BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilişim Teknolojileri Alanı
Advertisements

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
DONANIM VE YAZILIM.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
TEMEL İŞLEVLERİNE GÖRE REHBERLİK
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
Program Tasarım Modelleri
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
DAL TANITIMI Elektrik Elektronik Teknolojileri (EET) Alanı Dalları
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
MEHMET SALİH BAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DAL SEÇİMİ (10. sınıftan, 11.sınıfa geçen öğrenciler için)
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
ILGAZ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
İMKANLARIMIZ Okulumuzda 9 derslik, 235 aktif öğrenci vardır.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
7.SINIFLAR TEKNOLOJİ TASARIM
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Dersin içeriğinin ve kaynaklarının tanıtılması
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
PROBLEM ÇÖZME VE ALGORİTMALAR
Yazılım Mühendisliği Ders 1: Giriş.
Eğitsel Rehberlik.
Arduino ile Köprülü Vinç Kablosuz Kontrolü
Dr. İLKER YAKIN & Dr. HASAN TINMAZ
Üst Düzey Zihinsel Özelliklerin Ölçülmesi
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Disiplin Sınıfta öğrenmeyi kolaylaştırıcı ortam oluşturulması için gerçekleştirilen işlemlerdir.
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
Akreditasyon ve Yeterlilikler Çerçevesinde
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Elektronik Mühendisliği Tanıtımı
Doğrusal Mantık Yapısı İle Problem Çözme
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Bilgi Teknolojileri Hafta 01
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ SUNUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Hata ayıklama da denilen programlama hatalarını bulma ve düzelme işlemine ne denir? a) Veri b) Yazılım c) Bug d) Debugging e) Donanım.
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Sunum transkripti:

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bilişim Teknolojileri Alanı, Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim verilen alanlardan birisidir.

Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır.

Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı altında Ağ İşletmenliği  Bilgisayar Teknik Servisi  Veri tabanı Programcılığı  Web Programcılığı 

OKULUMUZDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Meslek Lisesinde  9. sınıf dersleri tüm öğrencilerimizde ortaktır. 9. sınıfı bitirmiş öğrenciler başarı durumlarına ve tercihlerine göre Bilişim Teknolojileri Bölümüne geçebilirler

Bölümümüze ait 2 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır Bölümümüze ait 2 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Tüm bilgisayar laboratuvarlarında 15+1 olmak üzere toplam 32 adet bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuvarımızda network alt yapısı kurulu olup internet ortamına girişi sağlanmıştır. Derslerde her öğrenci bir bilgisayarda çalışabilecek durumdadır.

Alanımızda MEGEP kapsamında öğrencilerimizin tercihlerine göre; * Web Programcılığı  * Bilgisayar Teknik Servisi   dalları mevcuttur.

Alanımızda yer alan tüm dallara yönelik ortak dersler 10 Alanımızda yer alan tüm dallara yönelik ortak dersler 10. sınıfta verilmektedir. 10. sınıfta verilen Alan Ortak derslerimiz şunlardır

TOPLAM: Haftalık 20 saat Mesleki Gelişim (Haftalık 2 saat) Temel Elektronik Ve Ölçme (Haftalık 2 saat) Paket Programlar (Haftalık 2 saat) Bilişim Teknik Resmi (Haftalık 2 saat) Bilişim Teknolojilerinin Temelleri (Haftalık 4 saat) Programlama Temelleri (Haftalık 4 saat) S. Ağ Sistemleri ve Yönlendirme (Haftalık 4 saat) TOPLAM: Haftalık 20 saat

1 - MESLEKİ GELİŞİM Öğrencinin yaşam boyu kullanabileceği ve mesleki gelişmesine yararlı olabilecek; iyi ilişkiler kurabilme, öğrenmeyi öğrenme, bilgiye ulaşma, girişimcilik ve iş fikirleri üretme, işe uyum sağlama, kendini geliştirme ve problem çözme gibi bilgi ve becerilerin verildiği derstir. Bu derste öğrenciye, meslek elemanlarının sahip olması gerekli ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen temel yeterlikleri kazandırmak amaçlanmaktadır.

