KURUMSAL Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaran kuruluşlardan biri olan PETLAS, 1976 yılında kuruldu. Çeşitli girişimlerin ve yoğun çalışmaların.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SEAHORSE HAKKINDA Sea Horse Petrokimya 1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulmuştur.
Advertisements

GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
KAREN 2007 yılında mühendislik ve imalat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur. Firmamızın son iki yılda gerçekleştirdiği başarılı mühendislik.
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.
ALARKO CARRİER GERÇEK KONFOR 
ECZACIBAŞI İLAÇ.
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
ŞEKER PİLİÇ.
Kamuda İç Denetimin Gelecek Stratejisi
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
TÜR K AL İ TE ® TÜR ALİTE K KOBİ KREDİLERİ VE TEŞVİKLER YERLİ VE YABANCI FONLAR YATIRIM İZNİ DIŞ KAYNAKLI KREDİLER YABANCI SERMAYE JOINT – VENTURE LEASING.
 Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A.Ş., 1976 yılında kurulmuş, Anadolu’nun ilk sünger fabrikasıdır yılında tesis yatırımlarını büyüterek süngerin.
BANKACILIĞIN YENİ ROTASI
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Savunma Sanayi Güvenliğinin Amacı Savunma Sanayi Güvenliğinin amacı, savunma sanayii kapsamında yapılan anlaşmalarda yer verilen ve doğrudan satın alma,
DÜŞLE,YAP,OLSUN…. KURUCUSU 17 Ocak 1925 tarihinde Rodos'ta doğan Selçuk Yaşar, orta ve lise tahsilini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde yapmış,
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
KOBİ’LER VE KOBİ’LERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
PAZARLAMADA İNOVASYON
1954-Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor
53 yıldır her gün işimizde ki ilk gün! ŞEKER PİLİÇ Ayşe YILMAZ
Yönetim Kurulu Başkanı : Mustafa Feridun Uzunyol
TARİHÇESİ Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak işlem görmekte.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
İNOVASYON.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu  Damızlık kümes yatırımlarının artmasıyla 1990 yılında bir yem fabrikası kuruldu. Yatırımlarla hızla büyüyen.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ
Kazanım 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
LOBI HOME GAYRIMENKUL BIREYSEL VE KURUMSAL DANı Ş MANLıK HIZMETLERI.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
2016 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ Sanayileşme Daire Başkanlığı Hüseyin KILIÇ Sektörel Strateji ve Yatırım Planlama Şube Müdürü.
Ü CRETSIZ AILE IŞÇISI Aile fertlerinden bir ya da bir kaçının sahip olduğu işletmelerde herhangi bir ücret almaksızın çalışan aile fertleridir. Bu kişiler.
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
Tarihçesi; 1990 yılında Akgiray Ailesi tarafından kurulan Bimeks, 2007 ve 2008 yıllarında CNBC–E Business, Interpro Bilişim 500 tarafından Türkiye’nin.
 HİSSE PAYLARI   Yönetim Kurulu Başkanı :Ali Yıldırım KOÇ( …..) YÖNETİM KURULU.
Marka hikayesi ERDEM OKTAY
TATA MOTORS.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN HALİDİN SÖNMEZ
BRANDING - MARKETING - TRADING
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
4. TSE.
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
ÜRÜN ve FİYATLANDIRMA ÜRÜN KAVRAMI ve ÇEŞİTLERİ ÜRÜN GELİŞTİRME SÜRECİ
VEHBİKOÇ VAKFI (VKV) AMERİKAN HASTANESİ
Otizm Farkındalık Araştırması
ÖZEL BÖLGE HASTANELERİ
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İçerik Tarihçe Hizmetlerimiz ve Çözümlerimiz Organizasyon Yapısı
UZMAN VE DENEYİMLİ EĞİTİM KADROSU
KÜSİ Bursa İl Temsilcisi
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

