Petrodollar Oyunu. - US Dolar’ın düşüşü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Petrodollar Petrodollar Oyunu. - US Dolar ’ın düşüşü.
Advertisements

ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI [100. Yıl] ERTUĞRUL GAZİ İMKB MESLEKİ VE TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ.
D A D A I Z M.
AVRO BÖLGESİ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
VEREM NEDİR? NASIL BULAŞIR? KORUNMA YOLLARI NELERDİR? HAZIRLAYAN : FATMA SALDUZ.
Dünya Ekonomik Buhranı, Amerika’da 1929’da New York Borsasının çöküşü ile başlayan ve etkileri on yıl boyunca dünyada devam eden ekonomik krizdir. Dünya.
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
YUNUSELİ HACI NACİYE KANALICI İLKÖĞRETİM OKULU
Tarihin En Büyük 10 Devleti
Bunu,bu ülkenin her vatandaşı DİKKATLE OKUMALI. VERGİDE BAGIŞ SİSTEMİ SADAKA VE FİTRE DİYEREK ÜLKEMİZ NASIL SOYULUYOR?
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
Hazırlayan:Yasin Tantürk,Alaattin Dalkıran
Osman Gazi'nin Hayatı ARDA KIRTASİYE.
TÜRKİYE SELÇUKLU DEVLETİ’NİN KURULUŞ DÖNEMİ. Süleyman Şah Dönemi ( ): Türkiye Selçuklu Devleti’nin kurucusu Süleyman Şah’tır. Süleyman Şah,
ACELE KARAR VERMEYİN S.S..
Biraz Sonra Göreceğiniz Resimler 10 Kasım saat 09:05’te çekilmiştir…
Sayfalar için ENTER tuşuna basın veya tıklayın MUTLULUK ELİNDEKİ SAHİP OLDUĞUN DEĞERLERLE HAYALLERİNİN ÇAKIŞMASIDIR. EĞER MUTSUZSAN, EMİN OL Kİ; ELİNDEKİ.
Matta'nın asıl adı Levi idi önce GÜMRÜKÇÜ idi insanlar onlardan nefret etti, çünkü kendi halkını Romalılara satardı İsa onu çağırdı, öğrencisi olsun (skandal)
YÖNLENDİRME. Yönlendirme ● Statik ● Dinamik ● Kaynakta yönlendirme ● Hop by hop yönlendirme.
1. Aşağıdakilerin hangisinde yanıt cümlesi, dönüşlülük zamiridir? A) Hangilerinin durumu iyi? Bazılarının. B) Kimin saçları daha uzun? Bunun. C) Kaçının.
F İ NLAND İ YA EG İ T İ M S İ STEM İ Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya’da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders yapıyor,
İran ile birlikte Mısır ve Suriye’de de faaliyet gösteren Haşhaşiler, dinî tarikat ve aynı zamanda siyasi hedefleri olan bir terör örgütü gibi hareket.
PARA VE BANKACILIK.
Walmart ? Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik Devletleri'nin.
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
Betül GÜLER
Makro İktisat.
Bir savaşı oluşturan şey nedir?
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
10.OLİGOPOL PİYASASI.
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
Uluslararası Pazarlama Araştırması
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
Bandırma Vapuru.
Torrey Canyon ton petrol taşıma kapasitesine sahip olan bir süper tankerdi. 1967'de İngiltere sahilinde batması sonucu büyük deniz kirliliğine.
AZE216 KÜÇÜK ADIMLAR ERKEN EĞİTİM PROGRAMI
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
İmg 7 -içgörü.
PEPE’NİN HİKAYESİ.
ECON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT
Spiritüellik.
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
Arkadaki İkiz Kulelere terörist saldırı : “2.863 insan öldü”
11.OLİGOPOL PİYASASI.
Çocuk şiddeti bir İMDAT ÇIĞLIĞI olarak karşımızdadır ve toplumsal hastalığın belirtisi olan bir yüksek ateştir. Şiddet uygulayan çocukların da “çaresizlik.
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
Mal ve Hizmetler İçin Ürün Planlamanın Unsurları
Bir savaşı oluşturan şey nedir?
Futbol Yetenek Avcısı AOFScout.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Aylık Ton Regenere Elyaf Aylık Ton Regenere Open End İplik
Hz. Muhammed’in Sözleri
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
KELİME TÜRLERİ FİİLLER.
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8
Ders 12 Defansif Oyun.
Güdücülerin işine 3 bakış
Yüzde Problemleri Ve Çözümleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SÖYLEŞİ Yazıyı Derleyen : Ahmet Yıldırım Resim Seçici ve
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
2018’de Türkiye’nin Güvenlik Alanındaki Risk ve Tehdit Öncelikleri
Maç Sonucunun Belirlenmesi
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
ПРИЛОЗИ.
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

