Aziz Sancar’ın Hayatı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MUSTAFA YEŞİLADA
Advertisements

SADETTİN AVCI 8/B 312 FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ.
Y URTDI Ş I B URS O LANAKLARI.  BÖLÜM I : E ğ itim Bursları  BÖLÜM II: Ara ş tırma Bursları.
NEŞET GÜNAL.
CANİK ANADOLU TEKNİK LİSE BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI
Bilim Adamı Albert Einstein.
AMERİKAN ULUSAL SAĞLIK ENSTİTÜSÜ: GENOM ÇALIŞTAYI.
YAPAY ZEKA ÖDEV - 3 Kenan KILIÇASLAN Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Doktora Programı.
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
Kurulu ş Misyon Vizyon Amaçlar ve Hedefler E ğ itim-ö ğ retim alt yapısı Fakülte Bina Proje Süreci Akademik Kadro Da ğ ılımı Eylem Planı Stratejik Plan.
DAÜ Do ğ u Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi KKTC Dekan Prof. Dr. Hasan AMCA Aralık
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin GÜLER.
4 Adet İnteraktif Modüler Derslik 1 Adet Merkez Laboratuvarı
HAZIRLAYAN : EBRU ÖZÇİFTÇİ NO: 1257 SINIF: 6-B
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
Program Öğrenci Sayıları Eğitim Öğrt Eğitim Öğrt. GÜZBAHARGÜZ Tezli Yüksek Lisans Tezsiz Yüksek Lisans Doktora.
TÜRETİLMİŞ VERİLER VE HASTALIK ÖLÇÜTLERİ
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ÖZNUR KARAELOĞLU.
Psikoloji.
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI
 Internet tabanlı bir "Hukuk Portalı" projesi  Hukukun temel argümanlarına eri ş im.
Master in Advanced European and International Studies.
Denizcilik E ğ itiminde Kalite: Türk Denizcilik Sektörünün Denizcilik E ğ itimi Veren Kurumlardan Beklentileri Selçuk NAS, Serim PAKER, Murat YILMAZEL,
GRUP TUSUBASA GRUP TUSUBASA GRUP TUSUBASA.
DRAMA.
YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ
KİŞİSEL ÇABA- BAŞARILI İŞ YAŞAMI
Bİlİmİn doğası ve tarİhİ
EKO OKULLAR PROJESİ.
KÜLTÜR-EDEB İ YAT KULÜBÜ. Kulüp Danı ş man Ö ğ retmenleri Arzu ÜSTÜN Gülçin TILFARLIG İ L.
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
MESLEKLER SUDENUR ÖZYILMAZ SENANUR YILDIZ MERVE KESERCİ.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
MUHAMMED DO Ğ AN 9/B 232.  4 Ekim 1957/Sputnik-1/Sovyetler Birli ğ i… Dünya’dan 224 km yukarıda bazı bilimsel deneyler yapmak için fırlatılmı ş tı.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
LOGO YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PROF. DR. OKTAY SİNANOĞLU
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
Bilim nedir? Bilim insani ne yapar?
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
İki önemli Türk bilim adamı. Yrd. Doç. Canan Dağdeviren Dr. Canan Dağdeviren, bilimsel çalışmalarını Amerika’da Ivy Leauge okullarından Massachusetts.
T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI.
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
 Bilgi ve Belge Yönetimi E ğ itiminde Uygulamanın Önemi: Stajlar Üzerine Bir Ara ş tırma Özhan SA Ğ LIK İ stanbul Üniversitesi.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EGİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ.
Temel Matematik 2 10-Seriler Temel Matematik 2 10-Seriler Ocak 2016 İ stanbul Üniversitesi Prof. Dr. Ergün Ero ğ lu İ Ü İ şletme Fakültesi Sayısal Yöntemler.

Üniversite Hayatına Giriş Hazırlayan = Emine Büşra Ünsal
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
F E Z A G Ü R S Y.
12 Adet Benzotiyazol Türevinin Ökaryotik DNA Topoizomeraz İnhibisyon Potansiyellerinin Araştırılması Çiğdem Özen1,2, Egemen Foto2, Zeliha Soysal2, Fatma.
Profesör Doktor CAN ALİ GÜRGÜÇ
KONGRE TURİZMİNİN SOSYOKÜLTÜREL ETKİLERİ
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
BİYOTEKNOLOJİ.  Biyoteknoloji; hücre ve doku biyolojisi kültürü, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji, genetik, fizyoloji ve biyokimya gibi do ğ a bilimlerinin.
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.