KURUMSAL Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaran kuruluşlardan biri olan PETLAS, 1976 yılında kuruldu. Çeşitli girişimlerin ve yoğun çalışmaların ardından 1989 yılında ilk lastiğini üreten kuruluş, ilerleyen yıllarda kapasitesini giderek artırdı yılında üretimini Türk Sanayiinin köklü kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesinde sürdürmeye başlayan PETLAS'ta değişim rüzgârları hemen hissedildi. Fabrikadan yönetim politikasına, AR-GE çalışmalarından insan kaynaklarına her alanda markayı daha da ilerletecek adımlar atıldı. PETLAS, m²'lik alan üzerinde yer alan m²'lik kapalı alana sahip fabrikada her türlü kara taşıtı lastiğin yanı sıra savaş uçağı lastiği de üretiyor; ülkemizi dünya kara yollarında başarıyla temsil ediyor. "Güvenli Lastik" kavramına büyük önem veren kuruluş, lastik-deney test merkezinde ürünlerini uluslararası standartlardaki testlerden geçiriyor. Ayrıca daima daha iyiyi yakalamak adına Araştırma-Geliştirme birimindeki uzmanların bilgisayar kontrollü laboratuvarlarında çalışmaları sürüyor yılında Alman RWTÜV kurum uzmanlarının denetiminden geçerek aldığı lastik tasarımını da içeren İSO 9001 kalite güvence sistem belgesi ve 1999 yılında Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı uzmanlarının denetiminden geçerek aldığı, yine lastik tasarımını da içeren AQAP-100 Endüstriyele Kalite Güvence Seviye Belgesi, PETLAS'ın kalite yolculuğunda kazandığı belgelerin sadece ilk ikisi. Toplam Kalite Yönetimi modelini tüm birimlerinde uygulayan PETLAS, çalışanlarının desteğiyle problemlerin üstesinden gelerek sürekli iyileştirme felsefesini fabrikanın bütününde yaygınlaştırıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 90' nın üzerinde ülkede satışa sunulan PETLAS, belirlediği vizyonu gereğince dünya pazarlarında, uluslararası markalaşma sürecinin gereği olan araştırma-geliştirme, teknoloji, üretim, yönetim ve pazarlama anlayışı ile yer almakta ve her geçen gün pazar payını artırmaktadır. PETLAS, dünyanın doğusundan batısına; geniş ihracat yelpazesi ile uluslararası pazarlarda elde ettiği bu bilgi birikimini, yeni yöntemler ile birleştirerek; pazar payını sürekli artırıp ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunuyor.

KIRŞEHİR (İHA) - Kombassan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kırşehir Petlas Lastik Fabrikası, Ankaralı bir işadamı tarafından satın alındı. Edinilen bilgilere göre, Kombassan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Petlas Lastik Fabrikası, kendisi de bir 'Petlas' bayii olan Ankaralı işadamı Abdülkadir Özcan tarafından satın alındı. Konuyla ilgili yapılan araştırmada, kamuya aitken Kombassan Holding'e satışı gerçekleştirilen Kırşehir'de kurulu Petlas A.Ş., yeniden el değiştirerek Ankaralı işadamı Abdülkadir Özcan isimli kişiye satıldı. İşadamı Özcan'ın, 'Petlas' marka lastiğin yanı sıra aynı zamanda Japon TOYA ve HANKONG firmalarının da Türkiye distribütörlüğünü yaptığı ileri sürülürken, Özcan ile Kombassan arasındaki pazarlıkların 2004 yılının Kasım ayından bugüne kadar devam ettiği ve Mart ayı içerisinde de satışın kesinleştiği öğrenildi.

Uzun süren pazarlıkların ardından işadamı Abdülkadir Özcan'ın Petlas'ın yüzde 80'lik hissesini 70 milyon dolara satın aldığı ve Petlas'ta önümüzdeki günlerde 'Teknoloji Yenileme Projesi' çerçevesinde, yaklaşık 30 milyon dolarlık teknoloji yatırımı hazırlığında olduğu da ileri sürüldü.

13 yılda tamamlandığı ifade edilen fabrikanın, üretime 1989 yılında başladığı öğrenilirken; fabrikanın teknoloji ihalesinin Çekoslovak Barum Şirketi tarafından alındığı ve çok geri bir teknolojiyle kuşatıldığı ileri sürüldü. Ancak, 'Radyal Teknolojisi' ile bir türlü buluşamadığı ifade edilen ve bu nedenle de rakip firmalar karşısında zarar eden Petlas için Tansu Çiller'in Başbakanlığı sırasında 5 Nisan kararlarıyla kapatma kararı alınmış ve satışa çıkarılmıştı.

Kapatma kararının hemen ardından binlerce Petlas mağduru işçi, Ankara'ya yürüyerek, Petlas'ın kapatılmaması için büyük uğraş vermişlerdi. Petlas işçilerinin bu direnişleri üzerine, Özelleştirme İdaresi'nce kapatma kararından vazgeçilerek, satışa çıkarılması kararı alınmıştı. REFAH-YOL Hükümeti döneminde satışa çıkan Petlas A.Ş., Kombassan Holding'e satılırken, 8.5 yıl Kombassan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Petlas, şimdilerde tekrar satılmasıyla Kırşehir'in gündemine oturdu.

Halen 750 işçisi bulunan Petlas'ta, Genel Müdür Tunca Dingiloğlu'nun, fabrikanın yeni sahibi Abdülkadir Özcan'ın isteği üzerine görevinde kaldığı ileri sürülürken, Petlas'ın satılmasıyla ilgili en büyük hassasiyet olarak, fabrikada çalışan işçilerin istihdamının sağlanıp sağlanmayacağı görülüyor.