Windows Server 2012 R2 FILE SERVER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ses Kayıt Sistemi.
Advertisements

WEB TASARIM Temel Kavramlar.
Bilgisayar Ağlarına Giriş
WEB SERVİCE İDRİS YÜRÜK MAHMUT KAYA.
Ardesenmyo.wordpress.com.
HTTP’yi (istemci tarafı) kendi kendinize deneyin
Web Host Manager (WHM) Nedir Ne İşe Yarar ?
Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
Bilgisayar Ağlarına Giriş
Proxy-DNS Nedir?.
CEIT 253 BİLGİSAYAR DONANIM DOSYA SİSTEMLERİ.
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
Depolama Alan Ağları – SAN Ağa Bağlı Depolama - NAS
Bölüm 1 Ağlar ve Verİ İletİşİmİ
Management Studio Kullanımı
BİLGİSAYAR AĞLARI.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
WINDOWS NT GENEL YAPISI
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
TCP/IP Sorun Çözme ve Ağ Komutları
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
DENETİM MASASI ÖĞELERİ
Bilgisayar Ağlarına Giriş. Tarihsel Gelişim Main- frame OS yoktu Batch Systems (Toplu İşlem) Birden fazla işin arka arkaya çalıştırılması.
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Bilgisayar Ağları İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir.
Bulut Bilişim Bulut bilişim veya işlevsel anlamıyla çevrim içi bilgi dağıtımı; bilişim aygıtları arasında ortak bilgi paylaşımını sağlayan hizmetlere.
BTÖ 306 Bilgisayar Ağlarına Giriş Dr. Şirin Karadeniz Çelebi Uluyol.
TCP/IP Sorun Çözme ve Ağ Komutları
Ağlar ve Veri İletişimi
Bilgisayar Ağlarına Giriş
BULUTBİLİŞİM.
WİNDOWS SERVER 2003’te KULLANICI VE GRUP HESAPLARI.
BTÖ 306 Bilgisayar Ağlarına Giriş. BTÖ 306 Tarihsel Gelişim Main- frame OS yoktu Batch Systems (Toplu İşlem) Birden fazla işin arka.
Bilgisayar Bileşenleri
UNV13107 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Veri tabanı Bilgisayar ortamında saklanan düzenli verilerdir. Bilgisayar ve ağ ortamındaki bilginin temel.
Dosya sistemi, bilgisayarın sabit disk üzerindeki verileri düzenlemek için kullandığı temel yapıdır. Disk depolamanın temel birimidir. Disklerin kullanılabilmesi.
Akıllı İstemcileri Geliştirmek ve Dağıtmak
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) Her kurum için, vermekte olduğu hizmeti herhangi bir nedenden dolayı veremez duruma.
Virtual Machine Manager 2008 R2 Muammer Benzeş MVP (IIS)
Bilgisayar Ağı (Network) ? ? ? ?
SUNUM KONU BAŞLIKLARI->
E-YEDEKLEMELİ SAKLAMA. E-Yedeklemeli Saklama E-Faturalarınız ve e-arşiv faturalarınız EDM e-fatura sistemine kaydolmanız ile beraber sistem üzerinden.
Bilgi İşlem Organizasyonu Güz Dönemi Server Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar – Burak Eray KAYIŞ.
GÖZDEHAN ÖZTÜRK  Sunucu (Server), herhangi bir ağ üzerinde bir programı veya bir bilgiyi farklı kullanıcılara/sistemlere paylaştıran/dağıtan.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ Fatma tekin no:
Berkay Ak STORAGE.
MUHASEBE YEDEKLEME.
Bilgisayar Ağlarına Giriş
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
BİLGİ VE AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ ÖDEVİ Ödev Konuları: 1) Dağıtık sistemler nedir avantajı nelerdir ? 2) Arp zehirlenmesi nedir? 3) Günümüzde kullanılan en güncel.
Turgutlu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı
SERVER ÇEŞİTLERİ VE ARASINDAKİ FARKLAR
MAİL SERVER Oğuz ZARCI –
Active Directory.
PROXY SERVER YASİN ÇAKIR
ACTIVE DIRECTORY.
Bilgisayar Ağlarına Giriş
YEDEKLEME NEDİR? YEDEKLEME YAZILIMLARI NELERDİR?
Felaket Merkezi Berk Aydoğdu
WINDOWS Server 2008 r2 Kurulumu

Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
İstemci sunucu sistemleri ve ağlar
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

Windows Server 2012 R2 FILE SERVER

FSRM (Fıle Server RESOURCE Management) DFS (Dıstrubuted fıle system) NAMESPACE VE REPLICATION OFFLINE CACHING VE FOLDER

File Server Nedir ? Windows Server 2008’den bu yana hayatımızda olan File Server Rolü, Windows Server 2016 ile yine devam etmekte. Ortamlarımızda kullanıcılarımıza paylaşım kotaları atamak, gereksiz içeriklerin bu alanlara kopyalanmasını engellemek veya sadece izin verilen içerikleri eklemek, raporlar almak, buradaki ihlal durumlarında olay günlüğünde durum görmek, durumlarla ilgili mail almak için biçilmiş kaftan.

Avantajları Şirket dosyalarımızın tek elden yönetimini, muhafaza edilmesini sağlamak. Dataların farklı bilgisayarlarda bulunmasını engelleyerek, bir bilgisayar donanımsal bir hata ile hata duruma düşmüş olsa dahi içinde bir bilgi olmadığı için bizim için sadece bir kutu dan farksızdır. Daha önceden belirlemiş olduğumuz kurallar ile kullanıcılarımızın bu datalarının barınmış oldukları yerde her hangi bir özel dosyasının olmadığını bilmemiz, yedekleme zamanlarında gereksiz bir bilginin yedeğini alarak hem zamanımızı hemde yedekleme ünitemizin gereksiz yere dolmadığını bilmemiz bizim için bir güvence olacaktır.

DISTRUBUTED FILE SYSTEM Distributed File System (DFS), network ortamında çalışan sunucular arasındaki dosya alışverişinin, senkronizasyonunu sağlayan bir çoğaltma alt yapısı olarak karşımıza çıkmakta. DFS, sunucular arasındaki dosyaların uzak lokasyon üzerinden sıkıştırılması işleminde RDC algoritmasını kullanmakta. RDC algoritma özelliği ile beraber, klasör içerisindeki verilerde herhangi bir değişiklik olması durumunda, klasör içerisindeki bütün verilerin kopyalanması yerine, sadece ilgili klasör içerisindeki verilerde meydana gelen değişiklikler diğer sunucu üzerine kopyalanmakta.

OFFLINE CACHING VE FOLDERS Çevrimdışı klasörler(Offline Folders), dosyalara sürekli olarak hem çevrim içi (online) hem de çevrim dışı (offline) olarak erişimi sağlayan bir döküman yönetim özelliğidir. İstemcilerin ağ bağlantısı kesildiğinde, istemcinin yerel bilgisayarın önbellek (local cache) alanına  indirilen herşey, çevrimdışı yani şirket dışında iken de kullanılabilir olacak.Böylece kullanıcılar sanki ağ ortamında çevrim içi (online) gibi çalışmaya devam ederler.

OFFLINE CACHING AVANTAJLARI Otomatik senkronizasyon Yedekleme avantajları Performans avantajları

Yararlı Linkler Ve Kaynaklar http://whitehatsme.com/benefits-using-file-server-businesses http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2017/05/07/windows-server-2016-file- server-resource-manager-genel-yapilandirma.aspx http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2014/01/26/windows-server-2012-r2-dfs- kurulumu-ve-ilk-ayarlari.aspx http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2014/04/21/server-2012-distributed-file- system-dfs-replikasyon.aspx http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2014/09/21/windows-server-2012-r2-ile- dosya-sunucularinda-offline-caching-ve-offline-folder-uygulamalari.aspx