Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİM ÖDÜLÜ Prof. Dr. Engin Umut AKKAYA 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm’’nden mezun oldu yılında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİM ÖDÜLÜ Prof. Dr. Engin Umut AKKAYA 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm’’nden mezun oldu yılında."— Sunum transkripti:

1

2

3 BİLİM ÖDÜLÜ Prof. Dr. Engin Umut AKKAYA 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm’’nden mezun oldu. 1989 yılında The Ohio State Üniversitesi Organik Kimya bölümünde doktorasını tamamlayıp, 1989-1994 yılları arasında Ohio State ve Maryland Üniversiteleri’ nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Bilkent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi olan Akkaya, UNAM’da kurduğu ‘’Creative Chemistry Research Lab’’da çalışmalarını sürdürmektedir. Dr. Akkaya’nın bilimsel çalışmalarının evrensel bilime sağladığı en önemli katkı Fotodinamik Kanser Tedavisi alanında seçicilik, hipoksi ve ışık penetrasyonu sorunlarının çözümü konularındaki çalışmalarından oluşmaktadır. Bu konudaki çalışmalarıyla derin ve hipoksik tümör bölgelerinde fotodinamik aktivitenin sağlanması konusunda özgün bilimsel yenilikler getirmiştir Dr. Akkaya kimya alanında yaptığı çalışmaların tıp uygulamalarına yansımaları nedeniyle Aziz Sancar Bilim Ödülü Değerlendirme Kurulu Üyeleri ve TÜSEB yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle “Aziz Sancar Bilim Ödülü”ne layık görülmüştür.

4 TEŞVİK ÖDÜLÜ Doç. Dr. Oktay ALGIN 2001 yılında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültes’nden mezun oldu, 2008 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji ABD. ‘da Radyoloji Uzmanlık eğitimini tamamladı. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji ABD öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Dr. Algın aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Ulusal Manyetik Rezonans Araştırma Merkezinde (UMRAN) misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.. Dr. Algın’ın çalışmalarının evrensel bilime sağladığı en önemli katkı‘ Santral Sinir Sistemi Hastalıklarında Beyin Omurilik Sıvısı’nın (BOS) MR ile değerlendirilmesi alanında 3D- SPACE ve MR sisternografi gibi MR tekniklerini literatüre kazandırması ile olmuştur. Bu konudaki çalışmalarıyla Santal Sinir Sistemi hastalıklarında Beyin omurilik Sıvısı değerlendirmesinin çok kısa bir zamanda ve yüksek rezolüsyon ile yapılmasını sağlayan yeni bir çekim protokolü veya yaklaşımını literatüre kazandırmıştır. Dr. Algın bu alanda Dünya’daki en önemli otoritelerden birisidir. Dr. ALGIN, yaptığı çalışmaların tıp uygulamalarına yansımaları nedeniyle Aziz Sancar Teşvik Ödülü Değerlendirme Kurulu üyeleri ve TÜSEB Yönetim Kurulu tarafından oybirliği ile “Aziz Sancar Teşvik Ödülü”ne layık görülmüştür.

5 TEŞVİK ÖDÜLÜ Doç. Dr. Serdar DURDAĞI 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’ nden mezun olmuştur. 2009 yılında Berlin Freie Üniversitesinde Hesaplamalı Biyoloji ve Moleküler Biyofizik alanında doktorasını tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmalarını Kanada Sağlık Araştırmaları Enstitüsü Biyolojik Bilimler Bölümü’nde ve Almanya Max-Plank Enstitüsü’nde Moleküler Simulasyonlar ve Dizayn Bölümü’nde yapmıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyofizik Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Dr. Durdağı’nın bilimsel çalışmalarının evrensel bilime sağladığı en önemli katkı Farmasötik Kimya ve Moleküler Biyoloji alanında protein bağlanma dinamiklerinin simülasyon ve analizine yönelik çalışmalarıdır. Bu konudaki çalışmalarıyla iyon kanalları dinamiği, hERG1 potasyum iyon kanalı modelleri, G-protein kenetli reseptörlerin aktivasyon mekanizmaları, HIV-1 proteaz inhibitörlerinin moleküler simülasyon teknikler ile geliştirilmesi gibi bilimsel yenilikler getirmiş ; kanser, kalpdamar hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları (şizofreni, Parkinson) gibi hastalıkların ilaç-protein ve protein- DNA etkileşim mekanizmalarının incelenmesini sağlamıştır. Dr. DURDAĞI, fizyoloji alanında yaptığı çalışmaların tıp uygulamalarına yansımaları nedeniyle Aziz Sancar Teşvik Ödülü Değerlendirme Kurulu Üyeleri ve TÜSEB yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle “Aziz Sancar Teşvik Ödülü”ne layık görülmüştür.

6 TEŞVİK ÖDÜLÜ Doç. Dr. Özgür ŞAHİN 2003 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun oldu. Doktora eğitimini Almanya, Heidelberg Üniversitesi Kanser Araştırma Merkezinde Kanser Sistem Biyolojisi alanında tamamlamıştır. 2012-2013 yıllarında MD Anderson Kanser Merkezi (ABD) Moleküler ve Hücresel Onkoloji Bölümü’nde Araştırmacı Öğretim Üyesi olarak çalışmalar yapmıştır. Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Dr. Şahin’in bilimsel çalışmalarının evrensel bilime sağladığı en önemli katkı meme kanseri alanında en önemli sorunlardan olan ilaç direnci ve metastaz konularındaki çalışmalarından oluşmaktadır. Bu konudaki çalışmalarıyla ilaç direncini kırabilecek ya da metastazı önleyebilecek yeni aday genler belirlemek gibi bilimsel yenilikler getirmiş ve kanser biyolojisi alanında uluslarası katkılar sağlamıştır. Dr. ŞAHİN, Kanser alanında yaptığı çalışmaların tıp uygulamalarına yansımaları nedeniyle Aziz Sancar Teşvik Ödülü Değerlendirme Kurulu üyeleri ve TÜSEB Yönetim Kurulu tarafından oybirliği ile “Aziz Sancar Teşvik Ödülü”ne layık görülmüştür.

7 TEŞVİK ÖDÜLÜ Doç. Dr. Pınar YILGÖR HURİ 2002 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 2009 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Biyoteknoloji alanında doktorasını tamamlamıştır. 2012- 2014 Amerika Birleşik Devletleri Johns Hopkins Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde Doktora Sonrası araştırmacı olarak bulunmuştur. Halen Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Çalışma alanı fonksiyonel doku mühendisliği yaklaşımıyla kemik, iskelet kası, tendon ve ligaman dokularının laboratuvar ortamında erişkin kök hücreler kullanılarak üretiminde biyomimetik yöntem geliştirilmesi ve bu yolla laboratuvar ortamında fonksiyonel kas-iskelet sistemi dokularının üretimi üzerinedir. Bu çalışmaların evrensel bilime sağladığı en önemli katkı 3-boyutlu biyobaskı (3D bioprinting) alanında gerçekleşmiştir. Kişiye özel olarak tasarlanıp üretilen, biyobozunur ve biyouyumlu malzemelerin biyobaskısıyla, doku mühendisliği yöntemiyle oluşturulan kemik greftlerinin hücre kültüründe ve hayvan deneyi modellerinde etkinliklerinin incelendiği çalışmalar literatürde ilkler arasındadır. Dr. HURİ, bu konuda 1 adet ABD patentinde ortak buluşçudur. Dr. HURİ, Kanser alanında yaptığı çalışmaların tıp uygulamalarına yansımaları nedeniyle Aziz Sancar Teşvik Ödülü Değerlendirme Kurulu üyeleri ve TÜSEB Yönetim Kurulu tarafından oy birliği “Aziz Sancar Teşvik Ödülü”ne layık görülmüştür.

8 TEŞVİK ÖDÜLÜ Yrd. Doç.Dr. Deniz ATASOY 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun olmuştur. 2007 yılında Teksas Üniversitesi Southwestern Medical Center’da Sinirbilim konusunda doktora eğitimini tamamlamıştır.2007- 2013 yılları arasında HHMI Janelia Farm ‘da doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. Halen İstanbul medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Adayın bilimsel çalışmalarının evrensel bilime sağladığı en önemli katkı sinirbilim alanında iştahın merkezi sinir sistemi tarafından düzenlenmesi konularındaki çalışmalarından oluşmaktadır. Aday bu konudaki çalışmalarıyla beynin hipotalamus bölgesinde yer alan iki tür sinir hücresinin açlık ve tokluk hissini antagonistik bir şekilde düzenlediğini göstermiştir. Aday bu çalışmaları gerçekleştirebilmek için yeni deneysel yaklaşımlar geliştirilmesine ön ayak olmuş ve bunları iştahı düzenleyen sinir ağlarının çözümlenmesinde kullanarak hem söz konusu karmaşık devrelerin çalışma prensiplerinin anlaşılmasına katkı sağlamış hem de bu teknolojileri metabolizma/iştah devrelerinin anlaşılması sorularının çözümü için kullanılmasına öncülük etmiştir. Dr. ATASOY fizyoloji alanında yaptığı çalışmaların tıp uygulamalarına yansımaları nedeniyle Aziz Sancar Bilim Ödülü Değerlendirme Kurulu Üyeleri ve TÜSEB yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle “Aziz Sancar Teşvik Ödülü”ne layık görülmüştür. İstanbul Medipol Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi datasoy@medipol.edu.tr

9

10 POWERED BY AYYILDIZ T İ M RECEP KUR Ş UN TR_HACKER_RK EXCELL ABODE RADER DOSYASININ ALMAK TEKL İ F B İ LE EDILEMEZ. GÖRSELLER SANAL HAKLAR İ LE KORUNMAKTADIR. TEL İ F HAKKI IÇERIGI BARINDIRMAKTADIR HAK YIYEN HACK YER ! YA ALLAH HACKED ‘!!’


"BİLİM ÖDÜLÜ Prof. Dr. Engin Umut AKKAYA 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm’’nden mezun oldu yılında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları