Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Advertisements

STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
IMDA KONGRESİ GALA YEMEĞİ, GORDİON, POLATLI – ANKARA
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
Bütünleşik Dökümhane Çözümü
KONAKLAMA İŞLETMELERİ MUHASBESİ
Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax: STOK – COST CONTROL.
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
Tamir Bakım Planlaması
Akıllı Tesislerde Akıllı Cihazlar. Akıllı Tesislerde Geleneksel Bir Sektör: Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane 2.
Yalı Mah. Kumlu Yalı Cad Erdek/BALIKESİR
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
YİYECEK-İÇECEK DÖNGÜSÜ VE MALİYET KONTROLÜ
BULAŞIK DOLAŞIMI Yıkama / Durulama Ön - ıslatma Basketlere dizme Ön - sıyırma Ön - ayırma Taşıma Teslim alma Depolama Porsiyonlama Taşıma Ayırma Makineden.
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
PROJESİ TRABZON AKÇAABAT ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  Okulumuz Trabzon ili Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır,  Okulumuzda.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
TBS’de yönetİm.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
ORDÖVR KISMI Yemek salonuna (restorana) yakın olur. Diğer kısımlara göre buranın çalışma alanı daha küçük olur. Soğuk mutfağa dahil veya ayrı bir yerde.
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
TBS’DE MUTFAK VE YEMEKHANE
TBS’DE OLUŞAN ARTIK VE KAYIPLAR ÇÖPLERİN KALDIRILMASI
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
STANDART TARİFELER.
SICAK MUTFAK Mutfak denince ilk akla gelen yer burasıdır. Yemek salonu ile aynı katta, yan yana olup diğer mutfak kısımları tarafından çevrilidir. Sıcak.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
MENÜ PLANLAMA ve MENÜ PLANLAMA İLKELERİ
MUTFAK PLANLAMASI VE ARAÇ GEREÇLERİ.
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
GENİŞ ÇAPTA SERVİS YÖNTEMLERİ
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
4. SERVANTLARIN HAZIRLIĞI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SERVİS ARABALARININ HAZIRLIĞI
“Mizan Plas” (Mise en Place) nedir? Kısaca açıklayınız.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
MİZAN PLAS (MISE EN PLACE): SERVİSE ÖN HAZIRLIK Emir Hilmi Üner
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Geleneksel Servis Türleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
SATINALMA YÖNETİMİ ve TEKNİKLERİ Eğitimi
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HİYERAŞİK YAPIYA GÖRE MUTFAK ÇALIŞANLARININ İŞ VE GÖREV TANIMLARI
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Kahvaltı Bölümü Kahvaltı hazırlama bölümünde kahvaltı büfesine çıkacak yiyeceklerin hazırlıkları gerçekleştirilmektedir. Bu bölümde çalışanlara kahvaltı aşçısı denir.

Bulaşık Yıkama ve Çöp Toplama Bölümü: Bu bölüm mutfakta üretim sırasında, üretim ve servis sonrasında oluşan mutfak bulaşığının yıkandığı ve çöplerin toplanarak atıldığı bölümdür. Bu bölüm çalışanlarına steward denir. Bu bölümün başında şef steward bulunur ve genelde aşçıbaşına bağlı olarak çalışır, ancak bazı işletmelerde doğrudan yiyecek-içecek müdürüne bağlı olduğu da görülmektedir.

Bulaşık Yıkama ve Çöp Toplama Bölümü: Bu bölümde bulunan donanım bulaşık yıkama makinesi, üç evyeli bulaşık yıkama tezgahı, istifleme rafları, bardak yıkama makinesi, çöp odası, çöp bidonları ve benzeridir.

Yönetim: Mutfak yöneticisi sıfatındaki aşçıbaşı ve yardımcılarından oluşan bölümdür. Yönetim, mutfakla ilgili tüm konularda yiyecek-içecek müdürüne karşı sorumludur ve bu kişiye rapor verir. Aşçıbaşının bürosu tüm mutfak kısımlarını iyi görebilecek bir yerde konumlandırılmalıdır.

Yönetim Ayrıca çalışma alanlarına bakan kısım camdan yapılmalıdır. Bu büroda menülerin hazırlanması, yemek reçetelerinin yazılması, personelin çalışma programlarının düzenlenmesi, malzeme talep fişlerinin doldurulması vb. işler yapılmaktadır.

Mutfakta Hiyerarşik Basamaklar Aşçıbaşı (Chef de cuisine) Aşçıbaşı Yrd. (Sous Chef) Bölüm Şefleri (Chef de partie) Bölüm Aşçıları (Demi Chef de Partie) Aşçı Yardımcıları (Commis) Stajyerler (Stagiaire)

Aşçıbaşı (Chef de cuisine) Bir otel işletmesi mutfağının tüm sorumluluğunu üzerine alan ve mutfağın idaresiyle görevli kişidir. Fransızca ifadesi ile aşçıbaşına «chef de cuisine», ingilizce ifadesi ile de «executive chef» denilmektedir.

Aşçıbaşı (Chef de cuisine) Aşçıbaşının yerine getirmesi gereken ana görevleri ise şunlardır:

Aşçıbaşı (Chef de cuisine) Üretim planlamasına uygun miktarda ve çeşitte yemeğin üretilmesini sağlamak,

Mutfağın ihtiyaç duyduğu malzemelerin siparişini vermek ve siparişlerini onaylamak

Mutfakta çalışacak personelin seçiminde insan kaynakları müdürü ile işbirliği yapmak,

Mutfak personeli arasında iş bölümü yapmak, onların çalışma programlarını, haftalık ve yıllık izinlerini düzenlemek,

Aşçıbaşı (Chef de cuisine) Menülerin planlanmasında görev almak,

Stok devir hızı ve satış analizleri sonuçlarına dayanarak menülerde değişiklikler yapılmak üzere tavsiyelerde bulunmak,

Yiyecek malzemelerinin teslim alınması, depolanması, hazırlanması, pişirilmesi ve servisi sırasında gerekli kontrolleri yapmak, Standart verim, standart reçete ve standart porsiyon çalışmalarını yapmak,

Ziyafet organizasyonlarında ziyafet müdürü ile birlikte çalışarak ziyafet hazırlıklarını yürütmek,

Mutfakta hijyen kurallarının eksiksiz uygulanmasını sağlamak

Mutfak ile otelin diğer bölümleri arasındaki iletişimi sağlamak,