=FERMUAR=.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“YAN SANAYİ OLMADAN TAM SANAYİ OLMAZ”
Advertisements

TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.
ELEKTRONİK ATIKLAR VE GERİ DÖNÜŞÜM
İHLAS HABER AJANSI FOTOĞRAF EĞİTİMİ
Fen performans Hazırlayan:Yusuf TÜRKEN Sınıfı:6/B Numarası:33
KBRN KORUYUCU MALZEMELERİ
KBRN KORUYUCU EKİPMAN Mesut ORTATATLI Yrd.Doç.Dr.Tbp.Alb.
Maddelerin Özellikleri
İSKELET.
KARIŞIMLAR AYRILABİLİR Mİ.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
İSKELETİMİZ İskelet, vücudumuza belirli bir biçim veren, destek sağlayan ve kemiklerden oluşan yapıdır.
BASİT MAKİNELER.
Elementler ve Sembolleri
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNUR
Bal Peteği (honeycomb) Kompozitler
Böbrek İşlevleri Böbrekler metabolizma sonucu oluşan atık ürünlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan sistemdir. En önemli işlevi homeostazı korumaktır.Kan.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
KOMPOZiT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
 Abradable hareketli halindeki çok aşınan bölgelerde kullanılan ve ana metali aşınmalardan korumak için kullanılan kompozit malzemedir.  Hareket halindeki.
İskeletin Yapı ve Görevleri
MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar işleyerek maddeleri değiştirirler. Örneğin okul çantanız deri ve kumaştan değil de demirden yapılmış olsaydı kolaylıkla taşınabilir.
SAF MADDELER Tek çeşit maddeden oluşan varlıklara saf madde adı verilir. Bakır tel daha küçük parçalara ayrıldığında hep bakır özelliği gösterir.
“YAN SANAYİ OLMADAN TAM SANAYİ OLMAZ” TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
ONDÖRDÜNCÜ HAFTA Havai fişekler, zımpara kağıdı 1.
İ P E K K A R A S I L A Y E R T Ü R K DUYU ORGANLARIMIZ.
ORTEZ.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
PİLLER SUYU NASIL KİRLETİYOR?
İMALAT YÖNTEMLERİ Bölüm- 3 Endüstrİ Ürünlerİ TasarImI bölümü.
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
KONFEKSİYON TEKNOLOJİSİ
Plazma Kaynağı Bu yöntem TIG yöntemi ile benzerdir ve Tungsten koruyucu gaz grubu içerisindedir. Isı kaynağı Tungsten elektrod ile iş parçası arasındaki.
ÖĞRETMENEVLERİ PERSONEL KIYAFETLERİ.
MOBİLYA ÜRETİMİNDE KULLANILAN AKSESUARLAR VE GEREÇLER
ELEKTRİK MAKİNELERİ VE
madde madde madde eşya eşya cisim cisim cisim cisim malzeme malzeme
DİKME ÇIKMA,İNME VE PARALEL İNŞA ETME
KOMPOZİT MALZEMELER.
ELEMENT LER VE BİLEŞİKLER
Refrakter Metaller Toz Metalurjisi ve Sinterleme.
Fatih Projesi Okulu ve Etkileşimli Tahta
ARK ÜFLEMESİ adı verilir.
BASİT MAKİNELER.
YÜZ KEMİK CERRAHİSİNDE KULLANILAN EKARTÖR Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerahi AD, Konya, Turkey Buluş, özellikle.
HAKKI TUFANER Eklemle ilgili sunu Eğitimhane.com.
A.Ç. B İ L G İ İ Ş L E M B Ö L Ü M Ü A.Ç Kemikleri birbirlerine bağlayan yapılara EKLEM adı verilir. A.Ç.
ÖRTÜCÜ HIZI (OBTÜRATÖR, ENSTANTANE) NEDİR?
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
11. SINIF: ELEKTRİK ve MANYETİZMA ÜNİTESİ Transformatörler
Yaka Teknik Çizimleri.
MIKNATISLARI TANIYALIM
T A Ş L A M A OTOMOTİV MAKİNE İŞLEMLERİ Yrd. Doç. Dr. Can ÇINAR
MADDELER DOAĞADA KARIŞIKHALDE BULUNUR
İçten Yanmalı Motorlar (Internal Combustion Engines)
DÜĞME NEDİR ? Düğme ; kapama ve süsleme amaçlı giysiye tutturulan üç boyutlu bir malzemedir ve giysiyi kapamak için bir ilikten geçirilir . Düğmeler ,
TELA ve ÇEŞİTLERİ.
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ
BANTLI GOVA MODEL SAYA Bantlı gova saya normal gova sayadan farklı olarak sayanın iç tarafında bant dış tarafındada toka olmasıdır. Bant toka yardımı.
İnternet’in Tarihi Gelişimi.  Internet, teknik olarak, birçok bilgisayarın ve bilgisayar sistemlerinin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan.
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
HAZIRLAYAN: NUR TUNÇ. DİRENÇ NEDİR Direncin kelime anlamı, bir şeye karşı gösterilen zorluktur. Devre elemanı olan dirençte devrede akıma karşı bir zorluk.
BİLGİSAYAR DONANIMI ANAKART ,RAM-ROM
TOKALAŞMANIN TARİHÇESİ. En eski yazılı kaynaklarda tokala ş ma, bir tanrıdan dünyevi bir lidere güç bah ş etmeye i ş aretti. Bu, uzatılmı ş el resminin.
KÜREK SETİ.
T.C IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONU: METAL ALAŞIMLAR Dersin Adı: Genel Kimya Ders Hocası : Zeynep ŞilanTURHAN.
G ITARıN T ARIHÇESI. Gitar ın kökeninin eskiye dayandığı konusunda bir çok varsayım var. Avrupa’ya geliş öyküsünde İran ve Arap adlarına rastlıyoruz.
Teknik Bülten Yıkayıcı Değişikliğin Ayrıntıları: Yedek Parça Kodları:
ATLETİZM.
Sunum transkripti:

=FERMUAR=

TARİHÇESİ 1917’de ABD donanmasında uçuş tulumlarında, 1920’lerde de kadın ve erkek giysilerinde fermuar kullanılmaya başlandı. 1890’lı yıllarda keşfedilen fermuarı 30 yıl boyunca kimse kullanmak istememişti. Oysa bugün, çeketlerden ayakkabılara, pantolondan çantalara kadar her yerde ona rastlamak mümkündür. Fermuar önce sadece Avrupa ve Amerika’da üretilmiştir. Fermuar üretiminin Türkiye’deki gelişiminin de Dünya’daki gelişmelere paralel bir yol izlediği bilinmektedir, ilk önce metal daha sonra polyester ve naylon fermuar üretimi yapılmıştır. Moda açısından uzun kullanım yılları içinde sürekli değişen fermuar; günümüzde halen vazgeçilmezliğini korumaktadır. 

FERMUAR NEDİR? Fermuar, dişlerin üzerine dizili bulunduğu iki şeritle bu dişleri kavrayarak hareket edebilen bir ğarçadan (elciklerden) oluşuruz. Elcikler çekildiğinde iki şeridi birbirine birleştirir ve üzerindeki dişlerin kenetlenmesini sağlar, ters töne çekildiğinde onları ayrırır. Giysilerin açık uçlarını birleştirmede kullanılan bu düzeneğe fermuar denir . 

FERMUARI OLUŞTURAN PARÇALAR Şerit :Dişlerin sabitlendiği banttır. Diş :Kürsörün hareket etmesiyle birbirine geçen veya ayrılan metal, plastik veya kemikten yapılan parçalardır. Kürsör :Fermuarın açılıp kapanmasını sağlayan hareketli fermuar parçasıdır Elcik :Kürsörün tutuşunu kolaylaştıran kürsöre bağlı fermuar parçasıdır. Üst Stop :Fermuar kapalıyken kürsörün fermuardan çıkmasını engelleyen durdurucudur.  Alt Stop :Fermuar açılırken kürsörün fermuardan çıkmasını engelleyen durdurucudur.

FERMUARIN YAPISI

FERMUAR TİPLERİ

DİŞLERİN SINIFLANDIRMASI Metal Fermuar Pirinç (Oksit – Kalay) Alpaka( Nikel Oksit) Bakır(Bakır Oksit) Alüminyum Naylon Fermuar Plastik Polyester Kemik Fermuar Poly-Asetal

KÜRSÖRLERİN SINIFLANDIRMASI