MESLEK ETİK İLKELERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
Advertisements

YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu
Geçmişten günümüze “BİRLİK GRUBU”. Cemiyetten Birlik Grubu’na Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin, ilk fakültemizin kuruluşuyla (1908) başlamasından kısa.
Kamu Yönetimi Etiği Personel Genel Müdürlüğü Ahmet DÜZGÜN
SENDİKALAR MEVZUATININ İNCELENMESİ
Personel Hareketliliği
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
KALİTE VE GÜVENCE POLİTİKA BELGEMİZ KALİTE VE GÜVENCE POLİTİKA BELGEMİZ İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ 2 VİZYONUMUZ 2 TEMEL DEĞERLERİMİZ 2  Dürüstlük 2  Tarafsızlık,
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
Ticari Yaşamda İş Ahlakı ve Etiklik Anlayışı
Kamuda e-Belge Çalışmaları
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Tartışma Hastane (sağlık kurumları) yönetimi niçin ayrı bir yönetim disiplini olarak gelişmiştir ?
3. YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİM VE TASDİK SEMPOZYUMU
MESLEK ETİĞİ Prof. Dr. Tamer Akça.
Hekim Hekim İlişkisi Sağlığın Temel İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nde bir hak olduğunu vurgulayarak sözlerime başlamak istiyorum. Her meslek grubu.
Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve TOBB-TEPAV
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ve TURİST REHBERLERİ BİRLİĞİ
Personel Hareketliliği
Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Antalya YMM Denetim Ve Tasdik Sempozyumu
Hazırlayanlar: Ahmed Özdemir Enes Sartaş Ali Caner Akyüz Atakan Cengiz
Meslekte Haksız Rekabet Osman Dinçbaş Güney SMMM A.Ş.
Kurulun İnceleme ve Araştırması
MESLEK ETİĞİ Meslek etiği’ ‘mesleki davranışla ilgili neyin doğru, neyin yanlış, neyin haklı, neyin haksız olduğu hakkında inançlara dayalı ilkeler ve.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama Tuğba DİNÇER 25 Nisan 2011
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Ersoy N, Akpınar A. KOU, Tıp Fak. Tıp Tarihi ve Etik AD.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU
İKİNCİ HAFTA SEYAHAT ACENTACILIĞI
Bülent Ecevit Üniversitesi
Vatandaşlık Sorumluluklarımız
Etik, bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan ortak yaşamı mümkün kılan ahlaki açıdan doğru - yanlış ya da iyi – kötü gibi terimleri içinde.
ETİK SÖZLEŞME.
Bankalarda Kurumsal Yönetim
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KAMU GÖREVLİLERİNİN UYMALARI GEREKEN ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ.
HARCAMA.
20. KÖKENKÖKEN “Etik” terimi Yunanca ethos "töre" sözcüğünden türemiştir. Ancak tarihi süreç içerisinde töre sözcüğünden farklı anlamda kullanılmaya.
ETİKETİK «Neyin doğru ya da yanlış olduğunu ortaya koyan davranışsal kurallar topluluğu ya da ilkeler topluluğudur.» «Herhangi bir eylemin kabul edilebilir.
Serbest Muhasebeciler, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirlerin Mesleki Faaliyetlerinde Uyacakları Etik İlkeler Hakkında.
Yolsuzluğun önlenmesİ ve etİğİn teşvİkİ İçİn teknİk destek projesİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
Personel Hareketliliği
Çıkar Çatışması ve Etİk
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Kanun Değişiklikleri.
ANRO.
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
TURİZMDE REHBERLİK Öğr. Gör. A. Özlem ÇALIK.
REHBERLİK YÖNETMELİK 2014.
REHBERLİK YÖNET.-6.
Tur Sırasında Kullanılan Evraklar
REHBERLİK YÖNETMELİK-3
ANRO-2.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Başlangıç Hükümleri-8. Hafta
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Etik TANIMI ETİK, KİŞİNİN DAVRANIŞLARINI TEMEL ALAN AHLAK İLKELERİNİN TÜMÜDÜR. ETİK, İNSANLARA İŞLERİN NASIL YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BELERLEMEDE YARDIMCI.
Etik TANIMI ETİK, KİŞİNİN DAVRANIŞLARINI TEMEL ALAN AHLAK İLKELERİNİN TÜMÜDÜR. ETİK, İNSANLARA İŞLERİN NASIL YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BELERLEMEDE YARDIMCI.
TÜRKİYE SİGORTA BİRLİĞİ (TSB) Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Sigortacılık Kanunu: 5684 Sayılı Yayınlanan Resmi Gazete: 26552.
Sunum transkripti:

MESLEK ETİK İLKELERİ

MADDE 30 – (1) Turist rehberleri, mesleğin icrasında; a) Kültür, tarih ve turizm bilincine sahip olmak, b) Yasal kurallara ve hizmet standartlarına uygun davranmak, c) Dürüst, tarafsız, insan ve toplum değerlerine saygılı ve nezaketli olmak, ç) Güvenilir ve sorumluluk sahibi olmak, d) Görev ve yetkilerini haksız çıkar sağlamak amacıyla kullanmamak, e) Tarihi, kültürel, doğal varlıkları ve çevreyi korumak,

f) Görev ve yetkisi dışında beyanda bulunmamak, gerçek dışı beyanda bulunmamak, her türlü ayrımcılıktan kaçınmak, g) Mesleğin güven ve saygınlığını, mesleki dayanışmayı zedeleyici tutum ve davranışlardan özenle sakınmak, ğ) Meslektaşları arasında haksız rekabete yol açacak her türlü tutum ve davranışlardan kaçınmak, h) Kişisel politik, ekonomik ve sosyal görüşlerini genel görüş olarak açıklamamak, ı) Hediye alma ve menfaat sağlama yasağına uymak, i) Meslekten geçici men veya meslekten çıkarma cezası almış olması durumunda çalışma kartını tebliğ belgesinde belirtilen süre içinde teslim etmek, zorundadır.

Seyahat acentacılığı faaliyetinde bulunma yasağı MADDE 32 – (1) Turist rehberleri; tur, paket tur, ulaşım, konaklama, transfer gibi seyahat acentacılığı faaliyeti kapsamına giren hizmetleri vermemek koşuluyla yalnızca turist rehberliği hizmeti sunabilir. Buna aykırı davranan turist rehberleri hakkında ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde işlem yapılır.

Odaya üye olma zorunluluğu MADDE 33 – (1) Turist rehberlerinin, yerleşim yerinin bulunduğu ilde kurulmuş odalardan birine, yerleşim yeri olan ilde oda kurulmamışsa en yakın ilde kurulmuş odalardan birine üye olmaları zorunludur. Hangi odaların hangi illerdeki turist rehberlerini üye olarak kaydedebilecekleri Bakanlıkça belirlenir. Ancak daha sonra oda olmayan ilde oda kurulduğu veya yerleşim yerleri değiştiği takdirde turist rehberleri yerleşim yerinin bulunduğu odaya nakil olmak zorundadırlar. (2) Turist rehberleri birden fazla odaya üye olamazlar. (3) Oda üyeliği için yeni başvuruların, ruhsatnamenin teslim alındığı tarihten itibaren altı ay içinde yapılmasıgerekir. (4) Sürekli olarak yurt dışında yaşayan ve yurt içinde yerleşim yeri bulunmayan turist rehberleri bu durumlarınıbelgelemeleri halinde; mevcut odalardan birine üye olabilir.