MİSAFİRPERVERLİK NE DEMEK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
Advertisements

ORGANİK TARIM.
GÜZEL YAŞAMAK HOŞGÖRÜ.
YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ EDİRNE EVLERİ
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
SUNUM. BAŞKANLIK ZOR ZANAAT Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının organ seçimleri ile yönetim kurulu başkanlarının seçimi 5362 sayılı kanunun 49.
HEPİNİZİ YENİ EVİMİZDEKİ BARBEKÜ PARTİSİNE DAVET ETMEK İSTİYORUM. (VAKİT KISITINDAN DOLAYI ÇOK BASİT BİRKAÇ YEMEK HAZIRLAYABİLECEĞİM LÜTFEN HERKES YANINDA.
MİKROP NEDİR ? Gözle görülemeyecek kadar küçük, her yerde
TEKALİF-İ MİLLİYE EMİRLERİ
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
TÜRK DEVLETLERİNDE HUKUK
SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 3/A SINIFI ÖĞRENCİ ÇALIŞMA SAYFASI ADI VE SOYADI: …………………………………………………… 14 Ocak 2011 Cuma ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 3/A SINIFI.
GÖRGÜ KURALLARI.
İyi ve etkili bir vatandaş yetiştirmektir.
Sadakanın Miktarı, Zamanı ve Şartları Fıtır Sadakası (Fitre)
TÜRKİYE’NİN TURİSTİK DEĞERİ
BİLGİ EDİNME İHTİYACI:
ÇOCUĞUNUZ BİR HATA YAPTIĞINDA UYGULAMANIZ GEREKEN 8 ŞEY.
Zeka. Zekanın ne olduğu ve nasıl tanımlanacağı yüzyıllardır insanoğlunu meşgul etmiş olan bir konudur. Zeka, öğrenme gücü ya da yeni durumlar karşısında.
ALTIN ÖĞRENCİ KRİTERLERİ
ATATÜRK’Ü ANLAMAK. ATATÜRK’Ü ANLAMAK.
Etkili İletişimde Ortamın Yeri ve Önemi KÜLTÜREL ORTAM
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
GÜZEL YAŞAMAK HOŞGÖRÜ.
HAYAT CAN DÜNDAR.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI. 1 - Öğretim Şekli 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) E-OKUL MODÜLÜNE.
FEDAKARLIK VE NETİCESİ HAZIRLAYAN:ELİF ÖZDEMİR. FEDAKARLIK VE NETİCESİ.
SOKRAT SEM İ NER İ. Yunan felsefecisi, filozofu ve düşünürü Sokrates, M.Ö. 470 yılında Atina’da do ğ muş ve M.Ö. 399 yılında Atina’da ölmüştür. SOKRATES.
KAYGI NEDİR. Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur
Yapılandırmacı [Constructivist] Öğrenme Yaklaşımı Prof. Dr. Özcan DEMİREL ve Arş. Gör. Bünyamin YURDAKUL Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim.
NİSAN AYI DEĞERLERİMİZ. MİSAFİRPERVERLİK. ŞEFKAT VE MERHAMET
Beslenmede Sağlık Kuralları Beslenmede Görgü Kuralları
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
“Günde defa karar anıyla karşı karşıya kalıyoruz.” Jan Carlzon, İskandinav Hava yolları Başkanı.
AFİYET OLSUN..
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
YEMEKTE GÖRGÜ KURALLARI
Özbekistan Sosyal bilgiler.
SAYGI.
Yuvam yuvam eşsiz yuvam. Var mı senin gibi bir tane daha?
AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA. Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır.
BU DERSTE NELER İŞLEYECEĞİZ?
Osmanlı’da divan teşkilatı
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
5.Sınıf KONUĞA İKRAM (Dinleme Metni) Hazırlayan: Ömer TÖK
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
 İçten olma durumu, içtenlik.  Biriyle senlibenli, içlidışlı olma durumu.
SEVGİYİ BİLENLER SEVGİYİ BİLMEYENLER.
Yardımlaşma & Misafirperverlik
EVODAK Apart Konaklama Turizm Ltd.Şti.
UNUTULAN OSMANLI ADETLERI. 1. Zimem Defteri  Ramazan günlerinde zenginler bakkal, manav gibi dükkânlara giderdi ve zimem defterini çıkarmalarını isterdi.
HAZIRLAYANLAR:SİMAY,ELİF NAZ,ELİF ZEYNEP,YAĞMUR,YAĞMUR,ŞEVVAL.
Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
OsmanlI’da dİvan teşkİlatI
Anadolu Türk kültürünün yüzlerce yıllık mirası 1930 yılından beri faaliyet gösteren Etnografya Müzesi'nde, Türk Sanatının Selçuklu Devrinden günümüze.
GÖRSELLE ANLATIM Türkçenin yanlış kullanımı, Türk dilinin konuşma ve yazma bozuklukları ile ilgili yazı, kompozisyon örneğini sizlere sunuyoruz: Geçmişi.
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
DUYU ORGANLARININ SAĞLIĞI MUHAMMET HALIL BAYRAKTAR.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
1 / 491 / / 21 3 / 21 4 / 21 5 / 21 6 / 21.
Sunum transkripti:

