözünürlükle de bağlantısı vardır. Ekran çözünürlüğü arttıkça görüntü yenileme hızı düşer. Çünkü daha çok nokta ayrıntısı taranmaktadır ve işlem zamanı uzamıştır.

Başlangıç Ekranı 1198 Windows 8 Pro Briefly describe the components on this screen. © CCI Learning Solutions Inc.

Klavye Başlangıç Ekranı İşlemi iptal Et 1198 Windows 8 Pro Klavye Başlangıç Ekranı İşlemi iptal Et Bir sonraki diyalog penceresine geçiş This topic can be covered as a lecture only. Students will have many opportunities to practice these operations throughout the courseware. © CCI Learning Solutions Inc.

Charms Menü Windows da herhangi bir yerde kullanılabilir 1198 Windows 8 Pro Charms Menü Windows da herhangi bir yerde kullanılabilir Sağ tarafta çıkar Ekranın sağ tarafında fare ile bir süre beklenince çıkar Windows +c tuşuyla çıkar Point out that the only way to display the current date and time is to display the Charms menu, or install an app that displays the date and time, or go back to the Lock screen. This is a limitation in the design of Windows 8. © CCI Learning Solutions Inc.

1198 Windows 8 Pro Charm’da Arama Uygulama, ayar veya Dosya kategorisinde arama yapmak mümkündür. Emphasize that the search charm only works for the apps that are listed in this pane. © CCI Learning Solutions Inc.

Charms Windows + C – charm menüsünü açar Ara Paylaşım Başlangıç Cihazlar Ayarlar

Metin Menü Windows + X. Kullanışlı araçlara hızlı geçiş Aygıt yöneticisi Kontrol Panel Arama …. .

Kapatma Charm Bar, Ayarlar, Güç…. Ctrl + Alt + Del Masaüstünde, Alt + F4

Hangi Uygulamalar Açık Alt + Tab

Tile(fayans)! Başlangıç ekranında fazla yer kaplayan öğeleri sağ tuşla daha küçük boyut seçerek yeniden boyutlandırmak mümkün Başlangıç ekranında sağ tuşla öğeyi seçtikten sonra, Başangıçtan kaldır seçeneği kullanılır.

Masaüstü sağ tuş/Kişiselleştir/Masaüstü Simgelerini Değiştir.

Bilgisayarım/Sağ tuş Menüsü/Özellikler

Görev Çubuğu/Sağ Tuş/Görev Çubuğunu Kilitle seçeneği işaretli değilse ekranın farklı noktalarına taşınabilir.

Denetim Masası/Klasör Seçenekleri

Dosya/Klasör seçmek için Dosya yada klasör seçim işleminde CTRL+farenin sol tuşu ardışık olmayan serbest seçim için SHIFT+farenin sol tuşu: Belli bir dosya/klasör aralığını seçmek için kullanılır.

Denetim Masası/Dil/Türkçe Dil yüklenmeli

Denetim Masası/Bölge

Dosya/klasör seçimi Kopyalama taşıma veya silme işlemleri için Ctrl tuşu +fare sol tuşu ile Dosya gezgininde ardışık olmayan farklı sıralamadaki dosya veya klasörler seçilebilir Shift +fare sol tuşu ile Dosya gezgininde ardışık olan dosya veya klasörler seçilebilir

Windows 8 Kısayolları

Uygulama Ödevi Windows 8 işletim bir önceki sayfada yer alan kısayol seçeneklerinin hangi görev için kullanıldığını yazınız ( Masaüstünde F1 tuşuna basarak yardım alabilirsiniz) Bilgisayarda kullanılan klavye dil ayarı nasıl değiştirilebilir açıklayınız ? Denetim masası/Kişiselleştirme kısmından hangi ayarlar değiştirilebilir? Windows 8’de arama işlemi nasıl gerçekleştirilir? Kitaplıklar/Library seçeneği hangi amaçla kullanılmaktadır açıklayınız. Bulut bilişim nedir? Hangi tür uygulamalar sağlamaktadır?