MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SERVİSTE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ve SERVİS TÜRLERİ
Advertisements

SERVİS EĞİTİMİ 2.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
RESTORAN EKİPMANLARI.
MÖNÜ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
IMDA KONGRESİ GALA YEMEĞİ, GORDİON, POLATLI – ANKARA
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
MERAK ETTİKLERİNİZ.  Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi bir kurumdur.  Bütün öğretmenlerimiz üniversite mezunudur.  Okulumuza ay (3-6)
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
MUTFAĞIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
MENÜ PLANLAMA ve MENÜ PLANLAMA İLKELERİ
Restoran Otomasyon Sistemi
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Geleneksel Servis Türleri
Ziyafet ve İkram Dersi Soruları 1. ve 2. Hafta
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
Geleneksel Servis Türleri
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Tranş, kesilip parçalanmadan bütün halde pişirilen et yemekleri, balıklar, tavuk ve diğer kümes hayvanları ile av etlerinin temizlenip dilimlenmesi ve.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Menü Planlama.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Geleneksel Servis Türleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SERVİS.
Armada Usulü Kına Geceleri Teklifi.
TEMEL SERVİS BİLGİLERİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Hors d’oeuvre (Ordövr). Hors d’oeuvre (Ordövr) Hors d’oeuvreler -Türkçesi ordövrler- iştah açıcı özelliği olan yiyeceklerdir. Bir öğünde ordövr yemeği.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner Ziyafet Dersi 1 MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner

MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK 1. MASALARIN HAZIRLIĞI 2. SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI 3. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI 4. KUVER AÇMA

1. MASALARIN HAZIRLIĞI Zemin temizliği yapılmış restorana masalar bir düzen dahilinde yerleştirilmelidir. Masalar restoranlara yerleştirilirken aşağıdaki kurallara dikkat edilmelidir: Grup rezervasyonları göz önüne alınarak konuk sayısı ve yemeğin amacına göre masa düzenlemesi yapılmalıdır. Misafirlerin rahatsız olmamaları için servis akışı göz önünde bulundurularak giriş, tuvalet, mutfak, bar, restoran bağlantılı kapı ve pencerelere yakın olmamalıdır. Aralarında uygun boşluklar bırakılarak salona kullanım kolaylığı sağlanmalı, düzenli ve güzel bir görünüm kazandırılmalıdır. Küçük gruplar için yeterli sayıda masa konmalı, salon kapasitesi aşılmamalıdır. Banketlerde servis akışı ve yapılacak faaliyet göz önüne alınarak salon düzenlemesi yapılmalıdır.

2. SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI 1. Salata Arabası Restoranlarda salataların konuklara sergilenmesi ve servisi için kullanılan arabadır. Salata servis arabası restoranın uygun bir köşesinde sabitlenip buradan tabakla misafirlere servis yapılabilir. Ayrıca masa masa gezdirilerek sipariş alınır. Siparişi alınan salata çeşidi salata kâsesi içinde misafirin gözü önünde hazırlanır ve servis edilir.

SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI 2. Servis Arabası Restoranda servis öncesi takımların dağıtılmasında, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin salona taşınmasında ve boşların mutfağa götürülmesinde kullanılan arabadır. Servis arabaları restoranda, özellikle yoğun zamanlarda işin pratiklik kazanması yönünden oldukça yararlıdır. Servis elemanını birkaç defa mutfağa gitmekten kurtararak zamandan tasarrufu sağlar.

SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI Ordövr Arabası Ordövrün kelime anlamı soğuk mezedir. Mutfakta hazırlanan soğuk mezelerin misafirlere sergilenmesi ve servisinde kullanılan arabadır. Ordövr arabası servis sırasında salonun bir köşesinde durur. Oradan tabakla misafire servis yapılır ya da konuk masasına getirilerek önce ordövrlerin takdimi yapılır. Sonra konuğun arzu ettiği yiyecek servis edilir.

SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI 4. Flambe Arabası: Flambe, alev ve alevlendirme anlamına gelen Fransızca kökenli bir kelimedir. Alevlendirme yüksek alkollü içkiler ile yapılmaktadır. Restoranda, misafir masasının yanında ve onların gözleri önünde, sipariş ettikleri alevli veya alevsiz yemekleri hazırlamak için kullanılan arabaya flambe arabası denir.

SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI 5. Tatlı Arabası Menüde yer alan tatlı ve pasta çeşitlerinin misafirlere sergilendiği, servise sunulduğu, tekerlekli ve çok katlı arabadır. Tatlı arabası, konuk masasına getirilir. Prezentasyonu (takdim) yapıldıktan sonra siparişi alınan yiyeceğin servisi yapılır.

SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI İçecek Arabası Yemeklerden önce alınan iştah açıcı (aperitif) içkilerle yemekten sonra alınan likörler ve hazmı kolaylaştırıcı (digestive) içkilerin sergilenmesinde ve konuğa servisinde kullanılan arabalardır.