2 - TEMEL ELEKTRONİK VE ÖLÇME Doğru akım ve alternatif akım devreleri, temel devre uygulamaları, analog devre elemanları, temel mantık devreleri ile ilgili konularda gerekli bilgilerin verildiği derstir. Bu derste öğrenciye; temel elektronik ve ölçme ile ilgili kavramlar tanıtılarak doğru akım ve alternatif akım devreleri kurabilme, temel devre uygulamaları yapabilme, analog devre elemanları ile elektronik devreler kurabilme ve mantıksal devre elemanları ile temel mantık devrelerini kurma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.

Temel Elektronik Ölçme ve Devamındaki Derslerden Uygulamalar

Cep Telefonu Uygulaması ile Kontrol Edilebilen Araba

Engel Sensörlü Araba

Kayan Yazılı Led Tabela

3 - PROGRAMLAMA TEMELLERİ Programlamanın temeli olan kodlama öncesi hazırlık, basit kodlar, kontrol deyimleri ve alt programlarla ile ilgili konularda gerekli bilgilerin verildiği derstir. Bu ders ile öğrenciye; programlama ile ilgili temel kavramları tanıyarak kodlama öncesi hazırlıkları yapabilme, basit kodlar yazabilme, kontrol deyimlerini kullanabilme ve alt programlarla çalışma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Programlama Temelleri ve Devamındaki Derslerden Uygulamalar

PİZZA SİPARİŞ PROGRAMI

BİLGİ YARIŞMASI PROGRAMI

AT YARIŞI PROGRAMI

4 – PAKET PROGRAMLAR Temel ofis yazılımlarının, internet ve e-posta yönetim yazılımlarının kullanımı ile ilgili konularda gerekli bilgilerin verildiği derstir. Bu derste öğrenciye; temel ofis yazılımlarından kelime işlem, elektronik hesaplama, sunu hazırlama uygulamalarını, internet ve e-posta yönetim yazılımlarını etkin kullanma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.

Paket Programlar Dersin Hazırlanmış Gelir – Gider Programı

BİLİŞİM TEKNİK RESMİ Temel teknik resim ve alana ait mesleki çizimler ile ilgili konularda gerekli bilgilerin verildiği derstir. Bu derste öğrenciye, teknik resim ve alana ait mesleki çizimler ile ilgili kavramlar tanıtılarak temel geometrik çizimler ve uygulamalar yapabilme, iz düşüm ve görünüş çıkarabilme, elektrik devreleri çizebilme, elektronik devreler çizebilme ve bilişim alanında kullanılan diyagram ve şemalarını çizme yeterliklerini  kazandırmak amaçlanmaktadır.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEMELLERİ Bilişim teknolojilerinin temeli olan kavramları tanıtarak sistem montajı, işletim sistemi kurulumu işlemlerini gerçekleştirebilme ve temel ağ işlemleri ile ilgili konularda gerekli bilgilerin verildiği derstir. Bu derste öğrenciye; bilişim teknolojilerinin temelleri ile ilgili kavramlar  tanıtılarak iç donanım birimlerinin montajını yapma, dış donanım birimlerinin bağlantısını kurma, işletim sistemi kurulumunu gerçekleştirme, yönetme ve ağ kurulumu yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

S. AĞ SİSTEMLERİ VE YÖNLENDİRME Ağ sistemlerinin tasarımı, simülasyonu ve yönlendirme işlemleri ile ilgili konularda gerekli bilgilerin verildiği derstir. Bu derste öğrenciye; ağ yapısını oluşturabilme, yerel alan ağ (LAN) sistemlerini, geniş alan ağ (WAN) sistemlerini ve kablosuz ağları yönetebilme, ağ simülasyonu yapabilme, uygun ethernet standardını belirleyebilme, ağ güvenliğini sağlayabilme internet protokolünü kullanabilme, ağı alt ağlara bölebilme, ağ hizmetlerini ve yönlendiricileri yönetebilme, yönlendirme yapma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.