BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLİM VE SANAT MERKEZİ Bilim ve Sanat Merkezi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim çağındaki özel veya üstün yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ. ÖZEL EĞİTİMİN TANIMI Özel eğitim nedir? Özel eğitim; özel eğitim gerektiren bireylerin eğitim gereksinimlerini karşılamak için.
ETKİLİ ÖĞRETİM İÇİN YÖNTEM VE TEKNİKLER
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ MADDE ay arasındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin okul öncesi eğitimi zorunludur. Ancak,
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
* Her aşamadaki tanılamada, bireyin eğitsel performans düzeyi belirlenir, gelişim alanlarındaki özellikleri değerlendirilir ve bu değerlendirme sonuçları.
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM JEROME BRUNER.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Fen tutum. Fen eğitimi ve fene karşı tutum ile ilgili araştırmalar incelendiğinde öğrencilerin, öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin fene karşı tutumları,
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
Program Tasarım Modelleri
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
ÖZEL YETENEKLİ BİREYLERİN EĞİTİMİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
Kişisel-Sosyal Rehberlik
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
Öğretimin Uyarlanması
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
NOT VERME VE MEZUNİYET.
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
2017‐2018 BİLİM ve SANAT MERKEZLERİÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
OSMANİYE BİLİM VE SANAT MERKEZİ
MBT-303 Özel öğretim yöntemleri-ı
Eğitsel Rehberlik.
Dr. İLKER YAKIN & Dr. HASAN TINMAZ
Üst Düzey Zihinsel Özelliklerin Ölçülmesi
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin Tanıtımı
İSTASYON YÖNTEMİ.
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
İÇERİK DÜZENLEME -Bilgi türleri- Fiziksel bilgi
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Oyun İçine Gömülü Öğretim
Gelişim ve Temel Kavramlar
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ SUNUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Geliştirme Genel Müdürlüğü
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

Çorum Bilim ve Sanat Merkezi Bilgilendirme Toplantısına H O Ş G E L D İ N İ Z

BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumudur.”

BİLSEMİN AMACI NEDİR? Bilim ve Sanat Merkezleri’nin amacı; özel yetenekli öğrencilerin; bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

BİLSEM BİLSEM deki eğitim süresi öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, orta öğretimi tamamlaması ile sona ermektedir. Eğitim programları sonunda ve eğitimin tamamlanması neticesinde yönerge gereği öğrencinin aldığı eğitimleri gösteren bir belge verilir.

BİLSEM’ e öğrenci okul dışı zamanlarda gelir BİLSEM’ e öğrenci okul dışı zamanlarda gelir. Bu süre programa göre artabilir. Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri okul saatleri dışındaki zamanlarda BİLSEM’ in belirlediği gün ve saatlerde gelirler. Örneğin; okulunda sabahçı olan bir öğrenci öğleden sonra, okulunda öğlenci olan bir öğrenci sabah ve okulunda normal eğitim öğretim gören öğrenci akşam saatlerinde gelirler.

BİLSEM NE DEĞİLDİR? Takviye kursu değildir. Etüt merkezi değildir. Dershane değildir. Özel okul değildir. OKUL’da BİLSEM’de Ders vardır. Zenginleştirilmiş etkinlik vardır. Sınıf vardır. Atölye/birim vardır. Sınıf düzeyi vardır. Program düzeyi vardır. Diploma vardır. Program tamamlama sertifikası vardır. Örgün eğitim kurumudur. Özel eğitim kurumudur. Öğretmenler ders yürütülür. Danışmanlarla program tamamlanır. Toplu öğretim yapılır. Bireyselleştirilmiş eğitim planı uygulanır. Sınıf rehber öğretmeni kavramı vardır. Danışman öğretmen kavramı vardır.

BİLSEMLERDEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI Merkeze kayıtları yapılan öğrenciler, a) UYUM DÖNEMİ, b) DESTEK EĞİTİMİ, 1- İletişim Becerileri 2- Bilimsel Çalışma Yöntemleri 3- Bilgisayar 4- Yabancı Dil 5- Problem Çözme Teknikleri 6- Grupla Çalışma Teknikleri 7- Öğrenme Yöntemleri 8- Sosyal Etkinlikler 9- Araştırma Teknikleri c) BİREYSEL YETENEKLERİ FARKETTİRME (BYF) d) ÖZEL YETENEKLERİ GELİŞTİRME(ÖYGP) e) PROJE ÜRETİMİ

A ) Uyum Dönemi : Tanıtım ve bilgilendirme, gözlem, hazırbulunuşluk düzeyinin ölçülmesi

B ) Destek Eğitimi Dönemi : Bu dönemde amaç, çocuğu proje yapabilecek ve iletişim becerilerine sahip, problemlerini çözebilen, araştırma yapmasını bilen, proje için temel altyapısı olan bir kişiliğe götürebilmektir. 1. İletişim 2. Grupla Çalışma Teknikleri 3. Öğrenme Yöntemleri 4. Problem Çözme Teknikleri 5. Bilimsel Araştırma Teknikleri 6. Yabancı Dil 7. Bilgisayar 8. Sosyal Etkinlikler

C ) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme: Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme döneminde ise artık çeşitli etkinliklerle, öğrencinin de kendi yeteneklerini keşfetmesi hedef alınır. D ) Özel Yetenekleri Geliştirme : Öğrencinin bu döneme kadar yapılan uygulamalar sırasındaki gözlemlerle yetenekli ve üstün olduğu alanlar kesinleştirilmiş olup, bu alanlarda proje yapabilmesi için gerekli bilgi donanımına sahip olması için yapılan çalışmaların dönemidir.

E ) Proje Üretimi: Öğrencinin ilgi ve yetenek alanında, yeni projeler geliştirmeye çalıştığı dönemdir. Proje üretimi ile ilgili çalışma basamakları öğrendiğinden, belirli bir bilgi birikimine de sahip olduğundan artık bir proje üretimi ile ilgili çalışma yapacaktır. Bu çalışma grup olarak veya bireysel olarak da olabilecektir. Bilsem’in nihai amacı, öğrencileri bu aşamaya getirebilmektir. Artık öğrenci 18 yaşına kadar bir veya daha fazla proje çalışmalarını yürütebilecektir.

KATILIMINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER