Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ESKİDEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ESKİDEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ"— Sunum transkripti:

1 ESKİDEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Arkadaşlar işte bu dersimizde sizinle ESKİDEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ‘Nİ işleyeceğiz dersimiz çok eğlenceli geçecek.

2 ATEŞ YOLUYLA HABERLEŞME
Dumanla haberleşme, haberleşmenin en eski yollarından biridir. Uzak bir mesafeden dumanı görerek yapılan bir haberleşme biçimiydi. Antik Çin’de .Çin Seddi’nde bir düşman saldırısına ilişkin haberler birkaç saatte 750 kilometre uzağa ulaşabilirdi.

3

4 KUŞLARLA HABERLEŞME Posta güvercini kavramı oldukça geniş bir anlam gelmektedir. Çok eski dönemlerden beri çeşitli güvercin ırkları dünyada posta güvercini olarak kullanılmışlar ve adlandırılmışlardır. Günümüzde posta güvercini denildiğinde dünyada son 200 yıldır geliştirilmiş olan ve artık daha çok yarış amaçlı yetiştirilen güvercin ırkı akla gelmektedir.

5

6 DAVULLA HABERLEŞME Davul Afrika'daki yerli halk tarafından haberleşme aracı olarak kullanılmıştır. Şifreli birtakım vuruşlarla kabilelerle haberleşirlerdi. Günümüzde de hala kullanılan Ramazan davulu geleneği davulla haberleşmeye örnek verilebilir. Bugünlerde çok kullanılmıyor.

7

8 ULAKLA HABERLEŞME Osmanlı Devletinin geniş topraklarında , haberleşmeyi sağlamak için ulak teşkilâtı Kurulmuştur . Pâdişâh fermanlarının ve haberlerinin ilgili yerlere ulaşabilmesi için belli yerlerde haberleşme merkezleri vardı. Burada at ve haberciler bulunurdu . Atlarla gezen ulaklarla haberleşme sağlanırdı.

9

10 MEKTUPLA HABERLEŞME Mektup, yazının bulunduğu tarihe kadar ortaya çıkmış eski edebiyat türlerinden biridir. Eldeki en eski örnekler; Mısır firavunlarının diplomatik mektupları (MÖ yüz yılları) ile Hitit krallarının (Boğazköy) arşivinde bulunan mektuplarıdır. Batı edebiyatında mektup türünün ilk örneklerini, Yunan edebiyatında görürüz.

11

12 ARA VERELİM Arkadaşlar bir ara verip konuşalım . Slaytımızın diğer yarısını birazda seyredeceğiz . Kulaklarınızı açınız.

13 TELGRAF İLE HABERLEŞME
Telgraf elektrik akımını kullanan ilk haberleşme aracı olması ile önem kazanır. O zamanlarda, haberleşmek için telgrafa alternatif sadece mektuptu.1830’lu yıllarda elektrikle haberleşme sistemi için gerekli tüm öğeler hazırdı: Elektrik akımı, manyetizma ve elektromanyetizma. Şimdi tüm bunları birilerinin birleştirip, haberleşmeyi sağlayacak sistemi geliştirmesi gerekiyordu

14


"ESKİDEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları