Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İ P E K K A R A S I L A Y E R T Ü R K DUYU ORGANLARIMIZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İ P E K K A R A S I L A Y E R T Ü R K DUYU ORGANLARIMIZ."— Sunum transkripti:

1 İ P E K K A R A S I L A Y E R T Ü R K DUYU ORGANLARIMIZ

2 1. İŞİTME DUYUSU Kulak, işitme organıdır. Başın iki yanında yer almaları sesin yönünü bulmamızı sağlar. Kulağın görünen kısmı, kulak kepçesi adını alır.

3 KULAĞIN YAPISI

4 2.DERI Deri vücudumuzu dıstan örter.Yapısında ter bezleri kıllar, kan damarları, sinir uçları, yağ bezleri vardır. Bu yapılar deride birçok değişik görevler yapılmasını sağlar

5

6 3.GÖZLER İnsanda göz ışık alan ve bundan dolayı görme olayını gerçekleştiren özelleşmiş bir organdır. Göz görmeyi sağlayan kısımlarla, bunları koruyan kaş, göz kapakları, kirpikler, göz yaşı bezleri, yağ bezleri ile göz yuvarlağını göz çukuruna bağlayan ve hareketini sağlayan kısımlardan meydana gelmiştir

7

8 4.DİL ve TAT ALMA DUYUSU Dil, üzerindeki tat alma cisimcikleri (tat alma memecikleri) ile tat almada, kaslı yapısı ile sindirim ve konuşmada rol oynayan bir organımızdır. Tat alma cisimcikleri tat alma hücreleri ve sinirlerden oluşur.

9

10 5.BURUN ve KOKU ALMA DUYUSU
Burun koku alma ve solunum organıdır. Burnun uç kısmı kıkırdakdan, arka kısmı ise kemikten yapılmıştır. Burun boşluğu bir kemikle ikiye ayrılır.

11

12

13

14 BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER İPEK KARA SILAY ERTÜRK 7-C


"İ P E K K A R A S I L A Y E R T Ü R K DUYU ORGANLARIMIZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları