Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Berkay Ak 1131602084 STORAGE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Berkay Ak 1131602084 STORAGE."— Sunum transkripti:

1 Berkay Ak STORAGE

2 Storage Nedir? Storage, elimizdeki verilerin saklanması ve korunmasını sağlayan teknolojiler bütünüdür. Storage veri kayıplarını önler, veriye hızlı ve pratik erişim imkanı verir.

3 Storage Kullanım Amacı
Ek depo alanı sağlaması Esnek yapı ve kolay kurulum Bilgileri kolay organize edebilir ve daha az karmaşık olması Veri kaybının önlenmesi

4 Storage Çeşitleri NAS(Network Attached Storage)
DAS(Direct Attached Storage) Shared DAS SAN(Storage Area Network)

5 NAS(Network Attached Storage)
Ağa bağlı depolama ünitesidir. Üzerinde bir ağ bağlantısı bulunur ve ağ bağlantısı sağlanır. Genelde linux tabanlı bir işletim sistemi kurulu olmaktadır. IP adresi ile bu cihazdaki verilere aynı ağdaki diğer cihazlarla erişmek mümkündür.

6 DAS(Direct Attached Storage)
Sadece bir sunucuya bağlanabilen depolama ünitesidir. Sunucuya bakıldığı zaman harddisk olarak gözükür ve sunucu erişilebilir olduğu durumda bu ünitedeki verilere erişilebilir. Bir DAS yalnız bir sunucuya bağlı olabilir.

7 Shared DAS Shared DAS’ın DAS’tan farkı birden fazla sunucuya bağlanabiliyor olmasıdır. Diğer özellikleri normal DAS üniteleri ile aynıdır.

8 SAN(Storage Area Network)
Özel olarak yapılandırılmış LAN veya WAN networkler için depolama birimidir. Sunucuları depolama birimlerine, depolama birimlerini birbirlerine ve sunucuları birbirine bağlamaktadır. DAS Teknolojisine göre avantajı Tape Backup üniteleri bağlanabilmekte, çoklu server yapısını desteklemekte ve performansının daha iyi olmasıdır.

9 Büyük ağ kullanıcıları için daha uygun bir yapıdır.
Sunucular ve depolama araçları arasında yüksek hızdaki veri transferi 3 yolla gerçekleşmetedir.

10 Sunucudan Depoya: Depolama araçları etkileşimi için en çok kullanılan modeldir. Bu modelin kullanım avantajı, aynı depo aracının birden fazla sunucu tarafından seri veya eş zamanlı olarak kullanılmasıdır. Sunucudan Sunucuya: Bu model depolama alan ağının sunucular arasındaki yüksek hızlı ve yüksek hacimli iletişimi sağlamak amaçlı kullanılmasını öngören bir modeldir. Depodan Depoya: Bu model herhangi bir sunucu müdahalesi gerekmeksizin depolar arasında veri alışverişinin yapılmasını öngörmektedir. Bu sayede uygulama işleme gibi aktiviteler için kullanılan sunucu işlemci döngüleri boşaltılmış olacaktır.

11 Kaynakça


"Berkay Ak 1131602084 STORAGE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları