YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SİZİ GERÇEK BİR ÜNİVERSİTEYE DAVET EDİYORUZ.. BİR ÜNİVERSİTEYE BAŞLIYORSUNUZ ! NASIL BİR EĞİTİM SÜRECİNE ADIM ATTINIZ ? MEZUNİYET SONRASINA İLİŞKİN BİR.
Advertisements

Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Tosyöv Bursa Destekleme Derneği
İTİBAR ATÖLYESİ ... KAMUDA İTİBAR YÖNETİMİ
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
Mesleki Uzmanlık Alanlarının Gelişiminde Kurumsallaşmanın Önemi
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
Doç. Dr. A.R Zafer SAYAR 18 Eylül 2014, Ankara
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
Prof. Dr. Kerim Edinsel YETERLİLİKLER “UYGULAMA SÜRECİ” ÇALIŞTAYI UYGULAMASI SONUÇLARI Çalışma Grubu 1: Makine Mühendisliği Programı Yeterlilikleri 1 -
ISTE.
DOÇ.DR. YILDIZ AYANOĞLU 1969 yılında Bulgaristan'da doğdu. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Razgrad Ticaret Lisesinin Sanayi İşletmelerinde Muhasebe.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
3. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİM VE TASDİK SEMPOZYUMU
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
21. Yüzyıl becerileri.
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
BÖLÜM 8. İtibar kavramı, Türk Dil Kurumu’nun Türkçe Sözlüğü’nde şöyle tanımlanmıştır: Saygı görme, değerli, güvenilir olma durumu, saygınlık, prestij.
MESLEK MENSUPLARI AÇISINDAN TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Ahmet AKIN – Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. "Sofra bir kazanç ve öğrenme kuruluşudur." Hüseyin Özer.
ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİ MODELİ
Ö.Yavuz KARAGÖZ Mevlüt BALTA Hasan AKKOÇ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Bülent Ecevit Üniversitesi
5. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Profesyonel Ticari Tecrübe Çevik Problem Çözme Kabiliyeti Analiz ve Programlama Dinamizmi 3G BİLİŞİM, iletişime ihtiyaç duyduğunuz her noktada, aradığınız.
TERCİH ZİRVESİ’15 Üniversitede Başlayan, Hayat Boyu Gelişen Kariyer Prof. Dr. S. Semahat Demir Rektör.
Girişimcilik.
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
MUHASEBE DENETİMİ 1. HAFTA.
AMAÇ, İÇERİK VE AKADEMİK YAKLAŞIM UYGULAMA SÜRECİ BEKLENEN SONUÇLAR.
İstanbul & 17 Mart 2016 SMMM ve YMM’DE SMMM ve YMM’DE DENETİM FAALİYETLERİNDE DENETİM FAALİYETLERİNDE SORUMLULUK KURALLARI VE ÇERÇEVESİ SORUMLULUK KURALLARI.
Ömer Faruk TOKGÖZ SMMM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLERİN İŞ HAYATINDA YARATTIĞI KATMA DEĞER.
7. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ Mesleğimizde Haksız Rekabet Haksız Rekabetle Mücadelede; Hizmet Kalitesi ve Meslek Kararının Rolü ve Önemi Ali Kamil.
1 Kurumsallaşma Ve Mesleki Saygınlık İlişkisi Erol Demirel SMMM 2 Haziran 2016/Ankara.
Denetim Hizmetlerinin Geleceği Hüseyin Gürer Deloitte Türkiye CEO, SMMM 17 Mart
MUHASEBE VE FİNANS ÜMİT KÖSE Ö NSÖZ bu slaytta anlatılmak istenen bu alan üzerinde neler yapılabilir faydaları nelerdir Hayatımıza.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
Serbest Muhasebeciler, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirlerin Mesleki Faaliyetlerinde Uyacakları Etik İlkeler Hakkında.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
Strateji ve Öncelikler
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları : Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri.
FİNANSAL MUHASEBE I Prof. Dr. Kerim BANAR
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
SOSYAL BİLGİLER AMACINA ULAŞMAK İÇİN NELER YAPMIŞTIR
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
SWOT ANALİZİ TÜRKER DURAN YATIRIM TEŞVİK DANIŞMANI.
21. YY BECERİLERİ.
Biz Kimiz? 3 nesildir sürdürdüğümüz aile şirketimizin getirmiş olduğu bilgi, birikim ve güven ile 70+ yıllık tecrübemiz ve yenilikçi yaklaşım sayesinde,
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU İSMAİL IŞIK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR 04.11.2017, PAMUCAK SELÇUK

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU

TEMEL DEĞERLERİMİZ Ehliyet Hayat boyu Öğrenme Global Piyasaya Uyum Sağlama Mükemmeliyetçilik Tarafsızlık Saygınlık

MESLEKİ YETERLİLİĞİN DESTEKLENMESİ

MESLEKİ YETERLİLİĞİN DESTEKLENMESİ Eleştirel Düşünme ve Sorun Çözme Becerileri Gelişen İhtiyaçları Öngörme ve Hizmet Sunma Verilerin Sentezlenmesi Entegrasyon ve İşbirliği İletişim Becerileri Liderlik Özellikleri

NE DÜŞÜNÜYORUZ ? Kapasite belirlemesi Yaş sınırı Bölge esası Kurumsallaşma Haksız rekabet

Geleceği Beklerken ………

1.  Teknoloji Hizmetlerin verimliliğini arttırmak ve genişletmek adına teknolojiden en üst düzeyde yararlanmalıdır. Yatırımcılara ve paydaşlara güncel, gerçek zamanlı finansal bilgiler sunmak mümkündür. Tüm paydaşlar ile etkileşim ve işbirliği kurmak, geliştirmek için mobil teknoloji ve sosyal medya artık çok önemlidir.

YÜKSEK TEKNOLOJİ DİĞER YANDAN DA, HİLE YAPILMASINI DAHA KOLAYLAŞTIRMIŞTIR. KÖTÜ NİYETLİ YAZILIMLARI ÇÖZEBİLMEK, ANCAK YAZILIMCILAR VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ UZMANLARI İLE MÜMKÜNDÜR.

2. Ön-sertifika ve Yaşam boyu Öğrenme Mevzuat ile birlikte sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri yakinen takip etmelidir. Meslektaşlar, mükellefler ve iş dünyası ile olan ilişkileri geliştirmek için ortamlar oluşturulmalıdır. Siyaset dünyasında olunması da aynı kapsamdadır.

2. Ön-sertifika ve Yaşam boyu Öğrenme İşyerleri ile gerçek zamanlı bağlantı, iletişim biçimini değiştirecek, ve sürekli değişen koşullara daha hızlı adapte olunması mümkün hale gelecek. Sadece teknik muhasebe ve denetim üzerine değil, bunlara ilişkin yazılım bilgisine de yakın olmaları gerekir.

3. Dünya çapında meslek

3. Dünya çapında meslek Denetim, muhasebe ve finans alanında ilk akla gelen meslek olarak konumlandırın. YMM’ler uluslararası ticari meselelerden ve trendlerden haberdar olmalıdır.

3. Dünya çapında meslek Dış kaynak kullanımına yönelik eğilimi değerlendirmeli ve bu pazarlara olan hizmetleri genişletmek için fırsatlar yaratmalıdır. Küresel ölçekte genişlemek ve gelişmek için hizmetlerinin kalitesini ve değerini pazarlamaya devam etmelidir.

4. Mesleğin ve Meslektaşların Saygınlığını Koruyun

4. Mesleğin ve Meslektaşların Saygınlığını Koruyun YMM’ ler birbirine saygıyı bir üst düzeye taşımalıdır. YMM’nin Güvenilir, ilkeli, dürüst kişi imajı toplumda vurgulanmalı. SMMM’ lerin çözüm ortağımız olduğu asla unutulmamalıdır.

5. Güvenilir Tasdik Finansal ve diğer bilgilerin tasdikinde güvenilirliğini muhafaza edin. Tasdik ve denetim gibi özgün roller, kamu hizmeti ve kamu güveni tabanlıdır. Denetleme ve tasdik işlevleri, değişen mevzuat ve mükellef ihtiyaçları için geliştirilmelidir.

6. Güvenilir Danışman  Mükelleflerin, iş aleminin ve kamunun stratejik ortağı olarak kalmaya devam etmeli, geleneksel hizmetlerin yanında, güvenilir danışman algısını geliştirmek için, bilgiyi, uzmanlığı ve çeşitli disiplinlerden gelen kaynakları birleştirerek karmaşık sorunlara çözümler önermeliyiz.

7.  Pazar Gelişimi Yeni fırsatlar takip edilmelidir. Bilirkişilik, Değerleme Uzmanlığı gibi, Bu durum işletmelere ek değer sağlamak için bir fırsat verecektir. Yerel ve küresel olarak hangi hizmetlerin sunulduğunu ve bu hizmetlerin paydaşların ihtiyaçlarına göre nasıl geliştirileceği takip edilmelidir.

8. Mesleğin Öneminin Öne Çıkarılması Mesleğin temel değerlerini toplumun çeşitli alanlarında sergileyerek, mesleğin değer ve önemine ilişkin farkındalık yaratılmalıdır. Bu farkındalıklar profesyonel ekipler ile yapılmalıdır. Finansmanı tüm Odaların katılacağı bir fondan yapılabilecektir.

9. Kurumsallaşma Tecrübeli ekipler Teknolojik altyapı İş departmanları Araç ve ekipman Uygun iş ortamları İş akışları Eğitim programları Sosyal projeler

USTADAN ÇIRAĞA TRANSFER….. Deneyimli YMM'ler yeni nesillere rehberlik etmeye devam etmeli, Meslektaşlar arasında güçlü bağlar kurulmalı, Mesleğe bağlılık teşvik edilmeli,

USTADAN ÇIRAĞA TRANSFER….. KUŞAKLAR ARASI İŞ AKTARIMLARI İÇİN BİR YENİ MODEL GELİŞTİRME İHTİYACIMIZ VARDIR.

TEŞEKKÜR EDERİZ

SORU VE CEVAP