ELİT SPORCULARDA BESLENMENİN ÖNEMİ VE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN İLKELER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
Advertisements

UŞAK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
NİŞASTA Çok sayıda glikozun glikozit bağları ile birleşmesinden oluşur. Bitkiler nişastayı kök,gövde,yaprak ,tohum ve meyve gibi kısımlarda depolar. Mısır.
SPORCU BESLENMESİNDE TEMEL İLKELER Prof. Dr. Gülay Koçoğlu Cum. Üni. Tıp Fak. Halk Sağlığı A.D.
Sağlıklı Beslenme ve Obezite Eğitimi; ŞEHİT ERKUT YILMAZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
Yaşlılık ve Kronik Hastalıklarda Beslenme Tacettin İnandı.
Sporcularda Yeme Bozuklukları
SAĞLIKLI BESLENME BESLENME Beslenme, İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması ve yaşam kalitesini.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ. Bu yaş grubunun beslenmesinde en önemli husus, çocuğun iyi bir yemek yeme alışkanlığı kazanmış olmasıdır. OKUL ÖNCESİ.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
ANTRENMAN Bedensel ve psikolojik gücün, teknik ve taktik becerilerin, fizyolojik ve psikolojik yüklenmelerle düzeltilmesi ve en üst düzeye getirilmesi.
Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Programı Türk Kültürü Ve Folklorü Dersi Kapadokya Bölgesi Yöresel Yemekleri
Yazılım ve resimler alıntıdır!
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
SİNDİRİM SİSTEMİ.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
1. Fast food ürünlerindeki yağın çoğu hayvansal kaynaklı olup, çoğunlukla doymuş yağ asidi içerir. Yağdan gelen enerjinin artması, başta koroner kalp.
1 T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
OLASILIK. OLASILIK Olasılık olayların olabilirliğinin sayılarla ifadesidir. Olasılığın günlük hayatımızda bir çok uygulama alanı vardır. Örneğin; sayısal.
Fen Teknoloji 5.
Nazmiye Nurdan BİTEN. Sağlıklı ve normal bir yaşam, doğumdan başlayarak dengeli ve yeterli beslenme ile sağlanmaktadır. Anne sütü 4-6 ay hiçbir.
EMZİKLİLİK DÖNEMİ
Rehber lik ve Psikolojik Danışmanlık. Besinler ve Besin Öğeleri Her gün, her mevsim tükettiğimiz çok çeşitli besinler vardır. Besinler, elde edildikleri.
Türkiye Futbol Federasyonu
ENERJİ ve BESİN ÖGELERİ Karbonhidratlar-Proteinler-Yağlar
Zehirlenmeler ve Nutrisyon Sempozyumu
FEN ve TEKNOLOJİ BOŞALTIM SİSTEMİ
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
VİTAMİNLER.
İş yapabilme ve ortaya koyabilme yeteneğidir(Joule veya kalori)
BESLENME VE DİYETETİKTE
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
BASKETBOLDA TEMPOLU OYUN
SPORCU BESLENMESİ.
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
Geleneksel Servis Türleri
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ BESİN ÖĞELERİ II
Menü Planlama.
Menü Planlama.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ BESİN ÖĞELERİ II
LAKTASYON.
YARIŞMA ÖNCESİ SIRASI SONRASI BESLENME.
Sporcu beslenmesinde en önemli hedefler
Her sporcunun enerji gereksinimi farklıdır
Sınav öncesi ve sabahında yaşanan stres ve heyecan, vücuttaki enerjiyi azaltır. Özellikle dikkat dağınıklığı yaşamamak için sınav öncesi sağlıklı.
Sağlıklı ve Dengeli Beslenmek
Sporcular için karbonhidratlar neden önemlidir?
HAZIRLAYANIN; ADI:Ayşe Nur SOYADI:KAYMAZ SINIFI:4/A NUMARASI:694
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME KASTAMONU HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIKLI BESLENME.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
ŞEKER HASTALIĞI.
OKUL ÇAĞI DÖNEMİ ÇOCUK BESLENMESİ
NASIL BESLENMELİYİZ ?.
KASDA ENERJİ ÜRETİMİ (Açlıkta ve Toklukta)
Maddeler doğada karışık halde bulunur
Böbrek Hastalıkları.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
1- Elementler ve Elementlerin Özellikleri :
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Kişinin bedensel ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi ile ortaya çıkar.
Piyasa destek tedbirleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Beslenme İlkeleri ve Diyet Dersi
Beslenme İlkeleri - 5.
Beslenme İlkeleri - 8.
Sunum transkripti:

ELİT SPORCULARDA BESLENMENİN ÖNEMİ VE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN İLKELER

Sporcuların Diyetlerindeki Ortak Noktalar: Günlük enerji ve protein gereksinimi karşılanmalıdır. Kas glikojen depolarında doygunluk sağlanması için yeterli karbonhidrat içermelidir. Yeterli sıvı alımı sağlanmalıdır. Öğün sayıları arttırılmış (3 ana öğün, 2-3 ara öğün).

Sporcuların Diyetlerindeki Ortak Noktalar: Temel besin öğeleri öğünlere dağılmış olmalı öğün atlanmamalı. Antrenman ve müsabakaya yönelik olmalı.

Siklet sporlarında müsabakadan 3 gün öncesine kadar vücutta su tutucu özelliğinden dolayı çok az yada hiç tüketilmemesi gereken yiyecekler vardır, bunlar:

Müsabakada 3 gün öncesine kadar yenilmemesi gereken yiyecekler: Tuzlu kraker, patates cipsi vb. Kaşar, tulum, zeytin. Tuzlanmış, kızarmış et ve et suyu. Hardal, turşu, ketçap. Bütün konserve yiyecekler. Tereyağ, kuruyemiş, kakao. Hazır salata ve et sosları Hazır çorbalar.

Müsabakadan 2 gün öncesine kadar bütün sporcular için gaz yapıcı ve bağırsaklarda kalış sürelerinin uzun olmasından dolayı yenilmemesi gereken yiyecekler vardır, bunlar:

Müsabakadan 2 gün öncesine kadar yenilmemesi gereken yiyecekler: Kızartmalar Kuru yemişler Kuru meyveler Acılı baharatlı yiyecekler Çiğ sebze ve meyveler ( lahana, karnabahar)

TEŞEKKÜRLER.......