İlk Seyahatler-4.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOĞAL KAYNAKLAR VE İNSAN
Advertisements

Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
Aşağıda bazı tarım ürünleri ile bunların en çok yetiştirildiği bölgeler eşleştirilmiştir. Bunların hangisi doğrudur? A-) Pamuk - Güneydoğu Anadolu Bölgesi.
Erhan KALAN Mahsum ŞEN Muhammet ÇÖPÇÜ Sercan ONAT
Manas destanı.
Organ Nakli Üzerine Dr. Berna ARDA Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik AD Profesörü World Assoc. Medical Law; Vice - President.
HAZIRLAYAN GÜLÇİN ERENOĞLU
Anadolu Uygarlıkları Lidyalılar.
COĞRAFİ KEŞİFLER Gülçin ERENOĞLU.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
COĞRAFİ KEŞİFLER HAZIRLAYANLAR MERAL KARSU NEVZAT ALTIN MEHMET ÖNAL
İNGİLTERE.
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
MISIR MEDENİYETİ.
BİLGİ TOPLUMU.
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
P a z a r S a b a h l a r ı.
Ormanlar ve dağlar….
Hayatın Anlamı üzerine
AVRUPADA YENİLİKLER.
ULAŞIM ARAÇLARI Beyza Karaca 3-A 593.
MISIR MEDENİYETİ.
COĞRAFİ KEŞİFLER HAZIRLAYANLAR MERAL KARSU NEVZAT ALTIN MEHMET ÖNAL.
DEĞİŞİK YERLER FARKLI YAŞAMLAR
KONU : UYGARLIKLAR BEŞİĞİ
ANADOLU UYGARLIKLARI.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU
HAYAT BİLGİSİ DERSİ COĞRAFİ ŞEKİLLER
SÜMERLER Ve İLERİ TEKNOLOJİLERİ.
KAZANIMLAR 2. Kaynakların, ürünlerin ve ticaret yollarının devletlerin gelişmesindeki önemine tarihten ve günümüzden örnekler verir.
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
EFSANE: Eski çağlardan beri söylenegelen, olağanüstü varlıkları, olayları konu edinen hayalî hikâye, söylence. Efsanenin Özellikleri : Efsaneler dilden.
ANADOLU MEDENİYETLERİ
Kızılderili Reisi Seattle’ın, kabilesinin yaşadığı toprakları satın almak isteyen ABD başkanı’na
HEDEF DAVRANIŞLAR 1-) Kara taşıtlarının adlarını söyleme/yazma.
AŞAĞIDA VERİLEN UYGARLIKLARLA EŞLEŞEN KAVRAMLARIN ÜZERİNE DOKUNUNUZ.
İTALYA.
ESKİ ÇAĞLARDA TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDEKİ
Kalkolitik Çağ Neolitik Çağ’ın sonuna doğru ölülerin evlerin tabanına gömülmesi adeti ortadan kalkmış ve ölüler yerleşim yerlerinin dışına gömülmeye başlanmıştır.
MEZOPOTAMYA UYGARLIKLARI
Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları
ESKİDEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
Bir devletin kalkınmasında ticaret yapılan yollara ve denizlere yakın olmasının rolü nedir?
Anadolu ve Mezopotamya
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
CAM NASIL ÜRETİLİR? ÜRETİLİRKEN HANGİ AŞAMALARDAN GEÇER?
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
COĞRAFİ KEŞİFLER Coğrafi keşifler 15.yüzyıl ve 16.yüzyıllarda Avrupalılar tarafından yeni ticaret yollarının bulunması amacıyla başlatılan ve yeni okyanusların.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
UYGARLIĞIN DOĞUŞU VE İLK UYGARLIKLAR
COĞRAFİ KEŞİFLER VE SONUÇLARI
İPEKYOLUNDA TÜRKLER.
Hedeflerinize Bizimle Ulaşın...!
DİKKAT!!! 5-Akarsularımızdan şu şekilde yararlanılır: -İçme suyu
EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT / ZENGİNLİK KAYNAKLARI
Suyun Yolculuğu.
Eğitimcilere başarılar diler.
TURİZMDE REHBERLİK Öğr. Gör. A. Özlem ÇALIK.
İlk Seyahatler Devam.
İlk Seyahatler.
Büyük Selçuklu Devleti Kaan Tuvanç 7/D 219. Kurulduğu Yer: Horasan. Kurucusu: Tuğrul Bey. * Selçuklular, Oğuzların Üçok kolunun Kınık boyundandır. * Büyük.
Yazı Sistemleri.
Coğrafi keşifler. KONULAR Coğrafi keşifler nedir ? Hangi ülkeler coğrafi keşifler yaptı ? Coğrafi keşiflerde neler keşfedilmiştir? Coğrafi keşiflerde.
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
Dünyayı dolaşan ilk denizcidir Macellan 1480 yılında Sabrosa da doğdu. Küçük yaşta saray hizmetlerinde bulunan Macellan, sonraları Portekiz donanmasında.
Uluslararası İşletme Yönetimi
İleri Bir Medeniyet: Sümerler Mezopotamya, Yunancada "nehirler arasında" anlamına gelir. Bu bölge, dünyadaki en verimli topraklardan.
Bir yerden bir yere gitmek için kullanılan ulaşım yolları 3’e ayrılır.
ULALIŞIM TEKERLEK NEDİR?? ULAŞIM NEDİR??. TEKERLEK NEDİR??? TEKERLEĞİN TARİHÇESİ.
Sunum transkripti:

