Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ticari Yaşamda İş Ahlakı ve Etiklik Anlayışı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ticari Yaşamda İş Ahlakı ve Etiklik Anlayışı"— Sunum transkripti:

1 Ticari Yaşamda İş Ahlakı ve Etiklik Anlayışı
Ahmet Esen Pfizer İlaçları Ltd.Şti.

2 Kısaca Pfizer... İnsanların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi amacı ile bilimsel araştırmalar yaparak yenilikçi sağlık ürünleri keşfeden, geliştiren ve 150 ülkede tıbbın hizmetine sunan bir kuruluştur. 1957 senesinden beri Türkiye’de. Dünyada çalışan. Türkiye’de 1,000 çalışan.

3 Çalışanlarımızda Ortak Bilinç
Pfizer’de ‘Mavi Kitap’ Intranet ortamında bilgi İç denetim ve eğitimler

4 ABD’de İş Ahlakının Tarihçesi
1970’lerde kurumsal rüşvet olayları Dış ülkelerde iş ahlakına aykırı davranışlar yasası (Foreign Corrupt Practices Act - FCPA) Rüşvete yasak İç denetim gereksinimi Teftiş kurulunun artan sorumlulukları İş etkinlikleriyle ilgili yeni politikalar Bilinçlenmede artış

5 Temel İş Etkinlik Politikalarımız
Yasalara uygunluk ve etik davranış Çıkar çatışmaları Ticari rüşvet İstihdam politikaları Rekabette anti-tröst ilkeler Hükümetle ilişkilerde tutarlılık Kayıt dışı veya tutarsız fonların veya aktiflerin olmaması

6 Yasalara Uygunluk ve Etik Davranış
İyi ‘kurumsal vatandaş’ olmak. Tüm kurumsal ilişkilerimizde dürüstlük ve bütünlük. Pfizer’in saygın imajının korunması ve destleklenerek arttırılması.

7 Çıkar Çatışmaları Nasıl önlenir? Nedir? Mesafeli ilişkiler kurulmalı.
Davranışın şirket imajını ve kişisel imajınızı nasıl etkileyeceği öngörülmeli. Kişisel ve/veya ailevi çıkarlar iyi tanımlanmalı. Kabul edilen hediyeler iyi düşünülmeli. Kişisel çıkar çatışmasına neden olacak durumlar müdüre ve/veya şirket avukatına bildirilmeli. Nedir? Haksız kazanç sağlamanıza ve/veya karar verme sürecinizin haksız olarak etkilenmesine yol açan durumlardır.

8 Ticari Rüşvet Rüşvet yasaktır.
Haksız ticari uygulamaya sebebiyet verir. Çalışanlarımız ve aracılarımız için mutlak ilkedir.

9 İstihdam Politikaları
İnsana saygı Fırsat eşitliği Ayrımcılık ve tacize izin vermemek Sağlık ve güvenlik Açık kapı politikası

10 Rekabette Anti-Tröst İlkeler
Serbest rekabeti kısıtlayıcı davranışlardan kaçınmak. Müşterilerimize fırsat eşitliği. Rakip ürünlerin kötülenmemesi. Yanıltıcı reklamların yapılmaması.

11 Hükümetle İlişkilerde Tutarlılık
Şirket olarak siyasi parti ve adaylara her türlü katkı yasaktır. Şirket çalışanlarının siyasi hayata katılımlarını destekler. Resmi soruşturmalarda şirket işleriyle ilgili olarak bilgi almak veya tesis ziyaret etmek isteyen kamu örgütlerine destek verilir.

12 Kayıt Dışı veya Tutarsız Fonların veya Aktiflerin Olmaması
Beyan edilmemiş veya kayıt dışı aktifler veya fonlar yasaktır. İş kayıtlarının doğruluğu ve tutarlılığı mutlaktır. Aksine durumlarda amirin veya Şirket Uygunluk Denetleyicisi’nin bilgilendirilmesi zorunludur.

13 Teşekkür Ederim.


"Ticari Yaşamda İş Ahlakı ve Etiklik Anlayışı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları