Geleneksel Türk Görsel Sanatları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖRÜNTÜ VE SÜSLEMELER.
Advertisements

TÜRKÇENİN GÜCÜ.
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
ETKİLEDİK, ETKİLENDİK AMA NASIL?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
HAT SANATI Mustafa Süreyya SEZGİN.
SÜLEYMAN CURA İLKÖĞRETİM OKULU
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN ÖĞELER
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
TÜRK DİLİNİN TARİHİ GELİŞİMİ
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
İlk Türk Devletlerinde Sanat
TEZYİNAT ÖRNEKLERİ.
CUMHURİYET DÖNEMİ EĞİTİM ANLAYIŞI
YANSIMADA ŞEKİL İLE GÖRÜNTÜSÜNÜN SİMETRİ DOĞRUSUNA UZAKLIKLARI
GELENEKSEL SANATLAR.
Sunum: Ahmet YORDAM Bursa-Mustafakemalpaşa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni.
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
EBRU / ÂB RÛ / EBRÎ BOGATUR.
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
ATATÜRK İNKILAPLARI.
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI.
KÜTÜPHANE VE İLGİ ALANI
TOKİ ŞEHİT SÜLEYMAN YILMAZ ANADOLU LİSESİ (KUNST HAT KEINE GRENZEN – SANATIN SINIRI YOK)
Öğretmenler Günü.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli yeri olan, 19. yüzyılbaşında kurulmuş, yamaçlara.
Türklerin İslam Medeniyetine Katkıları
DOĞAN KUBAN MELİS AKAYDIN
GENEL KÜLTÜR YILINDA 117 ÜLKE ARASINDA PARA BİRİMİ DEĞERİ EN DÜŞÜK ÜLKE OLARAK GUINNES REKORLAR KİTABINA GİREN ÜLKE HANGİSİDİR?
ADIM ADIM TÜRKİYE GÜZEL TÜRKİYE’M-2.
Mehtap İŞMARCI Görsel Sanatlar Öğretmeni
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
Romen Rakamları Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ.
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
Burak ÜNSAL Tarih Öğretmeni
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
Geçmişten geleceğe.
DERS İŞLENİŞ ÖRNEĞİ 5 E MODELİ
Etnoğrafya Müzesini Geziyoruz
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
CUMHURİYET ÖNCESİ GRAFİK SANATI GELİŞİMİ
T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ DERS PLANI III.HAFTA DERS SUNUMU HAZIRLAYAN YASİN KILIÇ.
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Harf İnkılabı
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
Müzik Nedir?.
CAĞDAŞ TÜRK RESMİ.
Cumhuriyet Bayramınız
Türkçe yazı çeşitleri.
EBRU SANATI.
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
Dönemin padişahı 3. Ahmet, sadrazamı ise Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’dır ile 1730 tarihleri arasında geçen süreye Osmanlı’ da ” Lale Devri” olarak.
ON YEDİNCİ YÜZYILDAN GÜNÜMÜZE TEZHİP SANATI VE GELİŞİMİ
Resimle İlgili Meslekler
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Osmanlı Tarihçiliğine ve Tarih Kaynaklarına Genel Bir Bakış
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
Anadolu Türk kültürünün yüzlerce yıllık mirası 1930 yılından beri faaliyet gösteren Etnografya Müzesi'nde, Türk Sanatının Selçuklu Devrinden günümüze.
 Osmanlı'da Güzel Sanatlar  -Osmanlı Devleti'nde mimari en gelişmiş sanat dalıdır. Kuruluş döneminde Selçuklu ve Bizans etkisi vardır. Bursa'da Ulu.
GAZİANTEP KÜLTÜRÜ VE TIP EĞİTİMİ
Ebru sanatı görsel açıdan şölen haline gelen çok renkli ve kıymetli bir sanattır. Suyun üzerinde renk verme çalışmalarıyla yapılan süsleme sanatı olan.
Sunum transkripti:

Geleneksel Türk Görsel Sanatları

EBRU (Water Marbling) Ebru, özel bir suyun üzerine çeşitli renklerdeki boyaların belli teknikler kullanılarak dağıtılması ile yapılan geleneksel bir süsleme sanatıdır.

EBRU (Water Marbling) Ebru sanatının kökeni ve tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte Türkiye’deki en eski ebru örnekleri 1539 yılına ait olup Topkapı Sarayı’nda bulunmaktadır.

EBRU (Water Marbling) Ebru’nun çeşitli türleri vardır. Bunlardan bazıları: Battal Ebru Sal Ebru Gel-git Ebru Taraklı Ebru

Tezhib (illumination and gilding) Eski bir süsleme sanatıdır. Ana maddesi altın olmakla birlikte günümüzde boya ile de yapılmaktadır.

Tezhib (illumination and gilding) Osmanlı döneminde padişahlara ve devlet büyüklerine sunulan özel kitapların sayfaları tezhiplenirdi.

Tezhib (illumination and gilding) Türk tezhip sanatının tarihi Anadolu Selçuklularına dayanır. En eski tezhip örneği Topkapı Sarayı Kütüphanesinde bulunan 1131 tarihli bir Kur’an sayfasıdır.

HAT (Calligraphy) Hat sanatı Arap harfleri kullanarak oluşturulan güzel yazı sanatıdır. Türklerin hat sanatındaki eserleri Osmanlı zamanında en parlak dönemini yaşamış ve zirveye ulaşmıştır.

HAT (Calligraphy) Hat sanatıyla uğraşan kişiye hattat adı verilir. 1928 yılında Latin alfabesinin kabulüyle bu sanat dalı yaygınlığını yitirmiştir.

HAT (Calligraphy) Günümüzde bazı hattatlar Latin hattı adı altında bu sanatı Latin harflerine uygulamaktadır.