Petrodollar Oyunu. - US Dolar’ın düşüşü

PETRODOLAR MÜCADELESİ PETROL, IRAK VE DOLARIN GELECEĞİ Halk, Irak savaşının ve İran’a karşı ABD’nin savaş tehdidinin gerçek sebebini anlamıyor. Bu, yoketme, terörizm veya petrol davası değil. PETRODOLAR MÜCADELESİ Bunların hepsi, yakın geçmişteki, dünyanın en büyük dolandırıcılığı, AMERİKAN Petrodolar Oyunu’nun desteklenmesi içindir.

1971 yılında AMERİKA, hazinede mevcut altınla karşılayacağı değerden çok daha fazla kağıt para bastı ve harcadı.

Birkaç yıl sonra, Fransa, elindeki kağıt dolarların karşılığının altınla ödenmesini talep etti. Fakat ABD, halihazırda, karşılıksız bastığı ve dünyanın hertarafında harcadığı dolarlar için elinde yeteri kadar altını olmadığından ve böylece hileli iflas fiilinde bulunduğundan tekifi reddetti,

Böylece AMERİKA Suudilere gitti ve OPEC ile, tüm Petrol satışlarını ABD doları ile yapacağı anlaşmasını yaptı .

Bu noktada, petrol alacak her devletin, öncelikle elinde ABD dolar bulundurması gerekecekti, ki bu, mal ve hizmetlerin Amerikanın henüz bastığı dolarlarla, değiş tokuş edileceklerini ifade ediyordu, Bu petrol nereye gidiyor

BEDAVA OLAN KARA Bu petrol nereye gidiyor Amerikalılar kendi petrollerini, bu dolarları basarak tam anlamiyle bedavaya getiriyorlardı. Amerikalılar için, dünyanın geri kalanının hesabına, nihai beleş yemek .

Mamafih, Amerikalıların OPEC ile yapmış olduğu ballı anlaşmaya uymayan Saddam Hüsseyin, Irak petolünü direkt olarak Euro ile satmaya başlayınca, oyun çözülmeye başladı.. Öyleyse Saddam Durdurulmalıydı. Nasıl? Bu petrol nereye gidiyor

ABD, bir savaş bahanesi tezgahladı (ikiz kulelerin bombalanması hikayesi) ve Irak’a saldırdı ve yaptığı ilk iş petrol satışlarını dolara bağlamak oldu. Kur krizi o anlık önlendi. Bu, 2819 ölü amerikalı için hatıra mıdır?

Ve, hayatı ve “rejim değişikliği” için bir çok defa suikast teşebbüsü yapılmış (CIA tarafından yapıldığı anlaşılan), Hugo Chavez, (Venezuela Cumhurbaşkanı) da Venezuela petrolunu dolardan başka para birimi ile satmaya başladı. Petrodolar kedisi çuvaldan çıktı.

VAROŞUN SONU Petrol tüketimi ve Amerikan Hayalinin Çöküşü İran Cumhurbaşkanı (Ahmedinejad), bütün bunları gözleyerek, arı kovanına çomak sokmaya karar verdi ve aynı şeyi yaptı – petrolu US dolardan BAŞKA her para birimiyle sattı.

OPEC ŞEREF LİSTESİ BAŞKAN BUSH KENDİ HALKININ ALTIN OYDUĞU İÇİN Üçkağıtçılık Amerikalılar için bir sona geliyor. Dünya devletleri ellerinde bulundurdukları US dolar yerine kendi milli paraları ile petrol satın alabileceklerini anlarken, daha çok OPEC devleti doları terkedecek. OPEC ŞEREF LİSTESİ BAŞKAN BUSH KENDİ HALKININ ALTIN OYDUĞU İÇİN OPEC YILIN ADAMI adamımız

Bu petrol nereye gidiyor BEDAVA OLAN KARA Amerikalılar için en kötü şey, en sonunda kendi petrollerini, sadece kağıt para basarak elde etme yerine, Euro veya Ruble ile satın almak mecburiyetinde kalacaklarıdır.

Bekle ve Gör… Sadece birkaç ay/yıl ileride. Bu, ABD ordusunu fonlamanın ve ABD ekonomisinin yıkımının yani Amerikan İmparatorluğunun sonu olacaktır. Büyük oyun bir sona geliyor ve ABD’nin bunun için yapacağı fazla bir şey yok, diğer bir dünya savaşını başlatmaktan başka!!! Bekle ve Gör… Sadece birkaç ay/yıl ileride. Orijinalinden Çeviren ; maktaş