İlk Seyahatler-4

Kıyı halkları denizlere de açıldı. Yelkenli gemiler 5 Kıyı halkları denizlere de açıldı. Yelkenli gemiler 5. bin yılın sonlarından itibaren biliniyordu. Sümer kayıkları, bazalt, bakır, değerli metaller gibi hammaddeleri sağlamak için, Basra Körfezi’nin sularını geçip, İndus bölgesine dek ilerlediler, Mısırlı tacirler, Lübnan ve Suriye’deki sedir ormanlarından kereste getirdiler.

M.Ö. 1000 yıllarında Akdeniz’e hâkim olan Fenikeliler, cesur ve girişimci ruhlarına kulak verip, bilinmeyene doğru yelken açtılar; Afrika’nın güney ucunu ilk onlar turladı - hem de Bartolomeu Diaz ve Vasco da Gama’dan iki bin yıl önce. M.Ö. 4000 civarında, insanlığın en önemli icatlarından biri olan tekerleğin bulunması ve ulaşımda kullanılmasıyla, taşıyıcıların ve yük hayvanlarının yanına bir de yük arabaları eklendi. Artan ticari ilişkiler, ufukları genişletti ve ilk büyük keşif yolculuklarına çıkılmasına neden oldu.

ilk seyahatnamelerde, efsane ile tarih iç içedir. I. Ö ilk seyahatnamelerde, efsane ile tarih iç içedir. I.Ö. 3000 yıllarına tarihlenen ve Güney Mezopotamya’daki Uruk kralı Gılgamış’ı anlatan Gılgamtj Destanı, en önemli edebiyat şaheserlerinden biridir. Kahra man, ölümsüzlük peşinde pek çok ülke dolaşır. Bir çöl geçer, dağları aşar, denizlere yelken açar ve ancak birçok yolculuktan sonra, yaşam ve ölüm hakkındaki sorusunun yanıtlanacağı Mutlular Adasına, büyük atası Utnapiştim’e ulaşır.

Bu yolculuk hiç gerçekleşmemiştir belki de; ama sonsuzluğun peşinde koşmak, yaradılışın sırrına ermeyi istemek insanın özünde vardır ve o gün olduğu gibi bugün de yolculukların nedeni ve amacıdır. Gılgamış ve Odysseus’un macera dolu yolculukla rından beri, dünyanın mucizelerini görmek için, sirenlerin çağrısına uyup yola çıkanlar saymakla bitmez.

Kaynak Winfried Löschburg- Seyahatin Kültür Tarihi