BİLİM ÖDÜLÜ Prof. Dr. Engin Umut AKKAYA 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm’’nden mezun oldu yılında.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
AD ve SOYAD : Batuhan Ş AHBAZ NUMARA : 7164 KONU: Erwin Schrödinger.
Hastalıkların Biyokimyasal Temeli
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
İ nternet’in Tarihi Geli ş imi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine ba ğ lı oldu ğ u, dünya çapında yaygın.
AHMET KELEŞOĞLU EĞİTİM FAKÜLTESİ
 O VE BEN  ARKADA Ş  Şİ MD İ SEV İ NME VAKT İ  KIRMIZI YE Şİ L  KÖPRÜ  B İ R ZAMANLAR  MAR İ KULA DO Ğ UR Ceylan-ı Bahri.
Sunum transkripti:

Aziz Sancar

Aziz Sancar’ın Hayatı Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde do ğ du. İ lk ve orta ö ğ renimini Savur ve Mardin'de tamamladı. Ardından İ stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde e ğ itimini tamamladı. Savur'da iki yıl doktor olarak çalı ş tıktan sonra, Teksas Üniversitesi'nde doktorasını, Moleküler Biyoloji dalında, DNA onarımı üzerinde yaptı. Yale Üniversitesi'nde yine DNA onarımı dalında doçentlik tezini tamamladı.

Aziz Sancar’ın Hayatı 1982 yılında UNC Chapel Hill'de Biyokimya ve Biyofizik alanlarında çalı ş tı. Burada DNA onarımı, hücre dizilimi, kanser tedavisi ve Biyolojik saat üzerinde çalı ş tı. 288 makale ve 33 kitap yayınladı yılından beri Amerika Birle ş ik Devletleri Kuzey Karolina Üniversitesi, Chapel Hill'de Biyokimya ve Biyofizik Bölümü'nde Sarah Graham Kenan Profesörü olarak görev yapmaktadır. ABD Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçilen ilk ABD'li Türk olarak tanınır.

Aziz Sancar’ın Hayatı Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardı ğ ını ve genetik bilgisini korudu ğ unu haritalandıran ara ş - tırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmı ş tır. ABD'de Ulusal Bilimler Akademisi ve Amerikan Sanat ve Bilimler Akademisi, Türk Bilimler Akade- misi üyesidir. Vehbi Koç Vakfı'nda 2007 yılında ödül aldı. Chapel Hill'de e ş i Gwen Sancar ile ya ş ıyor. Aziz ve Gwen Sancar, Caroli- na'daki Türk Evi'nin kurucuları arasındadır.

Aziz Sancar’ın Hayatı Aziz Sancar’ın geli ş tirip ismini koydu ğ u “maxicell” tekni ğ i ile bulu ş unu yapıp ismini koydu ğ u “excinuclease/excision nuclease” enzimi terimleri Oxford Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Sözlü ğ üne girmi ş - tir.

Aziz Sancar ile İlgili Bilgiler Do ğ um tarihi: 8 Eylül 1946 (71 ya ş ında), Savur E ş : Gwen Sancar E ğ itim: Texas Üniversitesi, Dallas (1977), İ stanbul Üniversitesi (1969), Johns Hopkins Üniversitesi Ödüller: Nobel Kimya Ödülü Karde ş leri: Orhan Sancar, Edibe Sancar, Kenan Sancar, Yıldız San- car, Seyran Sancar, Tahir Sancar, Hasan Sancar Ebeveynler: Meryem Sancar, Abdülgani Sancar Mardin’de doktorluk yaptı ğ ı gün- leri hayatının en güzel günleri olarak nitelendiriyor.

Aziz Sancar’ın Büyüdüğü Ev

Aziz Sancar’ın Ailesi

Beni Dinlediğiniz İçin Teşekkürler