MİSAFİRPERVERLİK NE DEMEK misafirleri seven, onlara her türlü yardımı ve önemi gösteren, konuk seven kişi. Anadolu insanının kanında bulunan bir özellik.  www.egitimhane.com

MİSAFİRPERVERLİĞİN ÖNEMİ Milletimizin esas olan değerlerinin başında misafirperverlik yer almaktadır.Misafirperverlik; misafire verilen ehemmiyet, kıymet ve yaklaşım olgularının bir araya gelmiş şekli olarak tanımlanmaktadır.

Kültürümüzde konuk misafir etmek, misafire verilen kıymet ve ona yüklenen mana oldukça mühimdir. Zorlu yaşam şartları karşısında kişilerin konukseverlikleri yardımıyla hayatları kolay hale gelir, ikili ilişkileri gelişir ve kendilerini yaşanılacak ve karşılaşılabilinecek tüm sorunlarına karşı güvende hissederler.

TÜRK HALKINDA MİSAFİRPERVERLİK Türk halkının temel değerlerinden biriside misafirperverliktir. Misafirperverlik; konuğa verilen önem, değer ve yaklaşımdır. Türkler de misafir ağırlamak, misafire verilen değer ve ona yüklenen anlam oldukça önemlidir. Zorlu hayat koşulları karşısında insanların misafirperverlikleri sayesinde yaşamları kolaylaşır, ilişkileri gelişir ve kendilerini güvende hissederler.

Bazı yörelerde, “Şöhret için keskin kılıç ve kırk sofra gerekir” denir Bazı yörelerde, “Şöhret için keskin kılıç ve kırk sofra gerekir” denir. Toplumda kabul görmenin bir yoludur misafirperverlik. Milletimiz misafir ağırlarken her şeyin eksiksiz olmasını ister. Hizmette kusur asla affedilmez. Aksi bir durumda mahcup olacaklarını düşünürler. Her evin mutlaka bir misafir odası vardır ve sürekli olarak hizmete hazırdır. Misafir her zaman el üstünde tutulur. Odaya girdiği zaman büyük küçük herkes ayağa kalkar. Evin büyüğü, misafire oturması teklifinde bulunur, o da karşısındaki büyük olduğu için ona oturmasını teklif eder ama bu teklif bölümünü ev sahibi kazanır.

Kültürümüzde konuklar el üstünde tutulur Kültürümüzde konuklar el üstünde tutulur. Konuk için en güzel yemekleri yapılır, en güzel oda ayırılır ve konukların her ihtiyacı karşılanır. Böylelikle konuk kendini yabancı gibi hissetmez. Bu nedenledir ki konukseverlik ülkemizin en bilinen özelliklerindendir.

Misafir oturmadan kimse oturmaz. Misafirin geleceği önceden biliniyorsa, evdeki havlular değiştirilir. Evde misafire özel saklanan terlik kapının girişinde hazır bekletilir. Yemekte günlük kullanılan çatal kaşığın yerine, hanımların özenle sakladıkları takımlar kullanılır.   Halkımız arasındaki muhabbeti, evlerimizdeki bereketi arttırmak adına misafirliğe önem vermeliyiz. Bizim tüm dünyada bilinen bu özelliğimizi her zaman korumalıyız.