Projeye Mali Kaynak Sağlama

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OMÜ PROJE YÖNETİM OFİSİ
Advertisements

BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Merkezi.
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG)
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
UNI-SET Toplantı Notları
1) GENEL AMAÇLI PROJELER Doğrudan bir akademik dereceye yönelik olmayan; teknolojik, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişmeye katkıda.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
TEMEL SEVİYE GÜVENLİK BELGELENDİRMESİ v.1.0 (TSGB v.1.0) Dr. Gökhan ŞENGÜL.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik Doç.Dr. Ertuğrul GELEN.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
YENİŞEHİR EĞİTİM ÇALIŞANLARI PERFORMANS VE ÖDÜL DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ &AMAÇLARI T.C. YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Kur’an ve Tefsir Araştırmacıları Akademik Gelişim Programı
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
Engelli Amerikalılar Yasası (Americans with Disabilities Act -ADA)-(1990)
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
Bitlis Eren Üniversitesi
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
Entegre Müfredat Modeli
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri 21 Eylül 2018 Cuma.
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Poster Başlığı Birinci YAZAR Bulunduğu eğitim düzeyi (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), Lisans için bulunduğu sınıf, öğrenim gördüğü kurum, lisansüstü öğrenciler.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Oda ve Borsalar için Yurt Dışı İş Gezisi Desteği
SANAYİ DOKTORA PROGRAMI Teknoloji Transfer Ofisi
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Misyon-Vizyon Misyon Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik.
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Araştırma Destek Programları Başkanlığı
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Projeye Mali Kaynak Sağlama TÜBİTAK sunumlarından alınmıştır

TÜBİTAK ARDEB Destekleri Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri TÜBİTAK ARDEB Destekleri Genel Bakış

ARDEB Destek Programları Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri ARDEB Destek Programları • Dönemsel Başvuru Programları – 1001 - Araştırma Projelerini Destekleme Programı – 1005 – Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı – 1011 - Uluslararası Bilimsel Araştırma Projelerine Katılma Programı – 3501 - Ulusal Kariyer Genç Araştırmacı Programı • Sürekli Başvuruya Açık Programlar – 1002 - Hızlı Destek Programı – 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destek Programı • Çağrılı Başvuru Programlar – 1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı – 1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Programı

1001 - Bilimsel Araştırma Projelerini Destekleme Programı Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri 1001 - Bilimsel Araştırma Projelerini Destekleme Programı Proje Teşvik İkramiyeleri rapor sunulduktan sonra toplu olarak ödenir. Değerlendirme Süresi

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri 1011 – UBAP (Uluslararası Bilimsel Araştırma Projelerine Katılma Programı) YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR Amaç: Bilim insanlarımızın bilimsel çalışmaları için yurtdışında görevlendirilmesine destek sağlayan 2219- Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı ve ikili işbirliği anlaşmaları kapsamındaki karşılıklı ziyaret / değişim programlarına ek olarak, araştırmacılarımızın TÜBİTAK destekli projelerinde uluslararası boyutlarını zenginleştirmektir. Proje Teşvik İkramiyeleri rapor sunulduktan sonra toplu olarak ödenir.

3501 - Ulusal Kariyer Genç Araştırmacı Programı Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri 3501 - Ulusal Kariyer Genç Araştırmacı Programı (Doktora derecesi alındıktan sonra çalışma süresi 5 yılı geçmemelidir.) Proje Teşvik İkramiyeleri rapor sunulduktan sonra toplu olarak ödenir.

1002 - Hızlı Destek Programı Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri 1002 - Hızlı Destek Programı Proje Teşvik İkramiyeleri rapor sunulduktan sonra toplu olarak ödenir. 2 ay

3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Proje Teşvik İkramiyeleri rapor sunulduktan sonra toplu olarak ödenir. Proje Almamış Kişileri

1003 – Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri 1003 – Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı Proje Teşvik İkramiyeleri rapor sunulduktan sonra toplu olarak ödenir.

1003 – Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri 1003 – Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı Proje Teşvik İkramiyeleri rapor sunulduktan sonra toplu olarak ödenir.

1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Programı Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri 1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Programı Proje Teşvik İkramiyeleri rapor sunulduktan sonra toplu olarak ödenir.

1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Programı Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri 1007 - Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Programı Amaç: Kamu kurumlarının Ar-Ge ile giderilebilecek ihtiyaçlarının karşılanması ya da sorunlarının çözüme kavuşturulması. Program Özellikleri • Çağrılı sistem, • 3 farklı nitelikte proje yaklaşımı • Prototip/Sistem/Pilot Tesis Projesi, • Model/Yöntem/Süreç Projesi, • Teknoloji Birikim Projesi, • İki aşamalı proje başvurusu, • İhtiyaçların ve yapılabilirliğinin doğru tespiti için fizibilite, kavram ispatı, alan araştırması ve analiz çalışmaları, • İhtiyaç başlıkları için Odak Grup çalışmaları, İlgili Gruplar: KAMAG, SAVTAG

Ücret Karşılığı Çalışmıyor İse Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri Lisans Öğrencileri Bursiyer Olabiliyor. Niteliği Ücret Karşılığı Çalışmıyor İse Ücretli Çalışıyor İse Lisans Öğrencisi 500.-TL/ay ------------ Y. Lisans Öğrencisi 2.200.-TL/ay 400.-TL/ay Doktora Öğrencisi 2.500.-TL/ay Doktora Sonrası Araştırmacı 2.800.-TL/ay

Proje Performans Ödülü (PPÖ) Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri Proje Performans Ödülü (PPÖ) 100.000 TL’ye kadar Çıktı Niteliği ve Niceliği 3 Kasım 2012 tarihinden itibaren sonuçlanan projeler ARDEB Proje Takip Sistemi

Proje Performans Ödülü (PPÖ) Uygulaması Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri Proje Performans Ödülü (PPÖ) Uygulaması • Amaç: – Desteklenen projelerin çıktı, sonuç ve etkilerini nicelik ve nitelik olarak artırmak • Miktar: – 100.000 TL’ye kadar • Kriterler: – Makale, Bildiri, Kitap, Ödül, Patent, Ürün, Model, Şirket, Yayılım, Araştırmacı Yetiştirme, Yeni Proje • Başvuru: – Proje yürütücüsü başvurur. – Sonuçlanmadan itibaren 3 yıl içinde başvurulur. – ARDEB-PTS üzerinden başvurular alınır.

Ankara Üniversitesi TÜBİTAK Projeleri Başarısı Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri Ankara Üniversitesi TÜBİTAK Projeleri Başarısı Ankara Üniversitesi ARDEB destek programları değerlendirme sonuçları Kaynak: TÜBİTAK ARDEB

Proje Destekleri ve Etkin Proje Hazırlama Teknikleri

Bilimsel Proje Desteği <50.000 TL; Araştırma projesi >50.000 TL ; Altyapı projesi Hizlandirilmis Proje Destegi (HPD) Süre: 1 yıl. Ek süre yok (20.000 TL) Ogrenci Odakli Arastirma Projesi Destegi Süre: 1 yıl. Ek süre istenebilir (30.000 TL) Lisansüstü Öğrencileri için Araştirma Projesi Desteği (LOPD) Süre: 2 yıl. Ek süre istenebilir