ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
1 M & M MÜŞAVİRLİK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ TANITIM SUNUMU ADRES: Ziyabey Cad. 5. Sokak.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Prof. Dr. İnayet Aydın Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
U Ş AK FAT İ H ORTAOKULU MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K KURULU.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL YARDIM VE KURTARMA HİZMETLERİ (112) AMBULANS EKİPLERİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELİNİN İŞ DOYUMLARININ VE ETKİLEYEN ETMENLERİN.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
TÜRKİYE’DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
Bu nedenle kızlar çareyi, dikkatleri üzerlerine çekecek davranışlardan, soru sormaktan, tartışmalardan, karar verme süreçlerine katılımdan kaçınmakta bulurlar.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Kişisel-Sosyal Rehberlik
İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün.
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
HAYAT BİLGİSİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
ERGEN AİLE İLİŞKİLERİ.
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
İLETİŞİM.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Aile Atölyeleri Projesi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Türkiye’de ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
Evlilik ve Aile Danışması
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
MİLLİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ YETİŞTİRMEK
ZEE ZİHİN ENGELLİLERE BECERİ VE KAVRAM ÖĞRETİMİ
Eğitim; bireyin davranışlarında, kendi yaşantısı yoluyla,
Sağlık Bilimleri Fakültesi
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
Dr. İLKER YAKIN & Dr. HASAN TINMAZ
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DEĞERLENDİRME
Okul Öncesi Eğitim.
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Rastgele Nesneler Dersi
AİLE TUTUMLARI.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 1
KİŞİSEL REHBERLİK.
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
Veri ve Türleri Araştırma amacına uygun gözlenen ve kaydedilen değişken ya da değişkenlere veri denir. Olgusal Veriler Yargısal Veriler.
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
ÖZEL DURUMLARDA( HASTALIK-KAZA) PSİKOLOJİK DESTEK
İKNA EDİCİ İLETİŞİM.
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ Sevgi Evleri Ozan SELCİK Büşra KARA Burcu DİLLİ

TARİHÇE 1 EKİM 2009 TARİHİNDEN SONRA…  Ülkemiz genelinde planlanan bir proje ile SHÇEK’ de Sevgi Evlerine geçilme çalışmaları başlatılmış. Bu bağlamda 2006 yılında Genel Müdürlüğümüz Tarafından Pursaklar Saray Beldesinde Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası projelendirilip ihalesi aynı yılda verilmiş inşaat çalışmaları TOKİ tarafından başlatılmıştır. 7-12 yaş grubu 45 dublex 0-6 yaş grubu için 15 tek katlı ev olmak üzere Ankara Sevgi Evleri Temmuz 2009 Tarihinde bitirilmiş ve geçici kabulü ilgililerce sağlanmıştır. 1 Ekim 2009 tarihinde ise Keçiören Atatürk Çocuk Yuvasındaki 3-12 yaş grubu çocuklarımız Ankara Sevgi Evlerinde yeni mekanlarına nakledilmişlerdir.

Türkiye genelinde 35 ilde 235 villa tipi sevgi evi bulunmaktadır. 96sının yapımı devam etmektedir 4bin500çocuk Sevgi Evlerinde kalmaktadır.

Sevgi evleri nedir ? Toplu bakım hizmeti verilen kuruluş binalarından farklı olarak, Aile ortamına benzer yapı ve ilişki sisteminde, Ev tipi binalardan oluşan, Çocuk yuvaları ile yetiştirme yurtlarını ifade etmektedir. Sevgi evleri bir hizmet modeli değişikliği olmayıp Kuruluşların fiziksel mekan olarak değişikliğidir. Sevgi evlerinin ayrı bir mevzuatı bulunmayıp Çocuk yuvaları ve Yetiştirme yurtları mevzuatına göre hizmetleri yürütülmektedir. 

Sevgi evlerinde kaç çocuğun bakımı sağlanmaktadır ? Sevgi evlerinde 10-12 çocuğun bakımı sağlanmaktadır.

Sevgi evlerinin amacı nedir? İlde farklı yaş gruplarına ayrı ayrı binalarda hizmet veren kuruluşların tek çatı altında birleştirilmesi Ayrı kuruluşlarda bulunan kardeşlerin mümkün olduğunca bir araya getirilmesi Böylece kardeş bağlarının kuvvetlendirilmesi, Çocukların yaşı büyüdükçe kuruluş değiştirmeden Korunma/bakım tedbir kararı kaldırılıncaya kadar aynı kuruluşta kalmasının sağlanması, Çeşitli travma ve örselenmişlikle gelen çocukların sağlıklı bir birey olarak toplumla bütünleşmesi amaçlanmaktadır.

Sevgi evleri niçin tercih edilmektedir ? Bakanlığımızın çocuklara yönelik temel hizmet politikası öncelikli olarak çocukların aile odaklı hizmet modellerinde yararlandırılmasıdır. Aile odaklı hizmet modellerinden yararlanamayan ve kuruluş bakımına ihtiyaç duyan çocukların da Aile modeline benzer bir ortamda yetiştirilerek, Çocuğa temel güven duygusunun kazandırılması ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda koğuş tipi kuruluşlar kapatılarak Çocukların Sevgi Evlerinde bakımlarının sağlanması tercih edilmektedir.

Sevgi Evlerinin Çocuklar Açısından Olumlu Yönleri Nelerdir? Çocukların temel gereksinimleri daha sıcak ve samimi bir ortamda karşılanmaktadır.  Çocuklar aile ortamına benzer yapılar ve ilişki sistemi içinde yetiştirildiğinden aynı evdeki diğer çocuklar ile kardeş ilişkisi içerisinde ve sorumlu bakım elemanı ile daha sıcak iletişim halinde paylaşımda bulunmaktadır. Çocuklarla iletişim daha sıcak olduğundan ve az sayıda personel ile karşılaştığından sağlam ve tutarlı davranış özelliği ile olası kişilik ve davranış bozuklukları en aza indirilmektedir. Çocuklar temel güven duygusunu kazanmaktadır. Çocuklar ev hayatını öğrenerek büyümekte mutfakta yemek pişirebilmekte, dolabını kendisi yerleştirip, acıktığında dolaptan yiyecek alabilme imkânı olduğundan ev ortamına yakın yetişmekte ve hayata kolay hazırlanmaktadır. Personelin izlenmesi ve hizmet içi eğitimlerin uygulanması daha kolay olmakta çocuklara yönelik personelden kaynaklı sorunlar ve ihtiyaçlar daha hızlı tespit edilebilmekte sağlıklı çözümler üretilebilmektedir. Çocuğa küçük birimler halinde yaşamasının sonucunda kazandırılan olumlu tutum ve davranışlar toplum tarafından kabul edici bir tutum ile karşılanmalarına yol açmaktadır.

Dinlediğiniz için teşekkürler...