Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAİL SERVER Oğuz ZARCI – 1141602906.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAİL SERVER Oğuz ZARCI – 1141602906."— Sunum transkripti:

1 MAİL SERVER Oğuz ZARCI –

2 Nedir ? Özet olarak ; bir internet ağı üzerinden başka bir bilgisayara resim,video ve mesaj gibi dataları göndermenin yoludur.

3 Gönderilirken gönderilirken TCP/IP protokolü kullanırken paketler halinde gönderilir. Paketler gideceği adresin adresini taşır ve gideceği yere ulaştığında bu paketler açılarak birleştirilir. Alıcı böylelikle gelen mesajı okumuş olur.

4 Gönderilirken içinde kullanılan “ekler” için; MIME(Multipurpose Internet Mail Extensions) standardı kullanılır. Sayısal şifreleme ve güvenlik için ise S/MIME standardı kullanılır.

5 Mail Server Dünya genelinde kullanımı arttıkça trafik yoğunlaştı.Bu yoğunlaşma beraberinde güvenlik tehditlerini de tetikledi. Mail server sayesinde yollanma ve alınmasında filtreleme,anti-virüs ve anti- spam uygulamarı geliştirildi.

6 Mail Server Mail server 3 ana protokol üzerinden hizmet vermektedir.Bunlar; SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) POP3 (Post Office Protokol 3 – Postane Protokolü 3) IMAP:  (Internet Message Access Protocol

7 SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)
E-posta göndermek için sunucu ile istemci arasındaki iletişimi sağlayan protokoldür. Sadece e-posta göndermek için kullanılan bu protokolde, e-posta göndermek isteyen istemcinin bilgisayarı SMTP sunucusuna bağlanarak gerekli kimlik bilgilerini gönderir. Sunucunun onay vermesi halinde gerekli e-postayı sunucuya iletir ve bağlantıyı sonlandırır.Örnek olarak Outlook bu servisi kullanır.

8 POP3 (Post Office Protokol 3)
Bu protokol karşı sunucudan e-postaları indirmek için kullanılır. E-posta indirme işlemi TCP/IP bağlantısı üzerinden gerçekleşmektedir.   POP3, posta kutularına erişimi ve basit indirme- silme gereksinimlerini karşılar. POP3 kullanan e- posta alıcıları (Örn:Outlook) sunucuya bağlanır, tüm mesajları alır, bu mesajları kullanıcının bilgisayarında yeni mesaj olarak saklar ve sunucudan siler ardından da bağlantıyı keser.

9 IMAP: (Internet Message Access Protocol)
Diğer protokollerden farklı olarak sunucu ile eş zamanlı çalışır. POP3 servisi üzerinden kurulmuş e- posta hesaplarında Web Mail ya da program üzerinde değiştirilen, klasöre taşınan ya da silinen e-postalar eşlenmezken, IMAP kullanılan bir e- postayı Outlook üzerinden sildiğinizde Web Mail üzerinden de bu değişiklik anlık olarak gerçekleştirmektedir. Web Mail üzerinden de silinen bir e-posta Outlook’tan anlık olarak silinmektedir.

10 Yararlanılan Kaynaklar


"MAİL SERVER Oğuz ZARCI – 1141602906." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları